loading...

مرکز تلفن ویپ

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 173 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:50 نظرات (3)

سلام . با بیست و پنجمین مقاله از مجموعه بلاگ آموزش VOIP سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . تنظیم CALL TRANSFER در CME همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، در این قسمت از آموزش‌های وبسایت می‌خواهیم تنظیمات و پیکربندی Call Transfer در CME را مورد بررسی قرار دهیم . با ما همراه باشید .

CALL TRANSFER در CME

یکی از متداول‌ترین قابلیت‌هایی که مراکز تلفنی در اختیار ما قرار می‌دهند قابلیت انتقال تماس یا Call Transfer می‌باشد . به کمک این قابلیت می‌توانیم در زمان مکالمه با زدن Trnsfer Softkey موجود بر روی گوشی تلفن تماس را به نقاط دیگر انتقال دهیم . اما در مورد نحوه انتقال تماس یا Call Transfer در CME پیکربندی‌ها و تنظیماتی روی این مرکز تلفن وجود دارد که می‌خواهیم به بررسی آن‌ها بپردازیم .

متد‌های انتقال تماس در CME

به طور کلی به دو شکل می‌توان انتقال تماس را انجام داد که عبارت است از :

  • Consult ( مشورتی ) : در این حالت زمانی که شما می‌خواهید تماس را به سمت مقصد مورد نظر خود انتقال دهید در مرحله‌ی اول تلفن مقصد زنگ خورده و شما با فرد مورد نظر مشورت می‌کنید که آیا می‌خواهد تماس به سمت وی انتقال داده شود یه خیر ، اگر جواب بله بود با زدن مجدد کلید Trnsfer تماس به سمت تلفن مقصد انتقال داده می‌شود . به یاد داشته باشید که این نوع از Call Transfer در CME که به صورت پیشفرض استفاده می‌شود نیاز به دو خط یا Dual-Line دارد .
  • Blind ( مستقیم ) : در این حالت زمانی که شما تماس را Transfer می‌کنید تماس بلافاصله منتقل شده و دیگر با طرف مقابل خود مشورت نمی‌کنید . این نوع از Call Transfer در CME روی حالت Single Line نیز کار می‌کند .

و اما نحوه تنظیم Call Transfer در CME :

Call Transfer در CME

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید در تنظیمات مرکز تلفن می‌توانید نوع انتقال تماس را تعیین کنید ، خدمات ویپ اما اگر دقت کنید به غیر از حالت Consult و Blind نوع Local Consult نیز در Help کامند دیده می‌شود ، این متد از روش انحصاری Cisco استفاده می‌کند که اگر تلفن حالت چند خطی یا Dual باشد به صورت Consult و اگر به صورت Single Line باشد به صورت Blind عمل می‌کند .

نکته : به یاد داشته باشید که شما می‌توانید این تنظیمات را زیر پیکربندی هر DN نیز با کامند Transfer-mode تعیین کنید .

محدودیت انتقال تماس در CME

به صورت پیش‌فرض در CME کاربران می‌توانند تماس‌های خود را تنها به داخلی‌ها Transfer کنند . به عبارتی زمانی که یک کاربر در حال مکالمه با تلفن است نمی‌تواند تماس را به یک شماره خارج سازمان انتقال دهد . برای این که این اجازه را به کاربران سازمان بدهیم می‌توانیم از دستورات ذیل استفاده کنیم . کامند اول اجازه انتقال تماس به داخلی‌های رنج ۵XXX را می‌دهد و کامند دوم اجازه انتقال تماس به خارج از سازمان .

نکته : به یاد داشته باشید که اجازه انتقال تماس به خارج از سازمان می‌تواند هزینه‌های تلفنی را بالا ببرد ، چرا که کاربران می‌توانند تماس‌ها را به شماره‌های خارج سازمان هدایت کرده و از بستر PSTN برای برقراری برخی ارتباطات تلفنی خود استفاده کنند .

انتقال تماس در CME

مطالب مرتبط با این مقاله آموزشی در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 103 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:45 نظرات (0)

سلام . با قسمت بیست و چهارم از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . آموزش CALL PARK در CME همانطور که از عنوان مقاله پیداست در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزش VOIP می‌خواهیم با قابلیت Call Park در CME آشنا شده و سپس به بررسی نحوه تنظیم و راه‌اندازی این قابلیت در روتر سیسکو بپردازیم .

معمولا زمانی که یک داخلی تماسی را Hold می‌کند فقط خودش می‌تواند آن تماس را از Hold خارج کرده و پاسخگوی آن تماس باشد . به کمک قابلیت Call Park ما می‌توانیم تماس‌های مورد نظرمان را در داخلی‌هایی که از قبل برای Call Park ایجاد کرده‌ایم پارک کنیم و سپس آن تماس را توسط تلفن‌های دیگر سازمان از پارک خارج کرده و پاسخگوی آن باشیم .

به طور کلی Call Park به دو شکل قابل اجرا می‌باشد . یکی این که مرکز تلفن تماس‌ها را به صورت خودکار در داخلی‌های از قبل ساخته شده به صورت Random پارک کند و دیگری این که فرد پاسخگو ، تماس را به طور هدفمند در یکی از داخلی‌های مورد نظر خود پارک کند . برای درک بهتر این موضوع تصور کنید در یک محیط کاری بزرگ مانند انبار یا فروشگاه که کاربران مدام در حال حرکت هستند می‌خواهیم این قابلیت را راه‌اندازی کنیم . در چنین محیطی از سناریوی اول استفاده می‌کنیم ، به این صورت که تلفنچی تماس‌های ورودی را پاسخ داده و سپس آن‌ها را پارک می‌کند و بعد در بلندگوی محیط فرد مورد نظر را صدا زده و می‌گوید ” آقای X یک تماس در داخلی Y داری ، لطفا جواب بده ” . در مرحله بعدی فرد مورد نظر توسط هر یک از داخلی‌های محیط تماس را از پارک خارج کرده و پاسخ می‌دهد .

از حالت دوم معمولا در محیط‌های اداری استفاده می‌کنیم . به این صورت که تلفنچی تماس‌ها را به صورت مستقیم در داخلی‌های از قبل تعیین شده ( مثلا ۳۰۰ برای مالی ، ۳۰۱ برای فنی ، ۳۰۲ برای فروش و … ) پارک می‌کند و سپس کارشناسان هر بخش از سازمان تماس‌های پارک شده‌ی مرتبط با خود را پاسخ می‌دهند .

پیکربندی و تنظیم CALL PARK در CME

اولین قدم برای پیاده‌سازی قابلیت Call Park در CME ساخت داخلی‌هایی است که برای پارک تماس می‌خواهیم از آن‌ها استفاده کنیم . برای این کار کافیست در ابتدا داخلی‌ مورد نظر را ساخته و سپس با زدن دستور Park-slot آن داخلی را به سیستم Call Park اختصاص دهیم .

 

همانطور که مشاهده می‌کنید در ادامه‌ی کامند Park-slot می‌توانید پارامتر‌های دیگری را نیز برای این قابلیت تنظیم کنید که برخی از این پارامتر‌ها عبارت است از :

  • Timeout : در این پارامتر تعیین می‌کنید که پس از چه مدت روتر به فرد پارک کننده تماس یاد‌آوری کند که تماس همچنان پارک بوده و پاسخ داده نشده است .
  • Limit : در این پارامتر تعیین می‌کنید که پس از چند بار Timeout شدن ، تماس قطع شود .
  • Reserved-for : به کمک این کامند می‌توانید این Park-slot را به یک داخلی خاص اختصاص داده تا فقط وی بتواند تماس‌ها را در آن پارک کند .
  • Recall : با این گزینه می‌توانید تعیین کنید که پس از Timeout شدن ، تماس به تلفن فرد پارک کننده باز گردد .

پس از ساخت Park-slot ها با ریست کردن تلفن‌ها Softkey پارک تماس روی تلفن‌ها ظاهر می‌شود . خدمات ویپ در این مرحله برای پارک تماس باید زمانی که در حال مکالمه هستید این Softkey را بزنید تا مانند تصویر ذیل پیغام پارک تماس برای شما نمایش داده شود .

نکته : برای پارک تماس به یک Park-slot خاص می‌توانید تماس را به آن داخلی Transfer کنید .

Call Park در مرکز تلفن CME

در قدم بعدی برای پاسخگویی به تماس‌های پارک شده سه راه داریم :

  1. مستقیما شماره Park-slot را بگیریم .
  2. کلید Pickup را زده و سپس شماره Park-slot را بگیریم .
  3. بر روی تلفنی که تماس را پارک کرده ابتدا Pickup را زده و سپس * را بزنیم تا آخرین تماس پارک شده پاسخ داده شود .

مطالب مرتبط با مقاله آشنایی با Call Park در CME در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip شما عزیزان در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 118 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:42 نظرات (0)

سلام با قسمت بیست و سوم از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . ساخت دفترچه تلفن در CME همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزش CME می‌خواهیم به بررسی نحوه ایجاد دایرکتوری اسامی یا دفترچه تلفن در CME بپردازیم . با ما همراه باشید .

ایجاد دایرکتوری اسامی در CME :

یکی از اقداماتی که برای راه‌اندازی دفترچه تلفن در مرکز تلفن CME باید انجام دهید ، تعیین نام ، برای ephone-dnها می‌باشد . این کار علاوه بر نمایش نام در کنار شماره داخلی ، برای ساخت دفترچه تلفن در CME نیز کاربرد دارد . نحوه تنظیم این پارامتر در مراحل ساخت ephone-dn به فرم ذیل می‌باشد :

router (config) # ephone-dn 10
router (config-ephone-dn) # name <نام کاربر>

پس از تنظیم پارامتر‌های فوق برای ephone-dnها ، زمانی که کاربران با یکدیگر تماس می‌گیرند ، نام تعیین شده در ephone-dn آن‌ها بر روی تلفن مقصد نیز نمایش داده می‌شود .

در بیشتر تلفن‌های IP سیسکو دکمه‌ای با نام دایرکتوری روی صفحه کلید تلفن برای ورود به دفترچه تلفن وجود دارد . خدمات ویپ اما در صورتی که روی تلفن شما این دکمه وجود ندارد می‌توانید دفتره تلفن را از درون منوی تلفن خود مانند تصویر ذیل پیدا کنید .

نحوه ساخت دفترچه تلفن در CME

پس از ورود به بخش دایرکتوری تلفن می‌توانید کاربران مورد نظر خود را بر اساس نام یا نام خانوادگی آن‌ها جست و جو کنید .

ساخت دفترچه تلفن در CME

به صورت پیشفرض CME اسامی لیست را بر اساس نام کوچک افراد می‌نویسد . خدمات voip در صورتی که می‌خواهید این روش نوشتن را بر اساس نام خانوادگی تنظیم کنید می‌توانید تنظیمات مورد نظر خود را در بخش telephony service با کامند directory اعمال کنید . به عنوان مثال می‌توانید با کامند ذیل ، نحوه نمایش اسامی را بر اساس نام خانوادگی کاربران تنظیم کنید .

Router (config-telephony) # directory last-name-first

همچنین با استفاده از دستور directory entry می‌توانید نام و شماره‌هایی را به دفترچه تلفن خود اضافه کنید . در ادامه می‌توانید کامند‌های لازم برای این کار را مشاهده کنید .

آموزش ساخت دفترچه تلفن در CME

نکته : حداکثر ۱۰۰ آیتم را می‌توانید به صورت دستی در این لیست وارد نمایید .

مطالب مرتبط با مقاله آموزشی نحوه ساخت دفترچه تلفن در CME در همینجا به پایان می‌رسد . در مقالات بعدی به بررسی برخی از ویژگی‌های دیگر مرکز تلفن CME خواهیم پرداخت . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپ گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 133 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:28 نظرات (0)

سلام . با قسمت بیست و دوم از سری مقالات آموزشی CME سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم .  تنظیم CME COR همانطور که از عنوان مقاله پیداست در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزش ویپ سیسکو می‌خواهیم به بررسی نحوه تنظیم CME COR یا چگونگی اعمال محدودیت تماس به کاربران سیستم تلفنی VOIP سازمان بپردازیم . با ما همراه باشید .

آموزش نحوه تنظیم CME COR :

برای این که مفهموم CME COR را به درستی متوجه شوید ، کار را با بررسی یک سناریو و نحوه راه‌اندازی آن شروع می‌کنیم . فرض کنید در یک سازمان می‌خواهید تنظیماتی را اعمال کنید تا محدودیت‌هایی به تماس کاربران اعمال شود . به عنوان مثال می‌خواهیم :

  1. مدیر سازمان بدون محدودیت تماس بگیرد .
  2. کاربران سازمان نتوانند تماس‌های بین‌المللی برقرار کنند .
  3. مهمانانی که از تلفن موجود در لابی سازمان استفاده می‌کند فقط بتواند با داخلی‌های سازمان و شماره‌های اضطراری تماس بگیرد .

در سناریوی ما تنظیمات فعلی مرکز تلفن به صورت ذیل می‌باشد .

آشنایی با نحوه تنظیم CME COR

برای راه اندازی این سناریو باید مراحل ذیل را طی کنیم .

  1. مشخص کردن تگ‌های COR
  2. ایجاد لیستی برای Outbound COR
  3. ایجاد لیستی برای Inbound COR
  4. اعمال لیست Outbound COR
  5. اعمال لیست Inbound COR

بنابراین کار را از مرحله‌ی اول یعنی ساخت تگ‌ها شروع می‌کنیم .

 
آشنایی با تنظیم CME COR
 

همانطور که مشاهده می‌کنید در قدم اول سه نوع تگ برای تماس اضطراری ، لوکال و راه دور ایجاد کرده‌ایم . خدمات ویپ حال باید دو لیست برای ورود و خروج ایجاد کنیم .

 
آشنایی با نحوه راه اندازی CME COR
 

لیست‌های فوق برای خروج تماس ایجاد شده‌اند . به این معنی می‌باشد که : زمانی که هر یک از لیست‌های فوق را به Dial Peerهای خروجی به سمت PSTN اعمال می‌کنیم ، تماس وارد شده به روتر باید تگ تعیین شده در لیست را داشته باشد تا بتواند از آن Dial Peer استفاده کرده و خارج شود .

 
نحوه راه اندازی CME COR
 

لیست‌های فوق برای ورود تماس ایجاد شده‌اند . به این معنی می‌باشد که : خدمات voip زمانی که هر یک از لیست‌های فوق را به یک Ephone dn اعمال می‌کنیم ، تگ‌های تعیین شده در آن لیست به تماس‌های وارد شده از آن Ephone dn اضافه می‌شود .

تا این مرحله لیست‌های COR را نیز آماده کرده‌ایم و فقط باید لیست‌های ورودی را به Ephone dn ها و لیست‌های خروجی‌ را به Dial Peerهای مربوطه اعمال کنیم .

 
چگونگی تنظیم CME COR
 

همانطور که مشاهده می‌کنید هر یک از لیست‌های فوق در بخش و در جهت مورد نظر اعمال شده . برای درک بهتر موضوع فرض کنید :

  • کارمند با تلفن خود یک شماره بین‌المللی می‌گیرد . تماس وارد شده از داخلی کارمند تگ‌های تعیین شده در COR List 911-Local را می‌گیرد ( تگ لوکال و ۹۱۱ ) . سپس تماس با توجه به الگوی شماره به سمت Dial Peer 12 که برای تماس‌های خارجی ایجاد شده است می‌رود تا به سمت مقصد ارسال شود . در این لحظه روتر متوجه می‌شود که طبق قوانین ایجاد شده ، تماس ایجاد شده باید تگ LD را داشته باشد تا بتواند از این Dial Peer استفاده کند و چون این تماس تگ مورد نظر را ندارد تماس برقرار نشده و قطع می‌شود .
  • بار دیگر تصور کنید مهمان در لابی سازمان شماره ۹۱۱ را می‌گیرد . در این حالت تماس ایجاد شده توسط داخلی موجود در لابی تگ‌های COR List 911-Only را می‌گیرد ( فقط تگ ۹۱۱ ) . سپس تماس با توجه به شماره گرفته شده به سمت Dial Peer 10 که برای تماس اضطراری نوشته شده است ارسال می‌شود تا به سمت مقصد برود . در این لحظه روتر متوجه می‌شود که طبق قوانین ، تماس باید تگ ۹۱۱ را داشته باشد تا بتواند از این Dial Peer استفاده کند و چون این تماس این تگ را گرفته است تماس برقرار می‌شود .

مطالب مرتبط با مبحث نحوه تنظیم CME COR در همینجا به پایان می‌رسد . شما عزیزان در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله نحوه تنظیم CME COR ، می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 101 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:14 نظرات (0)

سلام . با قسمت بیست و یکم از سری مقالات آموزشی CCNA Collaboration در خدمت شما عزیزان هستیم . آموزش TRANSLATION PROFILE در روتر سیسکو در این قسمت از سری مقالات آموزش CME سیسکو می‌خواهیم بحث جلسه بیستم را ادامه داده و در مورد دستکاری شماره‌ها به کمک Translation Profile در روتر سیسکو صحبت کنیم . پس با ما همراه باشید .

نحوه کار با TRANSLATION PROFILE در روتر سیسکو :

برای این که بتوانیم به کمک Translation Profile ، شماره‌های مورد نظر خودمان را دستکاری کنیم باید سه مرحله‌ی ذیل را پشت سر بگذاریم .

  1. ساخت قانون
  2. اختصاص قانون به یک Profile
  3. اعمال پروفایل به Dial Peer مورد نظر

برای این که نحوه کار با این قابلیت را بهتر متوجه شوید ، بحث را با مطرح کردن یک سناریو ادامه می‌دهیم .

سناریو تنظیم TRANSLATION PROFILE در روتر سیسکو :

فرض کنید دفتر اصلی سارمان یک محدوده DID از PSTN دریافت کرده است که به مشتریان اجازه می‌دهد تا به صورت مستقیم و بدون اتصال به منشی یا تلفنچی با داخلی مورد نظر خود تماس بگیرند . عموما ۴ رقم آخر شماره گرفته شده برای اتصال به شماره‌های داخلی سازمان به طور مستقیم اختصاص داده می‌شود . در این سناریو محدوده شماره DIDای که برای اتصال به شماره‌های داخلی اختصاص داده شده است به صورت ۶XXX می‌باشد که با رنج شماره‌های داخلی دفتر مرکزی ما یکسان نیست بنابراین از شما خواسته می‌شود تا شماره‌های گرفته شده توسط مشتریانی که از طریق خط T1 با شرکت تماس گرفته‌اند را از فرم ۶XXX به ۵XXX تغییر دهید .

همانطور که می‌دانید در این سناریو از دستور num-exp نمی‌توانیم استفاده کنیم چرا که این دستور به صورت کلی عمل کرده و باعث بروز مشکل در داخلی‌های دفتر اصلی و شعبه می‌شود . پس تنها راه‌حل باقی مانده استفاده از Translation Profile در روتر سیسکو می‌باشد .

 
آشنایی با Translation Profile در روتر سیسکو
 

قدم اول ، ساخت قانون یا Translation Rule :

به کمک دستورات ذیل یک قانون ایجاد کردیم و گفتیم که عدد ۶ را پیدا کن و مقدار ۵ را به جای آن قرار بده .

سناریو Translation Profile در روتر سیسکو

برای این که متوجه شویم که آیا قانونی که ساخته‌ایم درست کار می‌کند یا خیر می‌توانیم از دستور ذیل استفاده کنیم . خدمات ویپ به کمک این دستور ابتدا قانون مورد نظر را انتخاب کرده و سپس یک نمونه از شماره‌ای که به تغییر احتیاج دارد را وارد می‌کنیم تا نتیجه‌ی کار برای ما نمایش داده شود .

مثال Translation Profile در روتر سیسکو

همانطور که مشاهده می‌کنید قانون به درستی عمل کرده و شماره مورد نظر ما تغییر کرد .

قدم دوم ، ساخت Translation Profile :

در قدم بعدی یک پروفایل ایجاد کردیم و قانون مورد نظر را به آن اختصاص دادیم . توجه داشته باشید که به کمک کامند Translate Called 1 ، قانونی را که در مرحله‌ی اول ساختیم را فقط به DID تماس اعمال کردیم . اگر به جای Called از Calling استفاده می‌کردیم تغییر روی caller id تماس اعمال می‌شد .

تنظیم Translation Profile در روتر سیسکو

قدم سوم ، اختصاص پروفایل به Dial Peer :

قدم آخر تنظیم TRANSLATION PROFILE در روتر سیسکو اعمال پروفایل به یک Dial Peer می‌باشد . از آنجایی که می‌خواهیم تغییرات فقط و فقط به تماس‌های ورودی از خط T1 اعمال شود باید پروفایل ساخته شده را به inbound dial peer که باعث دریافت تماس از T1 می‌شود اعمال کنیم . ( در مورد inbound dial peer در مقالات قبلی صحبت کرده‌ایم . )

نکته دیگری که در مورد قدم آخر باید بدانید این است که ما این پروفایل را به صورت incoming به dial peer اعمال کردیم که باعث می‌شود این قانون فقط برای تماس‌های ورودی اعمال شود .

دستکاری شماره با Translation Profile در روتر سیسکو

مطالب مرتبط با نحوه تنظیم TRANSLATION PROFILE در روتر سیسکو در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip در صورت وجود هرگونه ابهام یا سوال در مورد مطالب این مقاله آموزشی می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 110 یکشنبه 12 آبان 1398 زمان : 13:11 نظرات (0)

سلام . با قسمت بیستم از سری مقالات آموزشی CCNA Collaboration در خدمت شما عزیزان هستیم .دستکاری شماره در روتر سیسکو همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزش ویپ سیسکو می‌خواهیم مطالب و نکات کاربردی را در مورد نحوه دستکاری شماره در روتر سیسکو بیاموزیم . با ما همراه باشید .

آشنایی با نحوه دستکاری شماره در روتر سیسکو :

به طور کلی در بسیاری از پروژه‌های مختلف ممکن است با مسئله‌ای مواجه شوید که برای پیاده‌سازی سناریو خود مجبور شوید شماره گرفته شده را دستکاری نمایید . این دستکاری می‌تواند شامل اضافه یا کم کردن مقادیری به شماره گرفته شده باشد تا تماس به درستی به مقصد مورد نظر ارسال شود .

برای دستکاری شماره در روتر سیسکو راه‌های گوناگونی وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی نحوه تنظیم و راه‌اندازی آن‌ها خواهیم پرداخت .

دستکاری شماره به کمک Prefix :

به کمک این دستور می‌توانیم مقادیری را به قبل از شماره گرفته شده اضافه کنیم . برای درک این موضوع به مثال ذیل توجه کنید :

فرض کنید در Dial Peer زیر می‌خواهیم به هر دلیلی ، عدد ۰۲۱ را به ابتدای شماره گرفته شده اضافه نماییم . در این صورت داریم :

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 1000 POTS
Router(config-dial-peer)# destination-pattern 9T
Router(config-dial-peer)# prefix 021
Router(config-dial-peer)# port 0/0/1

دستکاری شماره به کمک Forward-digits :

به کمک این دستور می‌توانید تعداد رقمی که باید از سمت راست شماره گرفته شده ، ارسال شود را تعیین کنید . برای درک بهتر این موضوع به مثال ذیل توجه کنید :

فرض کنید به دلایلی می‌خواهیم تنها سه رقم سمت راست شماره گرفته شده Forward شود . در این حالت داریم :

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 1000 POTS
Router(config-dial-peer)# destination-pattern .T
Router(config-dial-peer)# forward-digits 3
Router(config-dial-peer)# port 0/0/1

دستکاری شماره به کمک ‌ Digit-strip‌ یا No Digit-strip‌  :

همانطور که در قسمت‌های قبلی سری مقالات آموزش CME سیسکو گفته شد ، به صورت پیشفرض روتر اعداد مشخص در Destination Pattern نوشته شده در Dial Peer را حذف می‌کند . به کمک دستور No Digit-strip می‌توانیم این قابلیت را غیر فعال کنیم .

برای درک بهتر به مثال ذیل توجه کنید :

فرض کنید ما می‌خواهیم برای ارسال تماس به سمت مرکز تلفن سمت راست یک Pots Dial Peer بنویسیم . همانطور که در مقاله معرفی Pots Dial Peer ها گفتیم داریم :

 
نحوه دستکاری شماره در روتر سیسکو
 

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 2000 VOIP
Router(config-dial-peer)# destination-pattern 2…
Router(config-dial-peer)# no digit-strip
Router(config-dial-peer)# port 1/0:23

همانطور که گفته شد ، در صورتی که در Dial Peer فوق کامند No Digit-strip را نزنیم روتر عدد ۲ نوشته شده در Destination Pattern را از ابتدای شماره گرفته شده حذف می‌کند .

دستکاری شماره به کمک ‌ Num-exp  :

به کمک این دستور هر شماره‌ای که با مقدار وارد شده در این کامند Match شود ، به مقدار تعیین شده در این کامند تغییر خواهد کرد . برای درک بهتر به مثال ذیل توجه کنید :

فرض کنید داریم :

Router# num-exp 4… 5…

در این حالت هر زمان شماره ای ۴ رقمی که با ۴ شروع شود گرفته شود ، رقم اول به ۵ تغییر می‌کند . خدمات ویپ مثلا اگر ۴۵۶۷ را بگیریم ، به عدد عدد ۵۵۶۷ تبدیل خواهد شد .

نکته : همانطور که مشاهده می‌کنید ، این کامند در حالت Enable روتر وارد می‌شود .

دستکاری شماره به کمک ‌Voice Translation-profile :

در روتر سیسکو می‌توانیم عمل دستکاری شماره‌ها را به کمک Voice Translation-profile نیز انجام دهیم . Voice Translation-profile به ما این امکان را می‌دهند تا با انعطاف‌پذیری بالا ، شماره‌های گرفته شده را توسط قوانین و شرایط مختلف تغییر دهیم .

به دلیل بالا بودن حجم مطالب و درک بهتر مبحث Voice Translation-profile ، نحوه تنظیم و راه‌اندازی آن را به صورت کامل در مقاله‌ای جداگانه در قالب یک سناریو در قسمت بعدی مورد بررسی قرار خواهیم داد .

مطالب مقدماتی مرتبط با مبحث دستکاری شماره در روتر سیسکو در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip در جلسه بعدی به نحوه دستکاری شماره‌ها به کمک Voice Translation-profileها خواهیم پرداخت . در صورت وجود هرگونه ابهام یا سوال در مورد مطالب مطرح شده در این مقاله آموزشی ، می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 160 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 15:00 نظرات (0)

سلام . با قسمت نوزدهم از سری مقالات  آموزش INBOUND DIAL PEER در روتر سیسکو  ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . همینطور که عنوان مقاله پیداست ، در این قسمت از مقالات آموزشی سیسکو ، می‌خواهیم در مورد یکی از مباحث مهم دنیای سیسکو یعنی Inbound Dial Peer در روتر سیسکو صحبت کنیم . با ما همراه باشید .

INBOUND DIAL PEER در روتر سیسکو :

اگر به خاطر داشته باشید در قسمت‌های قبلی ، در مورد Outbound Dial Peerها صحبت کردیم و دیدیم ، زمانی که بخواهیم روتر تماس‌های ما را به سمت نقاط مختلف ارسال کند باید از Outbound Dial Peerها استفاده کنیم . اما نکته مهمی که به عنوان یک کارشناس سیستم‌های تلفنی ویپ سیسکو باید بدانید این است که برای این که یک تماس وارد روتر شود نیز باید با یک Match ، Dial Peer شود که به آن Inbound Dial Peer گفته می‌شود .

به طور کلی برای این که یک تماس هنگام ورود به روتر با یک Match ، Inbound Dial Peer X شود ۵ قانون اصلی وجود دارد که عبارت است از :

  1. Match کردن با شماره گرفته شده (DNIS) : در این حالت از کامند Incoming Called-number که می‌تواند در Dial Peer زده شده باشد استفاده می‌شود . ( زمانی که این کامند را زیر یک Dial Peer بزنیم ، یعنی این Dial Peer شامل کسانی که شماره X را گرفته‌‌اند می‌شود . )
  2. Match کردن با Caller ID : در این حالت از کامند Answer-address X که می‌تواند در Dial Peer زده شده باشد استفاده می‌شود . ( زمانی که این کامند را زیر یک Dial Peer بزنیم ، یعنی این Dial Peer شامل کسانی که caller Id آن‌ها X است می‌شود. )
  3. Match کردن با Destination Pattern : در این حالت از کامند Destination Pattern که می‌تواند در Dial Peer زده شده باشد استفاده می‌شود .
  4. Match کردن با Port : در این حالت از کامند Port که می‌تواند در Dial Peer زده شده باشد استفاده می‌شود .
  5. Dial Peer 0 : اگر با هیچ یک از موارد فوق Match نشد ، تماس با Dial Peer 0 گرفته می‌شود .

نکته : Dial Peer 0 مانند Default Gateway می‌باشد . زمانی که تماس با هیچ یک از موارد فوق Match نشود با Match ، Dial Peer 0 می‌شود . برخی از ویژگی‌های این Dial Peer عبارت است از :

  • پشتیبانی از همه‌ی کدک‌ها
  • VAD فعال
  • عدم پشتیبانی از DID
  • عدم پشتیبانی از نرم‌افزار‌های خارجی مانند سیستم IVR
  • اولویت پایین در QOS
  • بروز مشکل در دریافت فکس

حتما متوجه شده‌اید که در صورتی که تماس با Dial Peer 0 گرفته شود دچار مشکلاتی در سیستم ویپ خواهیم شد . خدمات ویپ بنابراین در زمان راه‌اندازی سناریو‌ها توجه به Inbound Dial Peer امری مهم و ضروری می‌باشد .

حال برای این که مفهوم Inbound Dial Peer در روتر سیسکو را بهتر متوجه شوید ، یک مثال مطرح می‌کنیم .

آشنایی با Inbound Dial Peer در روتر سیسکو

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید ، به طور کلی ما ۴ Call Leg داریم . Call Leg شماره دو و چهار برای Outbound Dial Peer می‌باشد که در قسمت‌های قبلی در مورد نحوه عملکرد آن‌ها صحبت کردیم اما Call Leg شماره یک و سه می‌تواند نقش inbound Dial Peer در روتر سیسکو را برای ما بازی کند که در ادامه به بررسی این دو می‌پردازیم .

Call Leg 1 :

فرض کنید تلفن سمت چپ شماره ۲۵۱۰ را می‌گیرد . روتر اول چگونه این تماس را دریافت می‌کند ؟

همانطور که مشاهده می‌کنید دو کامند Incoming Called-number و Answer-address در روتر‌ها زده نشده است ، بنابراین دو قانون اول نقشی در دریافت تماس ندارند . از آنجایی که تلفن سمت چپ آنالوگ است بنابراین هیچ اطلاعاتی از Caller ID خود ندارد تا با دستورد Destination Pattern زده شده در تصویر Match شود ، بنابراین قانون سوم هم نقشی در دریافت تماس توسط روتر اول ندارد .

اما همانطور که مشاهده می‌کنید کامند Port در Dial Peer روتر اول زده شده است . خدمات voip حال به این دلیل که تلفن آنالوگ نیز به پورت ۱/۰/۰ متصل است تماس توسط روتر دریافت می‌شود .

Call Leg 3 :

در مرحله دوم تماس تلفن سمت چپ به روتر دوم می‌رسد . با توجه به قوانینی که در مورد Inbound Dial Peer گفتیم تماس با کامند Destination Pattern نوشته شده در Dial Peer موجود در روتر دوم Match شده و توسط Router B دریافت می‌شود .

نکته : اگر یکی از Dial Peerهای نوشته شده در این دو Call Leg را حذف کنیم تماس ما با Dial Peer 0 دریافت می‌شود و احتمالا شاهد بروز مشکلاتی در سیستم ویپ خود خواهیم بود .

همانطور که مشاهده کردید درک مفهوم Inbound Dial Peer در روتر سیسکو در هنگام پیاده‌سازی بسیاری از سناروی‌های پیشرفته و بزرگ امری ضروری می‌باشد که عدم آشنایی با آن می‌تواند کارشناسان ویپ را با چالش‌ها و مشکلات متعددی در زمان راه‌اندازی سیستم ویپ رو به رو کند . برای این که اهمیت این موضوع را بیشتر درک کنید در قسمت‌های بعدی یک مورد از سناریو‌هایی که در آن Inbound Dial Peer ها نقش بسیار مهمی در عملکرد درست سیستم VOIP دارند را مورد بررسی قرار خواهیم داد .

مطالب مرتبط با inbound Dial Peer در روتر سیسکو در این نقطه به پایان می‌رسد . در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 118 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 14:59 نظرات (0)

سلام . با قسمت هجدهم از سری مقالات آموزش نحوه پردازش تماس در روتر سیسکو ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزشی VOIP می‌خواهیم به یکی دیگر از مفاهیم و نکات بسیار کاربردی ویپ سیسکو بپردازیم . موضوع مورد بحث این قسمت از بلاگ‌های آموزشی سیسکو همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، نحوه پردازش تماس در روتر سیسکو می‌باشد . با ما همراه باشید .

اصول پردازش تماس در روتر سیسکو :

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام نوشتن Dial Peer‌ها باید به آن آشنایی داشته باشیم ، نحوه پردازش تماس در روتر سیسکو می‌باشد . به طور کلی دو قانون اصلی به ما کمک می‌کند تا Dial Peer درست را برای هدایت تماس به نقطه‌ی مورد نظر بنویسیم :

  1. در صورتی که یک تماس با چند Dial Peer مختلف Match شود ، آن Dial Peer که الگوی تماس یا Destination Pattern مشخص‌تری دارد انتخاب می‌شود .
  2. هنگامی که روتر سیسکو ، تماس دریافت شده را با یکی از Dial Peer‌های نوشته شده Match کند ، تماس را به سمت مقصد مورد نظر ارسال می‌کند و Dial Peer بعدی را بررسی نمی‌کند . این کار باعث می‌شود تا هیچگونه تداخلی در کار Dial Peer‌ها ایجاد نشود .

برای این که نحوه عملکرد قوانین فوق را به طور کامل درک کنید ، در ادامه چند مثال را مورد بررسی قرار می‌دهیم .

مثال شماره ۱ :

فرض کنید در یک روتر Dial Peerهای زیر نوشته شده است :

 
نحوه پردازش تماس در روتر سیسکو
 
 

زمانی که یکی از داخلی‌ها شماره ۱۱۳۱۱۱۱ را بگیرد این شماره با هر دو Dial Peer ما Match می‌شود . اما در آخر تماس به کدام سمت ارسال می‌شود ؟

همانطور که گفتیم در صورتی که یک تماس با دو Dial Peer ما Match شود ، الگوی تماس مشخص‌تر انتخاب می‌شود . همانطور که مشاهده می‌کنید Dial Peer شماره دو الگوی مشخص‌تری نسبت به Dial Peer شماره یک دارد ( چرا که Dial Peer شماره ۱ با تعداد بیشتری شماره Match می‌شود  تا Dial Peer شماره دو ) . بنابراین تماس به سمت ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲ ارسال می‌شود .

مثال شماره ۲ :

فرض کنید در یک روتر Dial Peerهای زیر نوشته شده است :

 
آشنایی با پردازش تماس در روتر سیسکو
 
 

حال تصور کنید که کاربر شماره ۱۱۳۱۲۲۲ را شماره‌گیری می‌کند . در این حالت تماس به سمت ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۳ ارسال می‌شود و روتر ۲۲۲ را از آخر شماره حذف می‌کند . چرا که در این حالت تماس به سرعت با Dial Peer شماره ۳ Match می‌شود و تماس به سمت مقصد مورد نظر ارسال می‌شود .

نکته : این قابلیت برای تعیین شماره‌های اضطراری مفید می‌باشد . خدمات ویپ چرا که در صورتی که کاربر به هر دلیلی به جای شماره ۹۱۱ شماره ۹۱۱۱۱ را شماره گیری کند باز هم تماس به سمت ۹۱۱ می‌رود .

نکته : در صورتی که تعداد Dial Peerهای شما زیاد است و امکان تشخیص این امر که شماره مورد نظر شما با کدام Dial Peer می‌تواند Match شود وجود ندارد می‌توانید از کامند ذیل برای تشخیص این موضوع استفاده کنید .

Router # show dialplan number [ شماره مورد نظر ]

نکته : برخی اوقات جلوگیری از همپوشانی Dial Peerها غیر ممکن است . در این حالت باید برای جلوگیری از همپوشانی خلاقیت به خرج داد . به عنوان مثال زمانی که می‌خواهد تماس شما با ۵۵۵۱ Match شود و یک Dial Peer دیگر با …Destination Pattern 5551 وجود دارد می‌توانید از Dial Peerهای ذیل استفاده کنید .

 
نکات مهم پردازش تماس در روتر سیسکو
 
 

 

در Dial Peer شماره ۲ حرف T باعث می‌شود که کاربر بتواند ۰ تا ۳۲ رقم شماره‌گیری کند . خدمات voip بنابراین کسی که شماره ۵۵۵۱ را می‌گیرد یا باید # را فشار دهد و یا ۱۰ ثانیه صبر کند تا interdigit timeout تمام شود .

مطالب مرتبط با مقاله آموزشی نحوه پردازش تماس در روتر سیسکو در همین نقطه به پایان می‌رسد . در قسمت بعدی بحث را با یکی از مطالب بسیار مهم دنیای ویپ سیسکو ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هرگونه ابهام در مورد مطالب آموزشی می‌توانید از طریق فیلد دیگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 94 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 14:57 نظرات (0)

سلام . با یکی دیگر از قسمت‌های مقالات آموزش کامند PLAR در روتر سیسکو ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مجموعه بلاگ آموزشی VOIP می‌خواهیم در مورد یکی از کامند‌های بسیار پرکاربرد CME یعنی کامند PLAR در روتر سیسکو صحبت کنیم و کاربرد و نحوه تنظیم این پارامتر را روی تجهیزات خود ، مورد بررسی قرار دهیم . با ما همراه باشید .

 کامند PLAR در روتر سیسکو :

اگر قسمت‌های قبلی سری مقالات ویپ Cisco را به یاد داشته باشید ، نحوه تنظیم Dial Peerها را به طور کامل با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که از این Dial Peerها برای هدایت تماس به نقاط مورد نظر خود استفاده می‌کنیم اما نکته‌ی مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که در بسیاری از موارد برای این که Dial Peer ما به درستی کار کند باید پارامتر‌ها و کامند‌های دیگری را نیز درون CME خود تنظیم کرده باشیم که یکی از این موارد کامند PLAR در روتر سیسکو می‌باشد . ما به طور کلی از کامند PLAR در دو نقطه استفاده می‌کنیم ، یکی در زمان تنظیم پورت FXO و دیگری در زمان تنظیم پورت FXS .

کامند PLAR در تنظیم پورت FXO :

تنظیم پورت FXO یکی از پرکاربردترین نقاطی است که از کامند PLAR برای راه‌اندازی آن استفاده می‌کنیم . اگر به خاطر داشته باشید ، زمانی که ما به کمک Dial Peerها تماس را به نقاط مورد نظرمان هدایت می‌کردیم ، از پارامتری به نام Destination Pattern استفاده کردیم . خدمات ویپ این پارامتر در حقیقت به ما کمک می‌کند تا تماس را متناسب با میزان DNIS یا Dialed Number Identification Service به سمت مقصد مورد نظر خودمان ارسال کنیم .

همانطور که می‌دانید خط‌های آنالوگ تنها قابلیت ارسال CID یا Caller ID را دارند و نمی‌تواند اطلاعات DNIS را نیز به سمت ما ارسال کنند . به همین دلیل زمانی که از Port FXO برای اتصال خط آنالوگ به مرکز تلفن استفاده می‌کنیم باید میزان DNIS را به صورت دستی روی تمامی تماس‌های دریافت شده تنظیم کنیم تا Dial Peer ما عمل هدایت تماس را به درستی انجام دهد . برای این کار ما از کامند PLAR در تنظیم Voice Port استفاده می‌کنیم . روتر سیسکو برای درک بهتر موضوع به مثال ذیل توجه کنید .

کامند PLAR در روتر سیسکو

فرض کنید می‌خواهیم تمامی تماس‌های دریافتی از هر دو پورت FXO به سمت تلفنچی با شماره ۱۰۰۰ ارسال شود . کامند PLAR در روتر سیسکو برای پیاده‌سازی این سناریو در قدم اول باید وارد تنظیمات Voice Portها شده و میزان DNIS تماس‌ها را روی پورت مورد نظر تنظیم کنیم .

Router# conf t
Router(config)# voice-port 0/0/0
Router(config-voiceport)# connection plar 1000
Router(config)# voice-port 0/0/1
Router(config-voiceport)# connection plar 1000

سپس زمان نوشتن Dial Peer برای FXS ، میزان destination pattern را ۱۰۰۰ قرار دهیم . با این کار در ابتدا میزان ۱۰۰۰ روی اطلاعات DNIS تمامی تماس‌های دریافت شده تنظیم می‌شود . سپس تماس با Dial Peer ما Match شده و تماس به سمت پورت FXS ارسال می‌شود .

نکته : تنها زمانی که از خطوط آنالوگ برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنیم به کامند PLAR احتیج داریم چرا که خطوط  دیجیتال و Sip Trunk قابلیت ارسال اطلاعات DNIS را دارند .

کامند PLAR در تنظیم پورت FXS :

زمانی از کامند PLAR در تنظیم FXS استفاده می‌کنیم که بخواهیم یک خط برای تماس‌های اضطراری راه‌اندازی کنیم . خدمات voip زمانی که کامند Connection plar را زیر پورت FXS می‌زنیم ، روتر به محض دریافت سیگنال off-hook ( برداشتن گوشی ) شماره تنظیم شده روی PLAR را می‌گیرد . به عنوان مثال اگر پورت FXS 0/0/3 ما به تلفن اضطراری درون آسانسور متصل است داریم :

Router# conf t
Router(config)# voice-port 0/0/3
Router(config-voiceport)# connection plar 2000

با این کار به محض برداشتن تلفن داخل آسانسور ، روتر شماره ۲۰۰۰ را می‌گیرد .

مطالب مرتبط با کامند PLAR در روتر سیسکو در همین نقطه به پایان می‌رسد . در قسمت بعدی با یکی دیگر از مطالب جذاب دنیای سیسکو در خدمت شما عزیزان خواهیم بود . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 211 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 14:46 نظرات (0)

سلام . با قسمت شانزدهم از سری مقالات آموزش CCNA Collaboration در خدمت شما عزیزان هستیم . آموزش نحوه استفاده از WILDCARD در DIAL PEERدر این قسمت از مجموعه مقالات آموزشی ویپ سیسکو می‌خواهیم به یکی از مباحث کاربردی جهت تعیین Destination Pattern یعنی استفاده از wildcard در Dial Peer ها بپردازیم . با ما همراه باشید .

استفاده از WILDCARD در DIAL PEER ها :

اگر مباحث مطرح شده در مقاله چهاردهم و پانزدهم را به خاطر داشته باشید ، خدمات ویپ دیدید که در زمان نوشتن Dial Peer ها باید پارامتری به نام Destination Pattern را نیز تنظیم کنیم . همانطور که گفته شد زمان تعیین این پارامتر باید یک الگوی مناسب انتخاب کنیم تا تمام شماره‌هایی که قصد داریم تا Dial Peer ما با آن‌ها Match شود را پوشش دهد . در قسمت‌های قبلی کاربرد Wildcard نقطه را مشاهده کردید که می‌تواند نشان دهنده هر عددی باشد . حال در ادامه مقاله قصد داریم تا لیست کاملی از تمام  Wild Card هایی که می‌توانیم در زمان نوشتن Dial Peer ها استفاده کنیم را ارائه کنیم .

استفاده از Wildcard نقطه ( . ) در Dial Peer :

استفاده از نقطه در زمان تنظیم Destination Pattern به معنی وجود یک عدد در بازه ۱ تا ۹ می‌باشد . این  Wildcard می‌تواند با کلید * تلفن نیز Match شود . به عنوان مثال زمانی که مقدار Destination Pattern را .۱۰۰ قرار می‌دهیم ، این Dial Peer می‌تواند با شماره‌های ۱۰۰۱ – ۱۰۰۲ – ۱۰۰۳ – ۱۰۰۴ – ۱۰۰۵ – ۱۰۰۶ – ۱۰۰۷ – ۱۰۰۸ – ۱۰۰۹ Match شود .

استفاده از Wildcard بعلاوه ( + ) در Dial Peer :

استفاده از بعلاوه در تنظیم Destination Pattern به این معنی است که این Dial Peer می‌تواند با یک یا چند رقم پیش از + Match شود . به عنوان مثال زمانی که مقدار Destination Pattern را ۱۲۳+۱ تعیین می‌کنیم ، این Dial Peer با اعداد ۱۱۲۳ – ۱۱۱۲۳ – ۱۱۱۱۲۳ و …. Match شود . ( نکته : طول عدد نهایتا می‌تواند ۳۲ رقم باشد . )

استفاده از Wildcard براکت ( [ ] ) در Dial Peer :

به کمک براکت می‌توانید یک بازه برای Destination Pattern خود تعیین کنید . خدمات voip به عنوان مثال اگر مقدار را ۰۲[۵-۸] قرار دهید ، این Dial Peer می‌تواند با اعداد ۸۰۲ – ۷۰۲ – ۶۰۲ – ۵۰۲ Match شود . یا اگر مقدار را ۰۲[۵-۸^] قرار دهید ، این Dial Peer می‌تواند با اعداد ۰۰۲ – ۱۰۲ – ۲۰۲ – ۳۰۲ – ۴۰۲ – ۹۰۲  Match شود . ( همانطور که مشاهده می‌کنید علامت ^ باعث مستثنی شدن اعداد داخل براکت می‌شود . به کمک براکت می‌توانید اعداد غیر پیوسته را نیز انتخاب کنید . به عنوان مثال اگر میزان Destination Pattern را ۰۲[۵۱] قرار دهید فقط اعداد ۵۰۲ و ۱۰۲ با این Dial Peer می‌تواند Match شود .

استفاده از Wildcard کاما ( , ) در Dial Peer :

استفاده از کاما باعث می‌شود تا یک وقفه یک ثانیه‌ای بین شماره‌ها ایجاد شود . ( این Wildcard در سناریو‌های خاص و نسبتا پیچیده کاربرد دارد . )

استفاده از Wildcard  تی بزرگ ( T ) در Dial Peer :

استفاده از این Wildcard باعث می شود تا Dial Peer شما با هر چیزی Match شود ( نهایتا تا ۳۲ رقم ) حتی این Wildcard با خالی ( عدم شماره گیری ) هم Match می‌شود .

نکته : اگر به خاطر داشته باشید در قسمت چهاردهم گفتیم زمانی که میزان Destination Pattern را T. قرار می‌دهیم ، این Dial Peer مانند دیفالت روت عمل می‌کند و تمام تماس‌ها را می‌تواند Match کند . همانطور که گفته شد T می‌تواند با خالی ( عدم شماره گیری ) نیز Match شود . به همین دلیل سیسکو پیشنهاد می‌دهد تا برای دیفالت روت از میزان T. استفاده کنید تا حداقل برای برقراری تماس گرفتن حداقل یک شماره الزامی باشد .

نمونه مثال استفاده از Wildcard در Dial Peer :

  1. [۵-۸]۹۶۳ : این Wildcard می‌تواند با اعداد ۹۶۳۵ – ۹۶۳۶ – ۹۶۳۷ – ۹۶۳۸ Match شود .
  2. [۵۸]۹۶۳ : این Wildcard می‌تواند با اعداد ۹۶۳۵ – ۹۶۳۸ Match شود .
  3. [۵-۸]۹۶۳[۵۶] : این Wildcard می‌تواند با شماره‌هایی که عدد اول ۵ یا ۶ باشد ، سه رقم بعد ۹۶۳ باشد ، رقم آخر ۵ یا ۶ یا ۷ یا ۸ باشد Match شود .
  4. [۵-۸]۹۶۳[۵۶^] : این Wildcard می‌تواند با شماره‌هایی که عدد اول ۵ یا ۶ نباشد ، سه رقم بعد ۹۶۳ باشد ، رقم آخر ۵ یا ۶ یا ۷ یا ۸ باشد Match شود .
  5. ….[۲-۸^] : این Wildcard می‌تواند با شماره‌های پنج رقمی که رقم اول ۲ تا ۸ نباشد Match شود .
  6. …….۰۹۱۲ : این Wildcard فقط با خطوط ۰۹۱۲ Match می‌شود .

نکته : اگر به خاطر داشته باشید ، گفتیم که به صورت پیش‌فرض روتر قانون حذف اعداد مشخص در Destination Pattern را اجرا می‌کند و سپس شماره را ارسال می‌کند . بنابر‌این در سناریوهایی مانند مثال ششم اگر کامند no digit-strip را نزنیم Dial Peer ما درست کار نمی‌کند .

قسمت شانزدهم از سری مقالات آموزشی سیسکو نیز در همین نقطه به پایان رسید . در جلسات بعدی آموزش را با یکی دیگر از مباحث جذاب Cisco ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 68 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:57 نظرات (0)

سلام . با قسمت پانزدهم از سری مقالات آموزش نحوه نوشتن VOIP DIAL PEER ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از دوره بلاگی CCNA Collaboration می‌خواهیم مبحث نوشتن Dial Peer ها را با آموزش نحوه نوشتن VOIP Dial Peer ادامه دهیم و سناریوی مطرح شده در قسمت چهاردهم را کامل نماییم . با ما همراه باشید .

نحوه نوشتن VOIP DIAL PEER :

اگر به خاطر داشته باشید در قسمت چهاردهم ، نحوه نوشتن POTS Dial Peer ها را مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که چگونه می‌توانیم دستگاه‌ها و تجهیزاتی که برای برقراری ارتباط از IP Address استفاده نمی‌کنند را به روتر سیسکو متصل نماییم . همانطور که گفته شد در این قسمت از سری مقالات آموزشی ویپ سیسکو می‌خواهیم نحوه نوشتن VOIP Dial Peer ها در روتر سیسکو را مورد بررسی قرار دهیم و سناریوی مطرح شده در جلسه‌ی قبل را با نوشتن VOIP Dial Peer های آن تکمیل نماییم . برای شروع ، شکل سناریوی قسمت قبل را مجددا مشاهده نمایید .

آشنایی با dial peer

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید ، ارتباط دو روتر از طریق بستر WAN برقرار شده است . خدمات ویپ همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم روتر‌ها برای برقراری ارتباط از IPها استفاده می‌کنند یا به عبارتی IP Address را می‌فهمند . بنابراین برای این که ارتباط تماس‌ها را بین دو روتر برقرار کنیم باید از VOIP Dial Peer ها استفاده نماییم که در ادامه با نحوه نوشتن آن آشنا خواهید شد .

نوشتن VOIP Dial Peer برای برقراری ارتباط بین دو روتر :

در مرحله‌ی اول می‌خواهیم روتر سمت چپ را تنظیم کنیم تا تماس‌های لازم را به سمت روتر سمت راست هدایت کند .

در قدم اول باید وارد مود کانفیگ شویم و یک Dial Peer از نوع ویپ با یک تگ منحصر به‌ فرد ایجاد نماییم . ( در این جا عدد ۲۰۰۰ را در نظر گرفته‌ایم )

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 2000 VOIP

در قدم بعدی باید یک الگوی تماس ایجاد کنیم .

Router(config-dial-peer)# destination-pattern 2…

همانطور که مشاهده می‌کنید الگوی تماس را روی …۲ قرار داذیم ، یعنی هر تماسی که شماره گرفته شده در آن چهار رقمی بوده و با ۲ آغاز شود را با این Dial Peer ساخته شده Match کن .

در مرحله‌ی بعد کدک تماس را مشخص می‌کنیم که بسته به نوع سناریوی شما می‌تواند حالت‌های مختلفی داشته باشد . در اینجا ما کدک را روی G711ulaw قرار می‌دهیم .

Router(config-dial-peer)# codec G711ulaw

در قدم آخر باید مقصد مورد نظر برای هدایت تماس را تعیین نماییم .

Router(config-dial-peer)# session target IPV4:10.1.1.2

حال نوبت به تنظیم روتر سمت راست برای هدایت تما‌س‌های لازمه به سمت روتر سمت چپ می‌رسد . با توجه به نکاتی که تا این مرحله مطرح کردیم برای نوشتن VOIP Dial Peer روتر سمت راست داریم :

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 1000 VOIP
Router(config-dial-peer)# destination-pattern 110.
Router(config-dial-peer)# codec G711ulaw
Router(config-dial-peer)# session target IPV4:10.1.1.1

نکته : برای مشاهده debug های dial peer ها می‌توانید از کامند debug voip dialpeer در مود enable استفاده نمایید .

نکته : در صورتی که کدک‌ تماس در دو طرف یکسان نباشد تماس شما به درستی برقرار نخواهد شد . خدمات voip کدک پیش‌فرض VOIP Dial Peer ها G729 می‌باشد‌ .

نحوه نوشتن VOIP Dial Peer ها نیز در همین نقطه به پایان می‌رسد . در قسمت بعدی بحث را با یکی دیگر از مطالب جذاب دنیای سیسکو ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 67 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:56 نظرات (0)

سلام . با قسمت چهاردهم از سری مقالات آموزشی ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از سری مقالات آموزشی دوره CCNA Collaboration می‌خواهیم بحث Dial Peer ها را که در قسمت سیزدهم در مورد آن‌ها صحبت کردیم را ادامه دهیم . همانطور که در قسمت قبلی مقالات گفته شد ، به طور کلی دو نوع Dial Peer داریم . یکی POTS Dial Peer و دیگری VOIP Dial Peer که همانطور که از عنوان مقاله پیداست در این قسمت از آموزش‌های VOIP می‌خواهیم با نحوه نوشتن POTS Dial Peer ها در روتر سیسکو آشنا شویم . با ما همراه باشید .

نحوه نوشتن POTS DIAL PEER :

اگر به خاطر داشته باشید ، گفتیم که از POTS Dial Peer ها برای برقراری ارتباط با تجهیزاتی که IP Address را نمی‌فهمند ، استفاده می‌کنیم . ( مانند پورت FXO ، FXS ، E&M و یا Digital Interfaceها ) . برای این که درک درستی نسبت به این مطالب داشته باشید ، خدمات ویپ بحث را در قالب یک سناریو ادامه خواهیم داد . به تصویر ذیل دقت کنید :

آشنایی با dial peer

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید ، در سناریوی ما دو نوع سیستم آنالوگ وجود دارد که از IP Address استفاده نمی‌کنند . اولی ماژول‌های FXS با شماره‌های ۱۱۰۱ و ۱۱۰۲ ، دومی دستگاه مرکز تلفنی آنالوگ با شماره‌‌های ۲XXX که از طریق کارت VWIC به روتر B متصل شده است . در ابتدا می‌خواهیم ارتباط بخش FXS را راه اندازی نماییم .

نوشتن POTS Dial Peer برای ارتباط با FXS :

در قدم اول باید وارد مود کانفیگ روتر خود شوید و توسط کامند ذیل یک Dial Peer از نوع POTS ایجاد نمایید .

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 1101 pots

عدد ۱۱۰۱ که در کامند فوق مشاهده می‌کنید تنها یک تگ منحصر به فرد برای Dial Peer می‌باشد و می‌تواند هر مقدار عددی داشته باشد . ( این مقدار ارتباطی به شماره داخلی FXS ندارد اما معمولا شماره داخلی را قرار می‌دهیم . )

در قدم بعدی باید یک الگوی یا شماره تماس و آدرس پورت را تعیین نماییم .

Router(config-dial-peer)# destination-pattern 1101
Router(config-dial-peer)# port 0/0/0

با کامند‌های فوق تعیین می‌کنیم که زمانی که مقصد تماس ۱۱۰۱ بود ، باید تماس به سمت پورت ۰/۰/۰ ارسال شود . به همین ترتیب برای داخلی ۱۱۰۲ داریم :

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 1102 pots
Router(config-dial-peer)# destination-pattern 1102
Router(config-dial-peer)# port 0/0/1

مراحل نوشتن POTS Dial Peer ها برای پورت‌های FXS به پایان رسید و اکنون هر یک از داخلی‌ها می‌تواند به سادگی با طرف مقابل خود ارتباط برقرار کند . در ادامه به نوشتن POTS Dial Peer برای هدایت تماس‌ها به سمت مرکز تلفن آنالوگ از طریق کارت VWIC می‌پردازیم .

نوشتن POTS Dial Peer برای ارتباط از طریق VWIC :

برای نوشتن Dial Peer جهت برقراری ارتباط با VWIC پس از اعمال تنظیمات اولیه ماژول دیجیتا ، مانند مرحله‌ی قبل ابتدا یک Dial Peer ایجاد می‌کنیم .

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice 2000 pots

در قدم بعدی مجددا باید یک الگوی تماس و آدرس پورت را تعیین نماییم .

Router(config-dial-peer)# destination-pattern 2…
Router(config-dial-peer)# port 1/0:23
Router(config-dial-peer)# no digit-strip

با کامند اول یک الگوی تماس ایجاد کردیم به این صورت که هر تماسی را که با عدد ۲ آغاز شود و سه رقم بعدی ( سه نقطه ) آن هر میزان دلخواهی باشد را شامل می‌شود . با کامند دوم تعیین می‌کنیم که این الگوی تماس باید به سمت پورت مورد نظر ما ارسال شود ( چون ارتباط با مرکز تلفن آنالوگ از نوع T1 است و سیگنالینگ T1 روی کانال ۲۳ ارسال می‌شود ، تماس را به ۱/۰:۲۳ ارسال می‌کنیم ) .

همیشه به خاطر داشته باشید ، زمانی که یک Destination pattern ایجاد می‌کنید ، خدمات voip اگر درون الگوی شما اعداد ثابت وجود داشته باشد ( مثلا عدد ۲ در الگوی فوق میزان ثابت و سه نقطه نشان دهنده سه عدد متغییر می‌باشد ) روتر ابتدا آن عدد را حذف نموده و سپس به سمت مقصد مورد نظر شما ارسال می‌کند . حال همانطور که در تصویر می‌بینید شماره‌های مرکز تلفن آنالوگ به صورت ۲XXX می‌باشد . بنابراین باید قانون حذف اعداد ثابت لغو شود که برای این کار از کامند سوم ( no digit-strip ) استفاده می‌کنیم .

نکته : نحوه نوشتن Destination patternهای پیچیده‌تر و متنوع در مقالات بعدی به صورت کامل بررسی خواهد شد.

نکته : برای ارسال تماس‌ها به FXO در روتر باید یک الگوی تماس که شامل همه‌ی مقصد‌ها شود ایجاد کنیم و به سمت پورت‌های FXO ارسال کنیم . برای این کار کافی است یک Dial Peer ایجاد نموده و الگوی تماس را روی T. قرار دهیم . ( الگوی T. مانند دیفالت روت عمل می‌کند و در صورتی که تماس‌ها با هیچ یک از Dial Peerها match نشود به سمت آن مقصد ارسال می‌شود . )

Router# conf t
Router(config)# dial-peer voice [tag] pots
Router(config-dial-peer)# destination-pattern .T
Router(config-dial-peer)# port [FXO Ports]

نکته : برای مشاهده تمامی Dial Peer های نوشته شده می‌توانید از کامند ( Show Dial-peer voice summary ) استفاده نمایید .

آموزش نحوه نوشتن POTS Dial Peer ها در این نقطه به پایان می‌رسد . در قسمت بعدی بحث را با نحوه نوشتن VOIP Dial Peer ها ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپ گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 44 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:54 نظرات (0)

سلام . با قسمت سیزدهم از سری مقالات آموزش VOIP سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مجموعه مقالات آموزشی ویپ می‌خواهیم به یکی از مهم‌ترین مباحث CCNA Collaboration بپردازیم . همانطور که از عنوان مقاله پیداست موضوع مورد بحث این قسمت از مقالات آموزشی ، بررسی کاربرد Dial Peer ها و انواع آن در روتر سیسکو می‌باشد . برای آشنایی با این مبحث مهم با ما همراه باشید .

کاربرد DIAL PEER در روتر چیست ؟

به احتمال زیاد به عنوان علاقه‌مندان به دنیای سیسکو با مفهوم Static Route در روتر‌ها آشنایی دارید . زمانی که روتر خود را از طریق بستر‌ها و پورت‌های مختلف به نقاط دیگر متصل می‌کنید ، برای این که روتر بتواند عمل مسیریابی و هدایت بسته‌ها را انجام دهد باید Routeهای گوناگونی را به شکل‌های مختلف درون روتر خود ایجاد نمایید . Dial Peerها مفهومی مشابه Static Routeها را دارند . زمانی که روی روتر خود ماژول‌ها و کارت‌های گوناگون مانند FXSها ، FXOها و … را قرار می‌دهید باید توسط Dial Peerها مسیر‌ها و قوانینی برای استفاده از این ماژول‌ها و برقراری ارتباط صوتی ایجاد نمایید .

برای درک بهتر این موضوع تصور کنید که یک تلفن سیسکو را روی CME روتر خود رجیستر نموده و یک خط تلفن را به ماژول FXO خود در پشت روتر وصل کرده‌اید . در این مرحله پس از تنظیم پارامتر‌های ماژول FXO ، باید با نوشتن Dial Peerها در روتر ، قوانینی ایجاد نمایید تا زمانی که یک کاربر طبق یک الگوی خاص شماره‌ای را با تلفن شماره‌گیری می‌کند ، تماس وی از طریق پورت FXO به سمت مخابرات ارسال شود و یا برعکس زمانی که تماسی از سمت مخابرات به سمت روتر ارسال می‌شود ، تماس به صورت مستقیم به سمت تلفن کاربر هدایت شود .

مثال فوق یک نوع ساده از کاربرد Dial Peer در روتر را نشان می‌دهد . خدمات ویپ بدیهی است که با پیچیده‌تر شدن سناریو ، روند هدایت تماس‌ها و نوشتن Dial Peerها نیز پیچیده‌تر خواهد شد .

انواع DIAL PEER و کاربرد آن‌ها :

حال که با مفهوم و کاربرد Dial Peer آشنا شدید بهتر است بدانید که به طور کلی Dial Peerها از دو نوع متفاوت تشکیل می‌شوند :

  • Plain Old Telephone Service (POTS) Dial Peer : از این نوع Dial Peer برای تعیین دسترسی به سیستم‌های قدیمی آنالوگ یا دیجیتال استفاده می‌شود . یا به عبارت دیگر زمانی که می‌خواهیم دسترسی را به ماژول‌هایی مانند FXO ، FXS ، E&M و یا پورت‌های دیجیتال تعیین نماییم از این نوع Dial Peer استفاده می‌کنیم .
  • Voice Over IP (VOIP) Dial Peer : از این نوع Dial Peer برای تعیین دسترسی به سیستم‌ها و تجهیزاتی استفاده می‌شود که از IP Address برای برقراری ارتباط با نقاط دیگر استفاده می‌کنند .

برای درک بهتر موضوع به تصویر ذیل دقت کنید . این تصویر در کتاب CCNA Collaboration 210-060 برای درک بهتر انواع Dial Peerها آورده شده است . ( شما می‌توانید این کتاب را از از بخش کتابخانه سایت دریافت نمایید )

 
انواع Dial Peer ها در سیسکو
 
  1. در این بخش از POTS Dial Peer برای تعیین دسترسی به پورت E&M استفاده شده است . ( این پورت بر روی برخی PBXها و تجهیزات خاص قرار دارد که از مفهوم IP برای برقراری ارتباط پشتیبانی نمی‌کند . )
  2. در این بخش از POTS Dial Peer برای تعیین دسترسی به پورت FXS استفاده شده است . همانطور که می‌دانید این پورت به صورت آنالوگ فعالیت می‌کند و از IP آدرس پشتیبانی نمی‌کند .
  3. در این قسمت در طرف مقابل ، یک روتر دیگر قرار دارد که مفهوم IP Address برای آن تعریف شده است . بنابراین باید از VOIP Dial Peer برای تعیین دسترسی استفاده نماییم .
  4. در قسمت چهارم هم برای تعیین اطلاعات دسترسی به بستر PSTN از POTS Dial Peer استفاده شده است .

Voice Call Legs چیست ؟

برای این که بتوانید در سناریوی خود ، Dial Peerها را به درستی تنظیم کنید باید با مفهوم Call Legs آشنایی داشته باشید . به طور خلاصه می‌توان گفت به تعداد مسیر‌های ورودی و خروجی روتر‌ها Call Legs گفته می‌شود . برای درک بهتر موضوع به تصویر ذیل دقت کنید .

 
مفهوم Call legs در روتر سیسکو
 

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید ، زمانی که تلفن سمت چپ تماسی را به سمت راست ارسال می‌کند ، برای این که تماس بتواند مسیر را طی کند و به تلفن سمت راست برسد به چهار Call Legs احتیاج داریم . هر Call Legs بیانگر یک Dial Peer است که باید روی روتر تنظیم شده باشد .

  • Call Leg 1 : تماس ارسال شده از تلفن توسط پورت FXS دریافت می‌شود . ( POTS Dial Peer )
  • Call Leg 2 : تماس از طریق بستر IP به سمت روتر دوم ارسال می‌شود . ( VOIP Dial Peer )
  • Call Leg 3 : تماس ارسال شده از روتر اول ، توسط روتر دوم دریافت می‌شود . ( VOIP Dial Peer )
  • Call Leg 4 : تماس به سمت تلفن سمت راست ارسال می‌شود . ( POTS Dial Peer )

حال اگر قرار باشد تماس به صورت برعکس از سمت راست به چپ ارسال شود مجددا ما به ۴ Call Legs نیازمندیم .

 

بررسی Dial Peer و انواع آن در همین نقطه به پایان می‌رسد . تا این مرحله با کاربرد Dial Peer آشنا شدیم و خدمات voip یاد گرفتیم که از هر کدام از انواع آن در چه زمان‌هایی باید استفاده کنیم . در قسمت‌های بعدی نحوه نوشتن و تنظیم این Dial Peerها را به طور کامل بررسی خواهیم نمود . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله فوق می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناس ویپ سیسکو گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 54 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:53 نظرات (0)

سلام . با قسمت دوازدهم از سری مقالات آموزش VOIP سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، در این قسمت از مجموعه مقالات CCNA Collaboration می‌خواهیم به بررسی ماژول VWIC در روتر سیسکو بپردازیم و تنظیمات اولیه برای راه‌اندازی این ماژول برای اتصال به خطوط E1 را معرفی نماییم . با ما همراه باشید .

کاربرد ماژول VWIC در روتر سیسکو چیست ؟

تصویری که در ادامه مشاهده می‌کنید یکی از مدل‌های ماژول‌ دیجیتال VWIC ( مدل VWIC2-1MFT-E1/T1 ) می‌باشد . از این نوع ماژول می‌توان در دو حالت دیتا و یا پورت دیجیتال صوت در روتر سیسکو استفاده نمود به همین دلیل در اولین قدم در راه‌اندازی این ماژول باید نوع استفاده‌ی خود را در روتر سیسکو مشخص نمایید تا تنظیمات مربوط به نوع مصرف شما برای شما نمایش داده شود . اگر پیش از تنظیم ماژول VWIC در روتر سیسکو نتیجه کامند show ip interface brief را مشاهده کنید ، می‌بینید که پورت مورد نظر در لیست خروجی قرار ندارد چرا که روتر هنوز نمی‌داند که شما می‌خواهید از این ماژول در چه نوع ارتباطی استفاده نمایید .

در ادامه مقاله نحوه تنظیم این ماژول جهت استفاده برای ارتباط VOICE را مورد بررسی قرار خواهیم داد خدمات ویپ و در قسمت‌های بعدی مقالات کامند‌های لازمه جهت تنظیم این کارت برای ارسال پکت‌های دیتا را نیز معرفی خواهیم نمود .

ماژول vwic

تنظیمات ماژول VWIC برای ارتباط E1 در روتر سیسکو :

همانطور که در ابتدای دوره مطرح کردیم در بسیاری از سازمان‌ها و ادارات به دلیل بالا بودن تعداد تماس‌های ورودی و خروجی از خطوط E1 و T1 برای برقراری تماس‌های تلفنی استفاده می‌شود . همانطور که گفتیم خطوط T1 بیشتر در کشور‌هایی مانند آمریکا و ژاپن مورد استفاده قرار می‌گیرد و خطوط E1 در ایران و کشور‌های اروپایی کاربرد دارد .

برای اتصال به این خطوط در مرحله‌ی اول باید خط دریافت شده از مخابرات را به مودم‌های مخصوصی که برای این خطوط طراحی شده‌اند متصل نمایید . در مرحله‌ی بعد باید خروجی مودم را به ماژول VWIC در روتر سیسکو وصل کنید و بعد کارت VWIC را متناسب با نوع خط خود کانفیگ نمایید .

گفتیم که در اولین مرحله باید نوع استفاده خود از این ماژول را برای روتر تعیین کنیم که به دلیل پرکاربرد بودن حالت E1 ، تنظیمات این نوع از خطوط را برای ماژول خود در نظر می‌گیریم . بنابراین در مرحله‌ی اول در مود کانفیگ داریم :

Router (config) # card type e1 0 0

با این کامند نوع استفاده ماژول را از نوع خطوط دیجیتال e1 تعیین کردیم . عدد ۰ ۰ که در آخر این کامند مشاهده می‌کنید نشان دهنده جایگاهی از روتر است که کارت VWIC را درون آن قرار داده‌ایم .

در مرحله‌ی بعد باید Clock را تعیین کنیم که می‌خواهیم طوری تنظیم کنیم تا آن را از خود خط دریافت نماید . بنابراین داریم :

Router (config) # network-clock-participate wic 0

در گام بعدی باید نوع سوییچ مخابرات را تعیین کنیم که معمولا روی یکی از دو نوع primary-net5 و یا primary-ni قرار می‌دهیم .

Router (config) # isdn switch-type primary-net5

در قدم بعدی باید Timeslotها را برای کارت خود تعیین کنیم . بنابراین به تنظیمات ماژول مورد نظر وارد می‌شویم و تعداد Timeslotها را تعیین می‌کنیم .

Router (config) # controller e1 0/0/0

Router (config–controller) #  pri-group timeslots 1-30

همانطور که گفته شد هنگامی که از خطوط E1 و متد سیگنالینگ CCS استفاده می‌کنیم ، ۳۰ کانال صوتی برای برقراری تماس در اختیار داریم که برای تعیین این متد سیگنالینگ و این تعداد کانال از کامند فوق ایتقاده کردیم .

نکته : اگر می‌خواستیم timeslotها را برای متدد CAS تنظیم کنیم باید از ds0-group به جای pri-group استفاده می‌کردیم . بدیهی است که timeslots نیز بین ۱-۲۴ انتخاب می‌شد .

نکته : اگر DSP یا PVDM روتر برای انتخاب ۳۰ کانال کافی نبود در مرحله‌ی آخر با پیغام خطا مواجه می‌شدیم . چرا که پردازنده سیگنالینگ کافی برای پردازش ۳۰ کانال صوتی روی روتر وجود نداشت و ما مجبور بودیم میزان timeslots را در بازه کمتری قرار دهیم .

نکته : حال اگر وضعیت voice portهای خود را با کامند show voice port summary مشاهده کنید ، لیستی مانند تصویر ذیل را خواهید دید .

 
ماژول vwic و خطوط e1
 

نکته : عدد ۱۵ که در انتهای portها مشاهده می‌کنید نشان دهنده کانالی است که برای سیگنالینگ رزرو شده است . اگر این ماژول را با کامند ds0-group کانفیگ کرده بودیم عدد آخر پورت‌ها ۲۳ نوشته می‌شد .

این قسمت از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو نیز در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip تا این مرحله نحوه تنظیم کارت fxo ، fxs و vwic را مورد بررسی قرار دادیم . در قسمت بعدی از مقالات آموزشی ویپ یاد خواهیم گرفت که چگونه باید تماس‌ها را توسط این ماژول‌ها به خارج از روتر هدایت کنیم و چگونه باید تماس‌های دریافتی از بیرون روتر را درون روتر ساماندهی نماییم . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد نحوه تنظیم ماژول فوق می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان گروه VoiPing در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 46 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:47 نظرات (0)

سلام . وقت بخیر . با قسمت دهم از سری مقالات آموزش VOIP سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مقالات آموزشی ویپ می‌خواهیم به بررسی یکی از ماژول‌های کاربردی یعنی ماژول FXS در روتر سیسکو بپردازیم و برخی از کامند‌های کاربردی برای راه‌اندازی این قطعه را معرفی کنیم . با ما همراه باشید . 

معرفی ماژول FXS در روتر سیسکو :

هنگامی که شما قصد پیاده‌سازی یک سناریوی ویپ را دارید قطعا با تجهیزاتی مانند فکس ، مودم ، تلفن آنالوگ و … رو به رو خواهید شده ، که از شما درخواست می‌شود تا این تجهیزات را نیز به روتر سیسکو سازمان متصل نمایید . همانطور که می‌دانید تجهیزات نامبرده از خطوط آنالوگ برای برقراری ارتباط با دیگر تجهیزات و خطوط استفاده می‌کنند ، به همین دلیل برای اتصال این تجهیزات به روتر نیازمند ماژولی با نام FXS خواهید بود . که می‌توانید تصویر آن را در ادامه مشاهده نمایید .

 
FXS در روتر سیسکو
 

ماژولی که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید VIC2-2FXS نام دارد . کار اصلی این ماژول برقراری ارتباط تجهیزات آنالوگ مانند تلفن‌های معمولی با روتر سیسکو می‌باشد .

زمانی که شما این ماژول را تهیه می‌کنید باید دریچه‌ی مربوطه را در پشت روتر باز کرده و این ماژول را درون آن قرار دهید . نکته‌ی مهمی که باید به آن توجه داشته‌ باشید این است که این ماژول برای کارکردن به PVDM ( که در قسمت دوم مقالات آموزش ویپ سیسکو مورد بررسی قرار دادیم . ) نیازمند است .

 
محل قرارگیری ماژول‌ها در روتر سیسکو
 

هنگامی که این ماژول را به روتر خود متصل می‌کنید ، اگر کامند ذیل را در روتر خود وارد کنید نتیجه‌ای مشابه تصویر ذیل را خواهید دید .

 
تنظیم fxs در روتر cisco
 
 

تنظیمات FXS در روتر سیسکو :

پس از اتصال ماژول FXS به روتر سیسکو باید سه پارامتر مهم را برای این ماژول تنظیم نمایید .

  • سیگنالینگ
  • Call Progress Tone
  • اطلاعات Caller ID

تنظیم سیگنالینگ برای FXS :

همانطور که در قسمت اول مقالات آموزش ویپ سیسکو گفته شده ، خط آنالوگ دارای دو نوع سیگنالینگ loop start و ground start می‌باشد که به کمک کامند ذیل می‌توانید نوع مورد نظر خود را برای ماژول آنالوگ FXS مشخص نمایید .

Router (config)# voice-port 0/0/0
Router (config-voiceport)# signal loopstart

 

تنظیم Call Progress Tone برای FXS :

منظور از cptone یا call progress tone بوق‌هایی می‌باشد که هنگام تماس با یک نقطه‌ی دیگر می‌شنوید . خدمات ویپ به عنوان مثال اگر به کشور‌ دیگری سفر کرده باشید حتما متوجه شده‌اید که هنگام برقراری تماس تلفنی نوع بوق دستگاه و یا بوق اشغال تلفن نسبت به کشور خودتان متفاوت خواهد بود . دلیل وجود این امر تفاوت فرکانس سیگنال‌ها در مراکز مخابرات نقاط مختلف می‌باشد . از این رو یکی از مهم‌ترین پارامتر‌هایی که باید برای پورت FXS خود تنظیم نمایید cptone می‌باشد چرا که در صورت عدم سازگاری بوق‌های دریافتی با پارامتر تعریف‌شده در روتر شما ، ممکن است با مشکلاتی مانند قطع نشدن تماس ، مشکلات Caller ID و … مواجه شوید . کامند‌ لازم برای تنظیم این پارامتر عبارت است از :

Router (config)# voice-port 0/0/0
Router (config-voiceport)# cptone ES

 

نکته : هنگامی که Help کامند فوق را مشاهده می‌کنید ، کشور ایران را بین لیست نمایش داده شده نمی‌بینید . بنابراین باید کشوری را که نزدیک‌ترین cptone را به ایران دارد انتخاب کنید . به عنوان مثال یکی از کشور‌هایی که نزدیک‌ترین cptone را به ایران دارد اسپانیا می‌باشد .

تنظیم Caller ID برای FXS :

آخرین پارامتری که باید برای تنظیم FXS در روتر سیسکو خود وارد نمایید Caller ID می‌باشد . به کمک این پارامتر یک CID برای این خط تلفن تعریف می‌کنید تا برای هدایت تماس به سمت این پورت از آن استفاده نمایید ( نحوه هدایت تماس در جلسات بعدی مورد بررسی قرار می‌گیرد ) .

برای تنظیم این پارامتر از کامند ذیل استفاده می‌کنیم .

Router (config)# voice-port 0/0/0
Router (config-voiceport)# station-id neme (اختصاص یک نام)
Router (config-voiceport)# station-id number (عدد مورد نظر که بهتر است شماره داخلی این تلفن باشد)

 

تنظیمات اولیه برای ماژول FXS در همین نقطه به پایان می‌رسد . خدمات voip در قسمت بعدی ، آموزش را با بررسی ماژول FXO در روتر سیسکو ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هرگونه مشکل یا ابهام در مورد این مقاله می‌توانید سوالات خود را از طریق دیدگاه‌ها با کارشناس ویپ سیسکو گروه ویپینگ در میان بگذارید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 57 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:45 نظرات (0)

سلام . با قسمت نهم سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از آموزش‌های VOIP می‌خواهیم مطالبی را که تا این مرحله در مقالات آموزش VOIP سیسکو مطرح کرده‌ایم را در قالب یک سناریوی عملی مرور کنیم و توسط نرم‌افزار Packet Tracer ، با نحوه راه اندازی CME و ایجاد فایل کانفیگ تلفن‌ها بیشتر آشنا شویم . با ما همراه باشید .

تذکر : در مراحل راه اندازی CME و ایجاد فایل کانفیگ ، تا جایی که ممکن است کامند‌های دوره‌ی CCNA R&S را معرفی کرده و دلیل نوشتن هر یک را توضیح می‌دهیم ، اما بدیهی است که آشنایی مقدماتی با برخی مفاهیم سیسکو R&S و مطالب مطرح شده در مقالات ۱ تا ۸ ویپ سیسکو باعث درک جامع و عمیق‌تر مطالب خواهد شد .

قدم اول ، آماده‌سازی مقدمات برای راه‌اندازی مرکز تلفن CME

برای این که درک درستی از روند کار داشته باشید در قدم اول تصویر سناریو را مشاهده نمایید .

 
سناریو عملی راه اندازی CME
 

همانطور که می‌بینید در طبقه یک و دو یک تلفن و یک PC وجود دارد که VLAN هر کدام در کنار آن نوشته شده است . هدف ما این است که :

  1. هر دستگاه در VLAN خود قرار گیرد .
  2. با DHCP به همه تجهیزات IP بدهیم .
  3. PCها یکدیگر را پینگ کنند .
  4. پس از راه اندازی CME فایل کانفیگ تلفن‌ها ساخته شده و تلفن‌ها رجیستر شوند .
  5. در آخر تلفن‌ها با یکدیگر تماس بگیرند .

ابتدا روی سوییچ‌ها VLANهای مورد نظر را به کمک کامند‌های مربوطه می‌سازیم .

سوییچ طبقه ۱ و ۲ و ۳

switch> enable
switch# configure terminal
switch(config) vlan 10
switch(config-vlan) name pc-f1
switch(config-vlan) vlan 20
switch(config-vlan) name pc-f2
switch(config-vlan) vlan 30
switch(config-vlan) name voice

حال همانطور که قبلا گفتیم باید پورت‌های هر VLAN را عضو VLAN مربوطه نموده خدمات ویپ و آن‌ها را در حالت Access قرار دهیم . سپس برای عبور ترافیک تمام VLANها به سمت روتر ، لینک بین سوییچ طبقه اول و سوم ، سوییچ طبقه دوم و سوم ، سوییچ طبقه سوم و روتر را از نوع ترانک قرار می‌دهیم .

سوییچ طبقه ۱

switch(config) interface fastethernet 0/1
switch(config-if) switchport mode access
switch(config-if) 
switchport access vlan 10
switch(config-if) 
switchport voice vlan 30
switch(config-if) 
interface fastethernet 0/2
switch(config-if) switchport mode trunk

سوییچ طبقه ۲

switch(config) interface fastethernet 0/1
switch(config-if) switchport mode access
switch(config-if) 
switchport access vlan 20
switch(config-if) 
switchport voice vlan 30
switch(config-if) 
interface fastethernet 0/2
switch(config-if) switchport mode trunk

سوییچ طبقه ۳

switch(config) interface fastethernet 0/3
switch(config-if) switchport mode trunk

حال پورت روتر را روشن نموده و IVR یا Inter VLAN Routing را روی آن پیاده‌سازی می‌کنیم . ( Inter VLAN Routing یکی از مباحث دوره‌ی CCNA R&S می‌باشد . همانطور که می‌دانید به صورت پیش‌فرض هیچ ارتباطی بین VLAN‌های مختلف وجود ندارد مگر این که Inter VLAN Routing پیاده‌سازی شده باشد . به کمک این قابلیت می‌توان توسط روتر ترافیک VLANهای مختلف را به یکدیگر ارسال نمود . اگر به کامند‌های ذیل دقت کنید متوجه می‌شوید که ابتدا وارد Sub interfaceها می‌شویم و پس از فعالسازی ۱q. روی پورت ، یک IP نیز به آن اختصاص می‌دهیم . )

روی روتر

Router> enable
Router# configure
Router(config)# interface fastEthernet 0/0
Router(config-if)# no shutdown
Router(config-if)# exit
Router(config)# int fastEthernet 0/0.10
Router(config-subif)# encapsulation dot1Q 10
Router(config-subif)# ip address 192.168.10.1 255.255.255.0
Router(config-subif)# int fastEthernet 0/0.20
Router(config-subif)# encapsulation dot1Q 20
Router(config-subif)# ip address 192.168.20.1 255.255.255.0
Router(config-subif)# int fastEthernet 0/0.30
Router(config-subif)# encapsulation dot1Q 30
Router(config-subif)# ip address 192.168.30.1 255.255.255.0

حال نوبت به یکی از مهم‌ترین قدم‌های راه اندازی CME یعنی DHCP می‌رسد . خدمات voip در این بخش می‌خواهیم روی روتر طبقه‌ی سوم سرویس DHCP را راه‌اندازی نماییم . همانطور که مشاهده می‌کنید برای تلفن‌ها آدرس TFTP سرور با Option 150 را نیز معرفی کرده‌ایم .

روی روتر

Router(config)# ip dhcp pool f1-data
Router(dhcp-config)# network 192.168.10.0 255.255.255.0
Router(dhcp-config)# default-router 192.168.10.1
Router(config)# ip dhcp pool f2-data
Router(dhcp-config)# network 192.168.20.0 255.255.255.0
Router(dhcp-config)# default-router 192.168.20.1
Router(config)# ip dhcp pool voice
Router(dhcp-config)# network 192.168.30.0 255.255.255.0
Router(dhcp-config)# default-router 192.168.30.1
Router(dhcp-config)# option 150 ip 192.168.30.1

پس از طی کردن مراحل فوق به هر یک از تجهیزات یک IP اختصاص داده می‌شود ( ۱۹۲٫۱۶۸٫۱۰٫۲ به PC طبقه اول و ۱۹۲٫۱۶۸٫۲۰٫۲ به PC طبقه دوم اختصاص داده شده است ) . همانطور که در تصویر ذیل می‌بینید کامپیوتر‌ها نیز به سادگی می‌توانند یکدیگر را پینگ کنند .

سناریو عملی CME
 

قدم دوم ، راه اندازی CME

قبل از این که کامند‌ها را بررسی کنیم به دو تعریف ذیل دقت کنید :

  1. Ephone-dn : به طور خلاصه و ساده ، یک داخلی‌ است که برای تلفن‌ها تعریف می‌کنیم و برای آن یک شماره‌ی داخلی نیز انتخاب می‌کنیم . Ephone-dnها می‌توانند Single یا Dual باشد که اولی فقط یک تماس را پردازش می‌کند ولی حالت دوم می‌تواند سرویس پشت‌خطی یا کنفرانس تماس را نیز پشتیبانی نماید .
  2. Ephone : منظور تلفنی است که به صورت فیزیکی استفاده می‌کنیم .

در سناریویی که در حال انجام آن هستیم از روتر ۲۸۱۱ سیسکو برای راه اندازی CME استفاده شده است . برای راه اندازی مرکز تلفن CME و رجیستر شدن تلفن‌ها باید کامند‌های ذیل را روی روتر وارد نماییم .

روی روتر

Router(config)# telephony-service
Router(config-telephony)# ip source-address 192.168.30.1 port 2000
Router(config-telephony)# max-ephones 10
Router(config-telephony)# max-dn 10
Router(config-telephony)# auto assign 1 to 10
Router(config-telephony)# auto-reg-ephone
Router(config-telephony)# create cnf-files

توضیح کامند‌ها :

  1. ابتدا وارد تلفنی سرویس شده‌ایم .
  2. آدرس مرکز تلفن و پورت را مشخص می‌کنیم .
  3. ماکزیمم تعداد تلفن‌ها را مشخص می‌کنیم .
  4. ماکزیمم تعداد داخلی‌ها را مشخص می‌کنیم .
  5. تعیین می‌کنیم که داخلی ۱ تا ۱۰ به صورت خودکار به تلفن‌ها اختصاص داده شود .
  6. تعیین می‌کنیم که تلفن‌ها به صورت خودکار شناسایی شوند . ( در غیر این صورت باید تک به تک به تنظیمات تلفن‌ها در روتر رفته و مک آدرس آن‌ها را ثبت کنیم . )
  7. درخواست ساخت فایل کانفیگ در سرور را ارسال می‌کنیم .

در آخر باید برای هر یک از Ephone-dnها یک شماره داخلی تعیین نماییم .

روی روتر

Router(config)# ephone-dn 1
Router(config-ephone-dn)# number 1000
Router(config-ephone-dn)# ephone-dn 2
Router(config-ephone-dn)# number 2000
….

سناریو عملی مرکز تلفن ویپ CME
 

حال همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید . با گرفتن شماره داخلی تلفن طبقه‌ی دیگر ، تلفن شروع به زنگ خوردن می‌کند .

سناریو‌ی عملی راه‌اندازی مرکز تلفن CME در همین نقطه به پایان می‌رسد . بدیهی است که سناریوی فوق یک مثالی کوچک از امکانات و قابلیت‌های تجهیزات سیسکو می‌باشد و علاقه‌مندان به یادگیری باید برای آشنایی هر چه بیشتر با مراکز تلفنی سیسکو سناریو‌های متعدد راه‌اندازی کرده و حالت‌های گوناگون آن را آزمایش و بررسی نمایند .

در صورت وجود هرگونه مشکل یا ابهام در مورد مقاله‌ی فوق می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناس سیسکو گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 50 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:44 نظرات (0)

سلام . با قسمت هشتم از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مقالات آموزش ویپ می‌خواهیم به نحوه تنظیم سرویس DHCP در روتر سیسکو برای IP دهی به تلفن‌ها و معرفی سرور TFTP بپردازیم . با ما همراه باشید .

اگر مقاله ششم را به یاد داشته باشید ، گفتیم که برای رجیستر شدن تلفن سیسکو باید یک روند به خصوص طی شده و یکسری از سرویس‌ها راه‌اندازی شود . برای یاد‌آوری ، به طور خلاصه روند طی شده توسط تلفن سیسکو برای رجیستر شدن روی مرکز تلفن را مرور می‌کنیم .

  1. برق تلفن تامین شده و تلفن روشن می‌شود .
  2. تلفن از طریق CDP اقدام به پیدا‌کردن Voice VLAN می‌کند .
  3. پس از پیدا کردن VLAN خود درخواست IP یا DHCP Request ارسال می‌کند .
  4. از طریق سرویس DHCP در روتر سیسکو یا دیگر تجهیزات یک IP برای تلفن صادر شده و سرور TFTP معرفی می‌شود .
  5. تلفن فایل کانفیگ را از TFTP درخواست می‌کند .
  6. تلفن سعی می‌کند با یکی از مراکز تلفنی معرفی شده در فایل کانفیگ ارتباط برقرار کرده و رجیستر شود .

تا این مرحله نحوه راه‌اندازی سرویس‌های لازم برای مراحل ۱ و ۲ را بررسی کرده‌ایم‌ . حال نوبت به تنظیم DHCP در روتر سیسکو برای عبور از مرحله‌ی ۳ و ۴ می‌رسد .

آشنایی با نحوه تنظیم DHCP در روتر سیسکو :

برای درک بهتر نحوه راه‌اندازی این سرویس و آشنایی بهتر با کامند‌های لازمه مانند مقالات قبل ، خدمات ویپ این مبحث را در نرم‌افزار Packet Tracer روی یک روتر ۲۸۱۱ بررسی خواهیم کرد .

همانطور که مشاهده می‌کنید ما پس از انتخاب یک روتر ۲۸۱۱ ، کامند‌های مربوطه را روی آن وارد نموده‌ایم .

نحوه تنظیم DHCP در روتر Cisco
 

در ابتدای کار وارد محیط config می‌شویم و سپس داریم :

  1. در این مرحله دو رنج IP که برای موارد خاص احتیاج داریم را از دو Pool ساخته شده خارج کردیم . خدمات voip در کامند اول ای پی ۱۷۲٫۱۶٫۱٫۱ تا ۱۷۲٫۱۶٫۱٫۹ و در کامند دوم ۱۷۲٫۱۶٫۲٫۱ تا ۱۷۲٫۱۶۸٫۲٫۹ Exclude شده‌اند .
  2. در این بخش یک Pool برای شبکه Data در نظر گرفته شده است . علاوه بر رنج IP این Pool دو پارامتر Default router و DNS نیز توسط کامند‌ها مشخص شده تا توسط DHCP در اختیار کلاینت‌ها قرار گیرد .
  3. در این بخش یک Pool برای شبکه Voice در نظر گرفته شده است . همانطور که می‌بینید علاوه بر مواردی که برای بخش Data تنظیم نموده‌ایم یک Option با شماره ۱۵۰ نیز معرفی شده که آدرس سرور TFTP را به تلفن‌ها معرفی می‌کند .

نکات مهم :

  • همانطور که گفته‌ شد شما می‌توانید از تجهیزات دیگر مانند میکروتیک یا سرویس‌های مایکروسافتی نیز برای راه‌اندازی DHCP استفاده نمایید .
  • در صورتی که از MLSها و یا دیگر تجهیزات سیسکویی که مانع سرویس‌دهی DHCP می‌شوند استفاده می‌کنید باید از کامند ip helper-address برای تنظیم DHCP relay استفاده نمایید .
  • آدرسی که برای TFTP وارد می‌نمایید باید آدرس سروری باشد که فایل‌های XML کانفیگ تلفن‌ها درون آن قرار داده شده است .

تنظیم ساعت با NTP :

یکی از دیگر موارد مهمی‌ که باید برای زیرساخت شبکه خود آماده نمایید تنظیم زمان تجهیزات می‌باشد .  دلایل بسیار زیادی وجود دارد که باعث می‌شود از این اقدام به عنوان یکی از مراحل مهم راه‌اندازی تجهیزات شبکه نام برده شود . برخی از آن‌ها عبارت‌اند از :

  • نمایش زمان دقیق برای کاربر
  • نمایش زمان درست در جزئیات تماس‌های برقرار‌شده و پست صوتی
  • نمایش زمان درست در Logها و خطا‌ها
  • امنیت تجهیزات
  • ….

برای تنظیم NTP سرور در تجهیزات سیسکو کافی است وارد مود Config شده و از کامند‌های ذیل استفاده می‌نماییم .

Router(config) # ntp server 212.26.18.41

Router(config) # clock timezone teh 3 30

همانطور که مشاهده‌ می‌کنید با کامند اول آدرس یک NTP سرور را برای دستگاه وارد نمودیم و با کامند دوم منطقه زمانی را نیز تنظیم کردیم . برای این که متوجه شوید ساعت دستگاه به درستی تنظیم شده است یا خیر ، می‌توانید از کامند Show Clock در مود Enable استفاده نمایید .

پس از این که ساعت دستگاه را توسط NTP تنظیم نمودید باید سرویس NTP سرور را روی روتر خود اجرا کنید تا دیگر تجهیزات بتوانند با ارسال درخواست به این دستگاه ، ساعت دقیق را دریافت کنند . برای این کار کافی است از کامند ntp master 4 استفاده کنید . عدد قرار گرفته در آخر این کامند stratum number می‌باشد . دقت یک NTP سرور به stratum آن بستگی دارد که چون معمولا NTPهای موجود در اینترنت دارای stratum number دو یا سه هستند ما عدد ۴ را برای دستگاه خود انتخاب می‌کنیم .

تا این مرحله تنظیمات اولیه لازم برای راه‌اندازی و رجیستر کردن یک تلفن سیسکو روی مرکز تلفن را مورد بررسی قرار دادیم . در قسمت بعدی سری مقالات آموزش ویپ سیسکو اقدام به راه‌اندازی یک سناریو برای رجیستر کردن دو تلفن سیسکو روی مرکز تلفن CME و تماس با یکدیگر خواهیم کرد . بنابر‌این بهتر است مطالب مطرح شده در قسمت‌های ۶ ، ۷ و ۸ را به خوبی فرا گرفته باشیم . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد نحوه تنظیم DHCP در روتر سیسکو و یا دیگر مطالب مطرح شده می‌توانید از طریق فیلد دیدگاه‌ها با کارشناسان سیسکو گروه ویپینگ در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 72 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:42 نظرات (0)

سلام . با قسمت هفتم سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . در این قسمت از مقالات آموزش VOIP می‌خواهیم مفهوم Voice VLAN و نحوه تنظیم آن در تجهیزات سیسکو را در قالب یک سناریو مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن مروری بر مفهوم CDP یا Cisco Discovery Protocol داشته باشیم . با ما همراه باشید .

اگر به خاطر داشته باشید در قسمت ششم مقالات آموزش ویپ Cisco ، مراحل رجیستر شدن یک تلفن سیسکو روی مرکز تلفن را مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که یکی از اقدامات اولیه‌‌ای که یک متخصص ویپ برای پیاده‌سازی یک سیستم تلفنی VOIP ایده‌آل باید انجام دهد ، تنظیم VLAN‌های Data و Voice در شبکه می‌باشد . برای این که درک درستی از مفهوم Voice VLAN داشته باشید ، در مرحله‌ی اول بهتر است مروری بر دلایل VLAN بندی یک شبکه و به طور کلی مفهوم VLAN بندی داشته باشیم .

مفهوم VLAN در تجهیزات سیسکو چیست ؟

از جمله مهم‌ترین دلیل ایجاد VLAN‌های متعدد در شبکه می‌توان به تقسیم شبکه به چند Broadcast Domain اشاره نمود . به طور کلی می‌توان گفت هر رنج IP برابر با یک VLAN و هر VLAN برابر با یک Broadcast Domain می‌باشد . استفاده از VLAN بندی در شبکه مزیت‌های زیادی دارد که برخی از آن‌ها عبارت است از :

  1. مدیریت بخش‌های مختلف شبکه مانند سرورها ، کاربران و ….
  2. افزایش کارایی با ایجاد چند Broadcast Domain و جلوگیری از Broadcast Storm
  3. افزایش امنیت با طبقه‌بندی شبکه به Subnetهای مستقل و نوشتن ACLهای مختلف برای آن‌ها

نکته‌ی مهمی که برای آشنایی بهتر با مفهوم Voice VLAN باید با آن آشنایی داشته باشید خدمات ویپ مفهوم Trunk و تگ زدن می‌باشد . برای درک بهتر این موضوع تصور کنید که در طبقه‌ی اول شرکت یک سوییچ ۲۴ پورت داریم که ده پورت اول آن به VLAN 1 و ده پورت دوم آن به VLAN 2 اختصاص دارد . در طبقه‌ی دوم هم یک سوییچ ۲۴ پورت دیگر قرار داده‌ایم که مجددا ده پورت اول آن به VLAN 1 و ده پورت دوم آن به VLAN 2 اختصاص دارد . همانطور که می‌دانید در حالت معمول بین دو VLAN متفاوت در سوییچ ارتباطی وجود ندارد . زمانی که می‌خواهیم ارتباط کلاینت‌های هر دو VLAN با VLAN مشابه خود در طبقه‌ی دیگر برقرار شود باید از لینک ترانک و مفهوم تگ‌زنی یا ۸۰۲٫۱Q استفاده نماییم .

مفهوم VLAN
 

وقتی ارتباط بین دو سوییچ در حالت ترانک قرار گیرد ، بسته‌های ارسالی تمام VLANها از روی این مسیر نیز ارسال خواهد شد . برای مشخص شدن VLAN هر بسته ، سوییچ در هنگام ارسال ، تگ VLAN مربوطه را به بسته می‌زند و سپس بسته را ارسال می‌کند ، سوییچ دوم بسته را گرفته و تگ را بررسی می‌کند تا VLAN مورد نظر را تشخیص دهد . پس از تشخیص تگ را حذف کرده و بسته را به سمت مقصد ارسال می‌کند .

مفهوم VOICE VLAN در تجهیزات سیسکو چیست ؟

سیسکو همواره پیشنهاد می‌دهد تا کارشناسان برای حفظ امنیت بسته‌های صوت ، تلفن‌ها را در یک VLAN جداگانه قرار دهند . چرا که هنگامی که کامپیوتر‌ها و تلفن‌ها همگی در یک VLAN قرار داشته باشند هکر به سادگی می‌تواند با نصب نرم‌افزار‌های به خصوصی بسته‌های صوت را دریافت نموده و شروع به شنود ارتباط تلفن‌ها کند . مسئله‌ای دیگری که در این مرحله رخ می‌دهد این است که معمولا در سازمان‌ها یا ادارات برای هر کاربر یک کابل شبکه در نظر گرفته شده است و امکان اتصال تلفن و کامپیوتر به صورت مجزا و قرارگیری هر یک در یک VLAN جداگانه وجود ندارد . درست در همین نقطه آشنایی با مفهوم Voice VLAN بسیار مفید خواهد بود . همانطور که گفته‌ شد تلفن‌های سیسکو دارای ۲ پورت برای اتصال به شبکه می‌باشند . پورت SW برای اتصال تلفن به شبکه و پورت PC برای اتصال کامپیوتر از طریق تلفن به شبکه در نظر گرفته شده است . هنگامی که تجهیزات را به این صورت به شبکه وصل می‌کنید ، می‌توانید برای پورت مورد نظر در سمت سوییچ دو VLAN تعریف کنید . یکی Voice VLAN و دیگری VLAN دیتا .

سوالی که ممکن است در این لحظه برای شما ایجاد شده باشد این است که ، همانطور که گفته شد ، زمانی که می‌خواهیم ترافیک چند VLAN را روی یک کابل ارسال کنیم ارتباط باید از نوع ترانک باشد . پس آیا در این حالت نیز ارتباط تلفن و سوییچ باید از نوع ترانک باشد ؟

خیر دوست عزیز . درست است که ارسال ترافیک چند VLAN مختلف تنها روی ارتباطات ترانک امکان پذیر است خدمات voip اما در این حالت نیازی نیست پورت را در حالت ترانک تنظیم نمایید . زمانی که تلفن سیسکو را به سوییچ متصل می‌کنیم یک نوع ارتباطی که شاید بتوان آن را mini trunk نامید بین سوییچ و تلفن ایجاد می‌شود که امکان ارسال دیتای کامپیوتر و تلفن در دو VLAN مجزا را برای ما فراهم می‌کند . بنابراین برای راه‌اندازی این سناریو باید پورت سوییچ را در مود Access تنظیم کنیم .

دو نکته‌ی بسیار مهمی که باید برای درک دقیق‌تر مفهوم Voice VLAN در نظر داشته باشید این است که :

۱) مفهوم Voice VLAN مختص سوییچ‌های سیسکو می‌باشد .

۲) برای این که اتصال تلفن به سوییچ زمان کمتری احتیاج داشته باشد باید Port fast را تنها روی پورت‌های متصل به تلفن‌ها فعال نماییم . ( قابلیت Port fast مرتبط با مفهوم Spanning Tree در دوره‌ی CCNA R&S می‌باشد . فعالسازی این قابلیت باعث می‌شود UP شدن پورت سوییچ زمانبر نباشد و بلافاصله پس از اتصال ، پورت UP شده و ارتباطات لازم برای رجیستر شدن تلفن برقرار شود . )

سناریو راه‌اندازی Voice VLAN :

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم می‌خواهیم برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با مفهوم Voice VLAN ، کامند‌های لازمه جهت تنظیم این قابلیت را در قالب یک سناریو مرور کنیم . در این سناریو می‌خواهیم یک تلفن سیسکو و کامپیوتر متصل به آن را به یک سوییچ سیسکو متصل کنیم و VLANهای لازمه را تنظیم نماییم .

مفهوم VOICE VLAN
 

بخش ۱ : در این مرحله وارد مود config شده و VLan10 را برای Voice و Vlan20 را برای Data ساختیم و نام آن‌ها را نیز ست کردیم .

بخش ۲ : در این بخش با کامند sho vlan brief لیست Vlan‌های ساخته شده را درخواست دادیم .

بخش ۳ : در این بخش مشاهده می‌کنید که Vlanهای مورد نظر ما ساخته شدند ولی تا این مرحله هیچ پورتی عضو آن‌ها نشده است .

 
تنظیم VOICE VLAN
 

در قدم بعدی مشاهده می‌کنید که ابتدا وارد تنظیمات پورت مربوطه شدیم و سپس با کامند اول پورت را در مود Access برده و با دو کامند بعدی Voice VLAN و VLAN دیتا را برای این پورت تعیین کردیم و در آخر قابلیت Port fast را نیز روی پورت فعال نمودیم .

 
راه اندازی VOICE VLAN
 

حال همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید پورت مورد نظر ما در Vlanهای ساخته شده قرار گرفت .

نکته مولف : اگر با نحوه‌ی قرار دادن پورت سوییچ در وضعیت ترانک آشنایی ندارید می‌توانید مانند مراحل فوق ابتدا به تنظیمات پورت مربوطه رفته و با کامند (( switchport mode trunk )) پورت را در وضعیت ترانک قرار دهید .

نکته مهم : حال که با مفهوم Voice Vlan در تجهیزات سیسکو آشنا شدید بهتر است بدانید که تلفن سیسکو از طریق CDP یا Cisco Discovery Protocol می‌تواند VLAN خود را تشخیص دهد . این پروتکل مختص تجهیزات سیسکو می‌باشد و به تجهیزات سیسکو این امکان را می‌دهد تا بتوانند اطلاعاتی از دستگاه سیسکویی مقابل خود به دست آورند . بدیهی است که زمانی که شما در سناریوی خود از تلفن‌های غیر سیسکویی استفاده می‌کنید به دلیل عدم پشتیبانی CDP باید Voice VLAN را روی آن‌ها به صورت دستی تنظیم نمایید . پروتکل CDP معمولا روی تجهیزات سیسکو فعال می‌باشد اما در صورتی که نیاز به فعال سازی دستی آن داشتید ، می‌توانید با مراجعه به تنظیمات پورت مربوطه و زدن کامند (( cdp enable )) این قابلیت را روی پورت مورد نظر فعال کنید .

مبحث Voice Vlan در تجهیزات سیسکو در همین مرحله به پایان می‌رسد . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام می‌توانید با کارشناسان سیسکو گروه ویپینگ از طریق دیدگاه‌ها در ارتباط باشید . در قسمت بعدی آموزش ویپ سیسکو بحث را با یکی دیگر از مطالب جذاب دنیای VOIP ادامه خواهیم داد .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 43 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:40 نظرات (0)

سلام . به قسمت ششم سری مقالات آموزش ویپ سیسکو خوش‌آمدید . در این قسمت از مقالات آموزش ویپ می‌خواهیم کمی با نکات و ویژگی‌های سخت‌افزاری تلفن سیسکو آشنا شویم و روند کلی رجیستر شدن این تلفن‌ها روی مرکز تلفن سیسکو را مرور کنیم . با ما همراه باشید .

بررسی ویژگی‌ها و سخت‌افزار تلفن سیسکو :

شاید بهتر باشد در ابتدا برای آشنایی بهتر و درک درست مطالب شکل ظاهری و پورت‌های ورودی و خروجی یک مدل تلفن سیسکو را مورد بررسی قرار دهیم . تصاویر زیر یک مدل تلفن سیسکو همراه با پورت‌های متداول آن را نمایش می‌دهند .

 
شکل ظاهری تلفن سیسکو

همانطور که در تصویر سمت راست مشاهده می‌نمایید ، یک تلفن Cisco پورت‌های ورودی و خروجی متفاوتی دارد که کاربرد هر یک از این پورت‌ها عبارت است از :

بخش A :

  • ۱ : این پورت ، پورت RS232 می‌باشد که شما می‌توانید برای اتصال ماژول توسعه یا expansion module از آن استفاده نمایید . ( تصویر ماژول expansion یا توسعه در ادامه قابل رویت می‌باشد )
  • ۲ : نام این پورت SW می‌باشد که برای اتصال تلفن به سوییچ مورد استفاده قرار می‌گیرد  .
  • ۳ : نام این پورت PC می‌باشد که برای اتصال کامپیوتر ، تلفن دیگر ، لپتاپ و … کاربرد دارد . خدمات ویپ به عنوان مثال فرض کنید یک نود شبکه کنار میز شما قرار دارد و شما می‌خواهید از این نود برای اتصال کامپیوتر و تلفن خود به شبکه استفاده نمایید . برای این کار شما باید پورت SW تلفن را به نود شبکه متصل نموده و برای اتصال کامپیوتر به شبکه از پورت PC تلفن استفاده نمایید .
  • ۴ : عموما در زمان راه‌اندازی سیستم ویپ از سوییچ‌های POE ( که در ادامه بررسی می‌کنیم ) استفاده می‌شود . اما در صورتی که در سازمان شما سوییچ مناسب برای تامین برق تلفن وجود ندارد ، می‌توانید با اتصال آداپتور به این بخش ، برق مورد نیاز تلفن سیسکو خود را تامین نمایید .

بخش B :

  • ۵ : همانطور که از تصویر کنار پورت پیداست ، از این پورت برای اتصال هدفون به تلفن استفاده می‌شود .
  • ۶ : از این پورت برای اتصال گوشی تلفن یا Handset استفاده می‌شود .
 
ماژول Expansion و تلفن cisco
 

آشنایی با POE در تلفن سیسکو :

در مرحله‌ی اول بهتر است معنی کلمه‌ی POE را بررسی کنیم . POE مخفف عبارت Power Over Ethernet به معنای ارسال برق مورد نیاز دستگاه روی رشته‌ سیم‌های کابل شبکه می‌باشد . این قابلیت در بسیاری از تجهیزات گوناگون مانند دوربین‌های مداربسته ، خدمات voip آنتن‌های وایرلس ، تلفن های تحت شبکه و … کاربرد فراوانی دارد . چرا که علاوه بر کاهش هزینه به خاطر عدم نیاز به آداپتور ، باعث مدیریت تامین‌ برق مورد نیاز دستگاه‌ها و امکان استفاده از دستگاه‌های برق اضطراری یا UPS به صورت متمرکز می‌شود .

امروزه بسیاری از کارشناسان شبکه برای راه‌اندازی سیستم ویپ ، از سوییچ‌های POE برای تامین برق مورد نیاز تلفن های خود استفاده می‌کنند . این سوییچ‌ها می‌توانند بسته به نوع استاندارد POE خود ، برق مورد نیاز دستگاه متصل شده به آن‌ها را توسط کابل شبکه تامین نمایند . البته گفتنی است که راهکار‌های دیگری مانند استفاده از کوپلر‌ها یا Patch Panel POE برای استفاده از قابلیت POE وجود دارد ، اما این روش‌ها معمولا در سناریو‌های خاص کاربرد داشته و معمولا برای تلفن مورد استفاده قرار نمی‌گیرند .

نکته‌ی بسیار مهمی که باید در زمان انتخاب تجهیزات مورد نیاز خود برای راه‌اندازی سناریوی ویپ سیسکو در نظر بگیرید این است که قبل از تهیه اقلام حتما با مطالعه توضیحات محصولات مورد نظر ، از سازگاری استاندارد POE تجهیزات با یکدیگر اطمینان حاصل کنید . چرا که برخی از تجهیزات قدیمی سیسکو از استاندارد‌ قدیمی انحصاری خود برای استفاده از این قابلیت استفاده می‌کنند که به آن Inline Power گفته می‌شود . در نتیجه اگر پس از تهیه اقلام ، تجهیزات از نظر تامین برق با یکدیگر سازگار نباشند با مشکل مواجه خواهید شد .

نکته‌ی دیگری که در این خصوص باید در نظر بگیرید این است که برخی از تجهیزات بیش از توان استاندارد POE متداول ( ۸۰۲af ) برق استفاده می‌کنند . به عنوان مثال در صورت اتصال ماژول توسعه یا expansion به تلفن خود دیگر نمی‌توانید توسط POE برق مورد نیاز آن را تامین نمایید . در نتیجه برای روشن کردن آن تلفن به آداپتور نیاز خواهید داشت .

روند رجیستر شدن تلفن سیسکو روی مرکز تلفن :

برای این که شما عزیزان یک دید کلی به نحوه رجیستر شدن تلفن سیسکو روی مرکز تلفن داشته باشید در این قسمت از آموزش ویپ سیسکو یک مرور کلی به روند این موضوع خواهیم داشت و در قسمت بعدی این اقدامات را به صورت گام به گام و تصویری مورد بررسی قرار خواهیم داد .

برای رجیستر شدن تلفن های سیسکو  روی مرکز تلفن باید اقداماتی را در مرحله‌ی اول انجام دهیم .

  1. ساخت VLANها : همانطور که می‌دانید در هنگام راه‌اندازی زیرساخت شبکه از VLANهای مختلفی برای امنیت ، جلوگیری از مشکلاتی مانند Broad cast storm ، مدیریت ترافیک و دسترسی  و … استفاده می‌شود . اولین قدمی که برای راه‌اندازی یک سیستم ویپ ایده‌آل باید بردارید تنظیم VLAN برای ترافیک صدا می‌باشد که نحوه تنظیم آن را در قسمت بعدی مقاله آموزش ویپ سیسکو مورد بررسی قرار می‌دهیم .
  2. تنظیم DHCP و IPها : قدم دیگری که برای راه‌اندازی سناریو‌ی خود باید بردارید تنظیم DHCP برای دادن IP به تلفن و معرفی سرور TFTP برای دریافت فایل کانفیگ می‌باشد . البته شما می‌توانید IPها را به صورت دستی نیز تنظیم کنید اما زمانی که تعداد تلفن‌ها بالا می‌رود این کار بسیار زمانگیر خواهد بود . نحوه راه‌اندازی سرویس DHCP سیسکو را در قسمت بعدی آموزش ویپ مورد بررسی قرار خواهیم داد . البته شما می‌توانید در سناریو‌ی خود از DHCP سرور‌های دیگر مانند میکروتیک نیز استفاده نمایید .
  3. فعالسازی CDP : این عبارت مخفف واژه‌ی Cisco Discovery Protocol می‌باشد . به کمک این قابلیت تجهیزات سیسکو می‌توانند اطلاعاتی از همسایه‌های سیسکویی خود دریافت نمایند . این اقدام را در جلسات بعدی مورد بررسی قرار خواهیم داد .
  4. تنظیم NTP : بهتر است در هنگام پیاده‌سازی سناریو‌ی ویپ ، NTP سرور دستگاه‌های خود را به دقت تنظیم نمایید تا زمان همه‌ چیز به درستی تنظیم شود . نحوه تنظیم NTP روی تجهیزات سیسکو را در آینده بررسی خواهیم کرد .
  5. تنظیم فایل پیکربندی : در گام آخر باید توسط تنظیماتی فایل کاتفیگ تلفن ها را در سرور خود ایجاد نموده و در اختیار تلفن قرار دهید که در اینده به طور کامل در مورد آن صحبت خواهیم کرد .

مطالب مرتبط با قسمت ششم آموزش ویپ سیسکو در همین نقطه به پایان می‌رسد . در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهام مشکلات خود را از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپ سیسکو گروه ویپینگ در میان بگذارید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 41 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:39 نظرات (0)

سلام . با ادامه بررسی محصولات و راه‌کارهای ویپ سیسکو در قسمت پنجم از سری مقالات آموزش VOIP سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . همانطور که می‌دانید در قسمت قبل یعنی مقاله معرفی راه کارها و محصولات VOIP سیسکو – قسمت اول ، سه محصول CME , CUE , CUCM از راه کارهای ویپ سیسکو را معرفی کردیم و ویژگی‌های هر یک از این محصولات را مورد بررسی قرار دادیم . حال به بررسی باقی راه‌کارهای ارائه شده توسط سیسکو می‌پردازیم .

معرفی CUC در راه‌کار‌های VOIP سیسکو

CUC مخفف عبارت Cisco Unity Connection ، یکی دیگر از راه‌کارهای ویپ سیسکو برای راه‌‌اندازی پست صوتی ، تلفن گویا و … می‌باشد . این محصول به صورت نرم‌افزاری بوده و اصولا برای راه‌اندازی آن از یک ماشین مجازی با ۸ گیگ رم و ۱۲۰ گیگ هارد استفاده می‌شود . این نرم‌افزار دارای چند نسخه یا ادیشن مختلف می‌باشد که محبوب‌ترین و پرکاربرد‌ترین نوع آن نسخه لینوکسی بوده که به صورت Appliance به کاربران ارائه می‌شود . این نسخه یا ادیشن نسبت به دیگر مدل‌های ارائه شده علاوه‌ بر تعداد پست صوتی بیشتر ، از قرار دادن سرور بکاپ به صورت ACTIVE/ACTIVE نیز پشتیبانی می‌کند .

اگر قسمت چهارم مقالات آموزش ویپ سیسکو را به خاطر داشته باشید ، از ماژول سخت‌افزاری CUE به عنوان یکی از راه‌کارهای خدمات ویپ سیسکو برای راه‌اندازی سیستم پست صوتی یاد شد . حال که هر دو محصول کاربردی ارائه شده‌ی سیسکو در زمینه‌ی پست صوتی را می‌شناسید بهتر است با مشاهده‌ی جدول ذیل ، تفاوت بین این دو راه‌کار‌  را بهتر درک کنید .

 
راهکارهای ویپ سیسکو | cuc
 
 

ستون Redundancy قابلیت قرار دادن سرور بکاپ برای Failover هر یک از راهکارها را نمایش می‌دهد . همانطور که مشاهده می‌کنید حالت CUE و CUCM از این قابلیت پشتیبانی ‌نمی‌کنند و راهکار Cisco unity فقط به صورت Active/Passive از این قابلیت پشتیبانی می‌کند . اما راهکار CUC از این قابلیت به صورت Active/Active یا فعال بودن دو سرور به صورت همزمان پشتیبانی می‌کند .

در ادامه به برخی از ویژگی‌هایی که راه‌اندازی CUC در اختیار ما قرار می‌دهد اشاره می‌کنیم .

  • ایجاد تا ۲۰۰۰۰ صندوق پست صوتی به ازای هر سرور
  • داشتن ساختار Appliance مانند CUCM
  • قابلیت فعالسازی سرور پشتیبان به صورت Active/Active
  • داشتن دسترسی به صندوق صوتی از هر مکان
  • قابلیت تلفن گویا
  • …..

به عنوان نکته‌ی آخر در مورد راه‌کار CUC بهتر است بدانید که این محصول قابلیت یکپارچه‌ شدن با CME و اتصال به CUCM را نیز دارا می‌باشد .

بررسی Cisco unified CM IM and presence

IM & P یکی دیگر از راه‌کارهای ویپ سیسکو می‌باشد . شما به کمک این محصول می‌توانید بین افراد حاضر در شرکت قابلیت ارسال پیام را نیز فعال نمایید . این محصول دارای ویژگی‌های بی‌نظیری مانند ثبت لاگ‌های ارتباطات ، ایجاد محیطی امن برای ارسال پیام‌ها و … نیز می‌باشد .

بررسی Cisco Jabber

به کمک این نرم‌افزار می‌توانید امکان استفاده از بسیاری از سرویس‌های موجود در شبکه را به صورت نرم‌افزاری در اختیار کاربران قرار دهید . امکاناتی مانند : تلفن نرم‌افزاری ، ایجاد اتاق گفت و گو ، تماس صوتی و تصویری ، دفترچه تلفن و …..

 
راهکارهای ویپ سیسکو | jabber
 
 

 

بررسی Media sense

همانطور که گفته شد ، برای استفده از قابلیت ضبط مکالمات درخدمات voip سیسکو باید از نرم‌افزار‌ها و یا راه‌کار‌های خاص خود استفاده نمایید . یکی از این راه‌کار‌ها استفاده از Media sense شرکت سیسکو می‌باشد . به کمک این نرم‌افزار می‌توانید یک سرور جداگانه برای راه‌اندازی سیستم ضبط مکالمات راه‌اندازی نمایید .

بررسی Webex

یکی دیگر از محصولات سیسکو Webex می‌باشد . توسط این راه‌کار می‌توانید یک کلاس آنلاین برگزار کنید و از ویژگی‌های خاص این نرم‌افزاز برای مدیریت کلاس و ارتباط با دانشویان استفاده نمایید .

بررسی UCCX

UCCX نیز یکی دیگر از راه‌کارهای ویپ سیسکو می‌باشد . به کمک این محصول می‌توانید برخی اقداماتی مانند اسکریپ نویسی برای صف‌های پیچیده ، مدیریت تماس‌های ورودی و … را انجام دهید .

بررسی Telepresence management suite

این محصول یکی از راه‌کارهای ویپ سیسکو برای مدیریت برقراری کنفرانس‌های تصویری با کیفیت فوق‌العاده بالا می‌باشد . برخی از کاربرد‌های آن عبارت است از :

  • مدیریت سریع تمامی کنفرانس‌ها
  • تهیه گزارش از منابع Telepresence
  • همسان‌سازی دفترچه تلفن با منابع مختلف
  • زمانبندی کنفرانس‌ها و همگام‌سازی با Outlook
  • ….

بررسی VCS Expressway

راه‌کار ویپ سیسکو برای برقراری تماس با کاربرانی که خارج از شبکه قرار دارند VCS Expressway می‌باشد . با راه‌اندازی این قابلیت می‌توانید با کاربرانی که خارج از شبکه قرار دارند و یا حتی مهمانانی که به سایت شما مراجعه می‌کنند تماس صوتی و با تصویری را به ساده ترین روش برقرار کنید .

 

جمع‌بندی :

در قسمت چهارم و پنجم مقالات آموزش ویپ سیسکو نگاهی کلی به محصولات و راه‌کارهای ارائه شده توسط شرکت سیسکو پرداختیم و برخی ویژگی‌های این محصولات را نیز مورد بررسی قرار دادیم . در قسمت بعدی آموزش VOIP سیسکو بحث را با یکی دیگر از مطالب مهم دنیای Cisco ادامه خواهیم داد .

در صورت وجود هرگونه ابهام یا مشکل می‌توانید سوالات خود را از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان سیسکو گروه ویپینگ در میان بگذارید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 39 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:37 نظرات (0)

وقت بخیر . با قسمت چهارم از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در خدمت شما عزیزان هستیم . پس از آشنایی با مفاهیم و مقدمات اولیه VOIP می‌خواهیم وارد دنیای سیسکو شویم و یک مرور کلی بر ویژگی‌ها و کاربرد‌های محصولات ویپ سیسکو داشته باشیم . کمپانی سیسکو برای راه‌اندازی یک مرکز تلفنی تحت شبکه قدرتمند محصولات و تجهزات بسیار‌ متنوعی را به بازار ارائه کرده است که همگی این محصولات به صورت کاملا یکپارچه و دقیق با یکدیگر هسته اصلی یک مرکز تلفن تمام عیار را شکل می‌دهند . محصولات UC یا Unified Communication سیسکو به چهار دسته اصلی تقسیم می‌شوند .

  • Cisco Unified Communications Manager Express (CME)
  • Cisco Unified Communications Manager (CUCM)
  • Cisco Unity Connection (CUC)
  • Cisco Unified Communications Manager IM & Presence

چهار موردی که در فوق به آن اشاره شده است تنها راهکار‌های اصلی در محصولات ویپ سیسکو می‌باشند و شما می‌توانید با نصب و راه‌اندازی نرم‌افزار‌های دیگر قابلیت‌های ویژه‌ای به مرکز تلفنی سازمان خود اضافه کنید . در ادامه مقاله به بررسی محصولات ذکر‌ شده و دیگر راهکار‌های این کمپانی قدرتمند می‌پردازیم .

معرفی CME در راه‌کار‌های VOIP سیسکو

در مرحله‌ی اول از معرفی محصولات ویپ سیسکو به معرفی CME می‌پردازیم . همانطور که می‌دانید روترهای سیسکو دارای قابلیت‌های بسیار زیادی هستند که یکی از این ویژگی‌ها قابلیت تبدیل شدن به مرکز تلفن می‌باشد . شما می‌توانید روی روتر سیسکو خود با قرار دادن PVDM و ماژول‌های FXO , FXS , E1 و … ( که در مقالات بعدی در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد ) یک مرکز تلفن ویپ ایجاد کنید . و با رجیستر کردن تلفن‌های خود روی CME تماس‌های خود را به کمک این روتر برقرار کنید .

نکته‌ای که در این باره باید در نظر داشته باشید این است که به طور کلی تنها روتر‌های سری ISR و ISRG2 قابلیت تبدیل شدن به مرکز تلفنی ویپ را دارند ( البته استثنا‌هایی هم وجود دارد که به دلیل مشکلات و عدم سازگاری در بسیاری از موارد از آن‌ها صرف نظر می‌کنیم ) .

مسئله‌ی دیگری که باید در مورد راه‌اندازی سرویس CME در نظر داشته باشید این است که روتر‌های سری ISRG2 دارای IOS Universal 15 می‌باشند که برای فعالسازی قابلیت CME روی آن‌ها باید کد لایسنس یا PAK تهیه فرمایید . روتر‌های سری ISR معمولا از IOS 12 استفاده می‌کنند . این IOS ها نیاز به مجوز فعالسازی برای CME ندارند .

بدیهی است که مدل‌های مختلف سرور سیسکو بسته به قدرت سخت‌افزاری که دارند تعداد تلفن‌های مختلفی را برای اتصال به مرکز تلفن CME پشتیبانی می‌کنند . بنابراین زمان تهیه روتر برای پیاده‌سازی CME حتما باید به توانایی و سازگاری مدل روتری که در نظر دارید توجه فرمایید .

چند نکته در رابطه با CME :

  1. تلفن‌ها روی روتر سیسکو با دو پروتکل SCCP یا Sip رجیستر می‌شوند . زمانی که تلفن‌ها از SCCP استفاده می‌کنند Session پروتکل RTP ( که در قسمت سوم در رابطه با آن صحبت کردیم ) به صورت End To End برقرار می‌شود . یعنی RTP دیگر از روی روتر عبور نمی‌کند بلکه به صورت مستقیم بین دو تلفن برقرار می‌شود و در صورت حذف روتر پس از برقراری ارتباط ، تماس قطع نخواهد شد .
  2. در هنگام تماس دو تلفن با یکدیگر ، عملیات جست‌وجو در جدول مسیریابی تماس ، تبدیل کدک ، ارسال سیگنال برای پایان تماس و … همگی توسط روتر انجام می‌شود .
  3. CME به تنهایی قابلیت ضبط مکالمه ، IVR ، پست صوتی ، ویدیو کنفرانس و …. را ندارد . خدمات ویپ برای راه‌اندازی این قابلیت‌ها باید از نرم‌افزار‌ها یا ماژول‌های خارجی استفاده نمایید که به دلیل وجود مشکلات و مسائل متعدد در زمان پیاده‌سازی ، کاربرد این مرکز تلفنی سیسکو کاهش چشمگیری پیدا می‌کند .

معرفی CUE در راه‌کار‌های VOIP سیسکو

CUE یکی دیگر از محصولات ویپ سیسکو می‌باشد ، شما به کمک این ماژول سخت‌افزاری می‌توان قابلیت‌های متعددی روی روتر CME خود پیاده‌سازی نمایید . این ماژول‌ها در انواع مختلف با اینترفیس‌های مختلف برای اتصال به روتر سیسکو طراحی شده‌اند که باید متناسب با نوع روتر خود ، قطعه مناسب را تهیه و استفاده نمایید . در ادامه به برخی از قابلیت‌های این ماژول اشاره می‌کنیم .

 
محصول ویپ سیسکو cue
 
  • پست صوتی : یکی از قابلیت‌های CUE پست صوتی است که بسته به نوع آن تعداد صندوق‌های قابل پشتیبانی متغیر خواهد بود .
  • تلفن گویا : یکی از قابلیت‌هایی که عموما در تمامی سازمان‌ها یا شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تلفن گویا می‌باشد . به کمک این ماژول می‌توانید قابلیت تلفن گویا را در سرور CME خود راه‌اندازی نمایید .
  • SRSV : به طور خلاصه می‌توان گفت توسط این ماژول می‌توان یک بکاپ برای سرور CUC ( در مورد آن صحبت خواهیم کرد ) ایجاد نمود .
  • SRTS : به طور خلاصه می‌توان گفت به کمک این قابلیت می‌توان یک بکاپ برای سرور CUCM ( در مورد آن صحبت خواهیم کرد ) ایجاد نمود .

معرفی CUCM , ابر غول مرکز تلفنی تحت شبکه در دنیا

یکی از مهم‌ترین محصولات ویپ سیسکو CUCM می‌باشد . اگر بخواهیم کمی واقع بین باشیم ، مرکز تلفن راه‌اندازی شده به کمک CME در بسیاری از سناریو‌ها کاربردی نخواهد بود ( البته در یک سناریو به شدت کاربردی هست که در مقالات بعدی به آن می‌پردازیم ) . استفاده از CME معمولا محدودیت‌های خاص خود را دارد که شاید بتوان از آن فقط در سازمان‌های یا ادارات کوچک استفاده نمود . به طور خلاصه می‌توان گفت : CUCM مرکز تماس نرم‌افزاری قوی‌تر و کاربردی‌تر کمپانی سیسکو می‌باشد که در مقیاس‌های نسبتا بزرگ و تعداد تلفن‌های زیاد با قابلیت‌های متعدد استفاده می‌شود . برای راه‌اندازی CUCM عموما از یک ماشین مجازی با حداقل RAM 8 و هارد ۱۲۰ گیگ استفاده می‌شود . بدیهی است که راه‌اندازی این سرور نیازمند لایسنس مخصوص به خود می‌باشد . ( امان از کرک !!! )

یکی از تفاوت‌های مهم بین CUCM و CME قراردادن سرور بکاپ برای مرکز تلفن می‌باشد . به طور خلاصه می‌توان گفت عمل قرار دادن سرور بکاپ برای مرکز تلفن CME معمولا مشکلات و معایب خاص خود را دارد که باعث می‌شود کمتر از آن در سناریو‌های خود استفاده کنیم . ولی در مرکز تلفن CUCM شما می‌توانید در هر کلاستر یک سرور اصلی یا Publisher ( که دیتابیس اصلی را دارد ) و ۱۹ سرور زیرمجموعه یا Subscriber داشته باشید . که حداکثر هشت Subscriber می‌توانند قابلیت Call Manager یا مدیریت تماس‌ها را داشته باشند ( اگر گیج شدی اصلا نگران نباش ، در ادامه مقالات همه مطالب به خوبی براتون جا می‌افته . فقط حتما همه مقالات رو با ما دنبال کنید ) . نکته‌ی دیگری که بهتر است بدانید این است که دیتابیس اصلی ، در سرور Publisher ذخیره می‌شود ، حتی زمانی که تغییری در سرور‌های Subscriber‌ های خود ایجاد می‌کنید ، این آپدیت به سرور Publisher منتقل شده و از آنجا در دسترس سرور‌های دیگر قرار می‌گیرد .

 
محصول CUCM
 

 

سرورهای بکاپ CUCM به صورت Active-Active ( فعالیت همزمان چند سرور ) فعالیت می‌کنند . خدمات voip مسئله‌ای که باید در این باره به آن توجه ویژه داشته باشید این است که سرور اصلی CUCM با Publisher تفاوت دارد . به عبارتی می‌توان گفت ما به سروری Publisher می‌گوییم که نسخه اصلی دیتابیس روی آن قرار داشته باشد . در حالی که سرور اصلی CUCM سروری است که هر گروه تلفن‌ها آن را سرور اصلی می‌بینند و در درجه‌ی اول تلاش می‌کنند تا به آن متصل شوند . به عنوان مثال در تصویر فوق سرور اصلی برای تلفن سمت چپ سروی یک و سرور اصلی برای تلفن سمت راست سرور دو است . حال اگر مشکلی در اتصال هر یک از تلفن‌ها به سرور اصلی خود رخ دهد ، آن تلفن خود را در سرور دیگر رجیستر می‌کند .

جمع‌ بندی :

تا این مرحله بخش اول معرفی محصولات وپ سیسکو به پایان می‌رسد . در این مقاله با ۴ هسته اصلی محصولات ویپ سیسکو آشنا شدیم و سه محصول CUCM ، CME ، CUE را مورد بررسی قرار دادیم . در قسمت بعدی مقالات آموزش ویپ سیسکو به بررسی دیگر محصولات و راه‌کار‌های ویپ سیسکو می‌پردازیم .

در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در رابطه با قسمت چهارم آموزش VOIP سیسکو ، مشکلات خود را در بخش دیدگاه‌ها با کارشناس ویپ سیسکو گروه ویپینگ در میان بگذارید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 47 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:35 نظرات (0)

سلام . به سومین قسمت از دوره آموزش VOIP سیسکو CCNA Collaboration خوش آمدید . در این قسمت از سری مقالات آموزش ویپ سیسکو در بخش اول مقاله می‌خواهیم ببینیم که پروتکل RTP چیست ؟ ، و در مرحله‌ی بعد دلایلی که باعث می‌شوند تا متخصصین ویپ توجه ویژه‌ای به این پروتکل داشته باشند را مورد بررسی قرار دهیم . پس با ما همراه باشید .

کاربرد و عملکرد پروتکل RTP چیست ؟

همانطور که از عنوان مقاله پیداست ، موضوعی که در این قسمت از مقالات آموزش ویپ سیسکو می‌خواهیم مورد بررسی قرار دهیم نه تنها در دنیای Cisco Collaboration بلکه در تمام دنیای ویپ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و یک متخصص ویپ باید با آن آشنایی کامل داشته باشد .

در دنیای ویپ دو پروتکل مهم و جدید با نام‌های RTP و RTCP وجود دارد که این دو پروتکل‌های انتقال مدیا هستند . پروتکل RTP در لایه چهارم مدل استاندارد OSI قرار دارد . این پروتکل سه پارامتر مهم Sequence Number و Time Stamp و Payload Type را به بسته ارسالی اضافه می‌کند که کاربرد هر یک از این پارامتر‌ها را در ادامه توضیح می‌دهیم .

  • Time Stamp : به کمک این پارامتر می‌توان با بافر کردن پکت‌ها ، Jitter یا اختلاف تاخیر در رسیدن پکت‌ها ( که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم . ) را حذف نمود .
  • Sequence Number : به کمک این پارامتر می‌توان بسته‌های ارسالی را شماره‌دار ارسال نمود خدمات ویپ تا سمت دریافت کننده پکت‌های دریافتی را متناسب با شماره آن‌ها مرتب کرده و صوت مورد نظر را باز‌سازی نماید .
  • Payload Type : همانطور که می‌دانید پروتکل RTP برای انتقال صدا و تصویر مورد استفاده قرار می‌گیرد . پارامتر Payload Type نوع پروتکل RTP را مشخص می‌نماید .

در تصویر ذیل می‌توانید اطلاعات هدر RTP را مشاهده نمایید .

 
آشنایی با RTP
 

هنگامی که دو شخص با یک‌دیگر شروع به مکالمه صوتی یا تصویری می‌کنند ، پروتکل RTP با انتخاب یک پورت زوج در محدوده‌ی ۱۶۳۸۴ تا ۳۲۷۶۷ شروع به فعالیت می‌کند . نکته‌ی بسیار مهمی که باید در مورد پروتکل RTP در نظر داشته باشید این است ارتباط RTP به صورت یک طرفه برقرار می‌شود . بنابراین هنگامی که دو شخص مشغول مکالمه‌ی دو طرفه هستند در حقیقت دو ارتباط RTP بین آن‌ها ایجاد شده است .

 

نقش پروتکل RTCP در ارتباط RTP چیست ؟

حال که با پروتکل RTP آشنا شدید وقت آن رسیده است تا با پروتکل همکار RTP یعنی RTCP نیز آشنا شوید . خدمات voip در یک تماس ، درست پس از برقراری ارتباط RTP پروتکل RTCP وارد عمل می‌شود . وظیفه اصلی این پروتکل جمع‌‌آوری اطلاعات رد و بدل شده بین دو دستگاه می‌باشد که این اطلاعات عبارت‌اند از :

  • Packet Count : تعداد پکت رد و بدل شده بین دو دستگاه .
  • Packet Delay : مدت زمان تاخیری که طول می‌کشد تا یک پکت از مبدا خود به مقصد مورد‌ نظر برسد .
  • Packet Loss : تعداد پکت‌های از دست رفته در ارتباط .
  • Jitter : اختلاف زمانی بین تاخیر پکت‌ها می‌باشد . به عنوان مثال فرض کنید پکت شماره یک با تاخیر ۱۰۰ میلی ثانیه‌ای به مقصد خود می‌رسد . سپس پکت دوم با تاخیر ۵۰ میلی ثانیه‌ای توسط گیرنده دریافت می‌شود . در این حالت میزان Jitter برابر با مقدار ۵۰ میلی ثانیه خواهد بود .

نکته دیگری که باید در مورد پروتکل RTCP به یاد داشته باشید این است که RTCP همیشه پورت فرد بعدی انتخاب شده توسط پروتکل RTP را برای ایجاد یک نشست UDP دیگر انتخاب می‌کند . به عنوان مثال اگر RTP پورت ۱۷۸۵۴ را انتخاب نماید ، RTCP پورت ۱۷۸۵۵ را برای جمع‌آوری آمار اطلاعات رد و بدل شده انتخاب می‌کند .

تذکر : وجود یک تاخیر بسیار کوتاه در ارتباطات شبکه ، به خصوص ارتباطات WAN تا حدودی طبیعی می‌باشد و استفاده از سیستم ویپ در لینک‌هایی که میزان تاخیر در آن‌ها در حد استاندارد باشد وجود دارد . اما زمانی که میزان Delay در یک لینک از حد طبیعی خود خارج می‌شود و یا میزان Jitter بالا می‌رود ، سیستم VOIP راه‌اندازی شده در آن لینک دچار اختلال در مکالمه می‌شود . این نوع از مشکلات معمولا در لینک‌های وایرلس و لینک‌های WAN متداول‌تر هستند . بنابراین بهتر است پیش از راه‌اندازی سیستم تلفنی VOIP در چنین ارتباطاتی ، از پایدار بودن پهنای باند مورد نیاز اطمینان حاصل فرمایید .

جمع‌بندی مقاله :

در این مقاله آموزشی پس از آشنایی با پروتکل RTP و ویژگی‌های آن ، وظایف پروتکل RTCP را مورد بررسی قرار دادیم و مفهوم اطلاعات جمع‌آوری شده توسط این پروتکل را شرح دادیم .
شاید برایتان سوال شده باشد که چه چیز باعث شده است تا آشنایی با پروتکل‌های RTP و RTCP یکی بخش‌های مهم آموزش ویپ شده باشد ؟ دلیل اصلی اهمیت آشنایی با این دو پروتکل این است که در بسیاری از سناریو‌هایی که در آن یک متخصص ویپ اقدام به راه‌اندازی یا رفع اشکال مرکز تلفنی ویپ می‌کند . اگر با این دو پروتکل آشنایی کامل نداشته باشد با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد . چرا که اگر این دو پروتکل به دلایل متعددی مانند فایروال‌ها و …. امکان برقراری ارتباط نداشته باشند مسائلی مانند عدم ارسال و دریافت صدا ، یک طرفه شدن مکالمه و …. پیش خواهد آمد که همین موضوع باعث سردرگمی شخص خواهد شد . علاوه بر این در سناریو‌هایی که در آینده مورد بررسی قرار می‌دهیم گاهی لازم می‌شود تا تنظیماتی را برای برقراری ارتباط این دو پروتکل انجام دهیم که آشنایی با این دو پروتکل از ملزومات اجرای آن سناریو‌ها خواهد بود .

در قسمت بعدی مقاله آموزش ویپ سیسکو ، با بررسی تجهیزات و و نرم‌افزار‌های گوناگون ویپ ارائه شده توسط شرکت سیسکو در خدمت شما عزیزان خواهیم بود . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد مقاله RTP چیست ؟ ، می‌توانید مشکلات خود را در بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپ سیسکو گروه ویپینگ در میان بگذارید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 60 شنبه 11 آبان 1398 زمان : 11:32 نظرات (0)

سلام . به دومین قسمت مقالات آموزش ویپ سیسکو خوش آمدید . در این قسمت از دوره آموزش VOIP سیسکو  و یا Cisco Collaboration می‌خواهیم بحث را با یکی از مهم‌ترین قطعات ضروری برای راه‌اندازی یک مرکز تلفنی مبتنی بر راه‌کارهای سیسکو ، یعنی PVDM ادامه دهیم . اولین سوالی که حتما برای شما مطرح می‌شود این است که  PVDM چیست و چه کاربردی دارد ؟ برای پاسخ به این سوال و بررسی نحوه انتخاب یک PVDM مناسب برای Router سیسکو در ادامه مقاله با ما همراه باشید .

ماژول PVDM در روترهای CISCO چیست ؟

برای پاسخ به این سوال بگذارید یک قدم به عقب بازگردیم . همه‌ی ما می‌دانیم که روتر‌های سیسکو یکی از پرکاربرد‌ترین تجهیزات برای راه‌اندازی شبکه یک سازمان می‌باشند و این روتر‌ها در شبکه وظیفه مسیریابی و ارسال و دریافت اطلاعات را بر عهده دارند . بنابراین زمانی که برای یک شرکت یک روتر سیسکو تهیه می‌کنید منابع سخت‌افزاری آن روتر صرفا برای مسیریابی و ارائه سرویس به شبکه طراحی شده است و ما اگر بخواهیم از آن روتر برای پردازش بسته‌های صوتی آنالوگ به دیجیتال ( فرایند ابتدایی VOIP ) نیز استفاده کنیم باید منابع سخت‌افزاری لازم برای آن روتر را نیز تامین نماییم .

حال که با دلیل احتیاج به منابع سخت‌افزاری دیگر برای راه‌اندازی ویپ سیسکو آشنا شدید ، خدمات ویپ باید بدانید که وظیفه تبدیل بسته‌های صوتی آنالوگ به دیجیتال بر عهده چیپ‌های DSP می‌باشد . به طور خلاصه می‌توان گفت DSP‌ ها چیپ‌هایی هستند که وظیفه پردازش عملیات نمونه‌گیری ، رمز‌نگاری و فشرده‌سازی صداهای آنالوگی که وارد روتر می‌شوند را بر عهده دارند . این DSP ها بر روی ماژولی به نام PVDM سوار هستند . در ادامه می‌توانید تصویر یک ماژول PVDM را مشاهده نمایید .

 
PVDM چیست ؟
 

تذکر : همانطور که گفته شد DSP ها وظیفه پردازش اطلاعات Voice را بر عهده دارند . بنابراین اگر شما از ماژول‌های VIC FXO – FXS به تنهایی استفاده نمایید نتیجه این خواهد بود که سیستم تلفنی شما به درستی کار نخواهد کرد و شما با شبکه PSTN هیچ ارتباطی نخواهید داشت .

تذکر : همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌نمایید PVDM ها شباهت زیادی با Memory های قدیمی دارند بنابراین دقت کنید که آن را با RAM روتر اشتباه نگیرید . این ماژول‌ها درست مانند RAM روتر روی بورد اصلی روتر قرار می‌گیرند.

در تصویر زیر می‌توانید کارت Memory روتر که با دایره‌ی زرد رنگ مشخص شده است و PVDM که با دایره‌ی قرمز مشخص شده است را مشاهده نمایید .

نسل های مختلف PVDM

نسل‌های مختلف PVDM چیست ؟

پس از پاسخ به سوال PVDM چیست ؟ می‌خواهیم انواع یا بهتر است بگوییم نسل‌های مختلف آن را بهتر بشناسیم . PVDM ها امروزه در نسل‌های دو ( برای روتر‌های سری ISR ) سه ( برای روتر‌های سری ISR G2 ) و چهار ( برای روتر‌های سری جدید مانند ۴۴۰۰ ، ۴۳۰۰ و … ) در بازار موجود می‌باشند . خدامت voip در ادامه برای درک بهتر از نحوه انتخاب و خرید PVDM مناسب به چند مورد از پارت‌نامبر‌های آن اشاره می‌کنیم .

ماژول PVDM نسل دو

  • PVDM2-8 : با قابلیت ۸ کانال Voice و Video
  • PVDM2-16 : با قابلیت ۱۶ کانال Voice و Video
  • PVDM2-32 : با قابلیت ۳۲ کانال Voice و Video
  • PVDM2-48 : با قابلیت ۴۸ کانال Voice و Video
  • PVDM2-64 : با قابلیت ۶۴ کانال Voice و Video

ماژول PVDM نسل سه

  • PVDM3-16 : با قابلیت ۱۶ کانال Voice و Video
  • PVDM3-32 : با قابلیت ۳۲ کانال Voice و Video
  • PVDM3-64 : با قابلیت ۶۴ کانال Voice و Video
  • PVDM3-128 : با قابلیت ۱۲۸ کانال Voice و Video
  • PVDM3-192 : با قابلیت ۱۹۲ کانال Voice و Video
  • PVDM3-256 : با قابلیت ۲۵۶ کانال Voice و Video

همانطور که در لیست فوق مشاهده می‌نمایید تعداد کانال Voice و Video در مدل‌های مختلف PVDM با یکدیگر متفاوت می‌باشد . اما اعداد نوشته شده در نام PVDM چیست ؟ عدد اول از سمت چپ نسل PVDM و عدد دوم از سمت چپ نشان دهنده تعداد تماس همزمانی است که آن PVDM با کدک G711 می‌تواند پشتیبانی کند . پس با ذکر این موضوع حتما متوجه شده‌اید که هنگام انتخاب PVDM باید تعداد تماس‌ همزمان و کدک مورد استفاده در سناریوی خود را در نظر داشته باشد . اما گاهی اوقات به دلیل پیچیدگی سناریو ممکن است محاسبه PVDM مورد نیاز برای روتر کمی دشوار باشد . در این حالت بهتر است با مراجعه به سایت رسمی سیسکو و معرفی سناریوی خود PVDM مورد نیاز را محاسبه نمایید .

جمع بندی و نکات مهم برای انتخاب PVDM :

حال که پاسخ سوال PVDM چیست ؟ را متوجه شدیم و انواع نسل‌ها و نحوه انتخاب آن را مورد بررسی قرار دادیم می‌خواهیم با طرح چند پرسش و پاسخ به یکسری از نکات بسیار مهم مرتبط با PVDM اشاره نماییم .

  • هیچ تماسی با بیرون از شبکه ندارم و تمامی تماس‌ها درون شرکت و با یک روتر انجام می‌شوند . آیا باز هم PVDM احتیاج دارم ؟
    خیر . همانطور که گفته شد DSP های موجود روی PVDM تنها برای عمل تبدیل کدک ، رمزنگاری و … استفاده می‌شوند . بنابراین زمانی که هیچ گونه تغییر کدکی در روتر انجام نمی‌شود نیازی به PVDM نخواهد بود .
  • آیا امکان تبدیل PVDM2 برای روترهای ۲۹۰۰ ، ۳۹۰۰ وجود دارد ؟بله ، مبدل PVDM2 با نام PVDM Adapter وجود دارد

  • آیا می‌توان روی یک روتر از یک PVDM3 و یک PVDM2 با تبدیل استفاده نمود ؟
    خیر . تمامی PVDMهای استفاده شده در یک دامین یا یک بورد باید از یک نسل باشند .

مباحث مرتبط با مقاله ( PVDM چیست ؟ ) در همینجا به پایان می‌رسد . در قسمت بعدی سری مقالات آموزش ویپ سیسکو بحث را با یکی دیگر از مباحث Collaboration ادامه خواهیم داد . در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام از طریق بخش دیدگاه‌ها با کارشناسان ویپ Cisco ما در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 69 دوشنبه 06 آبان 1398 زمان : 12:55 نظرات (0)

سلام . به اولین قسمت از دوره‌ آموزش ویپ سیسکو خوش آمدید . در این دوره از مقالات آموزش ویپ گروه ویپینگ می‌خواهیم به بررسی و آموزش گام به گام مراکز تلفنی تحت شبکه کمپانی بسیار قدرتمند Cisco بپردازیم . برای شروع در ابتدای کار با مباحث و مفاهیم اولیه سیستم‌های تلفنی شروع می‌کنیم و گام به گام با توضیح مطالب مختلف و انجام سناریو‌های متعدد به سمت یادگیری این تکنولوژی بی‌نظیر حرکت می‌کنیم . مباحث انتخابی این مقالات بر اساس سرفصل‌های کتاب Cisco Collaboration با کد آزمون ۰۶۰-۲۱۰ می‌باشد که برای شرکت در آزمون رسمی CCNA Collaboration آشنایی با آن ضروری است .

مفاهیم اولیه آموزش ویپ سیسکو :

همانطور که می‌دانید برای تسلط بر یک بحث علمی ، باید درک درستی از مفاهیم اولیه و پایه‌ای آن مبحث داشته باشیم . چراکه در هنگام پیاده‌سازی سناریو‌های متعدد با اصطلاحات و پارامتر‌هایی رو به رو می‌شویم که برای کارکرد درست سیستم ویپ مجبور به تنظیم آن‌ها هستیم . به همین علت در شروع دوره آموزش ویپ سیسکو مفاهیم و مطالب پایه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهیم و در ادامه با مباحث اصلی و پیچیده‌ی Collaboration یادگیری این تکنولوژی جذاب را ادامه می‌دهیم .

Signaling درخطوط آنالوگ :

یکی از مفاهیم و مطالب مقدماتی که باید برای راه‌اندازی یک سیستم تلفنی ویپ با آن آشنایی داشته باشید خدمات ویپ انواع سیگنالینگ در خطوط آنالوگ می‌باشد . خط تلفنی که ارتباط شما را با مرکز مخابرات منطقه شما برقرار می‌کند دارای یک زوج سیم می‌باشد که یکی از آن‌ها Ground یا قطب مثبت ( که به آن Tip گفته می‌شود ) و دیگری باطری یا قطب منفی ( که به آن ( Ring گفته می‌شود ) می‌باشد . خط آنالوگ دارای دو نوع سیگنالینگ Loop Start و Ground Start می‌باشد که عموما از Loop start برای خانه‌ها و از Ground Start برای سیستم تلفنی‌های جدیدی که در مراکز بزرگ به کار برده می‌شوند ، استفاده می‌کنند .

از جمله تفاوتی که میان این دو نوع سیگنالینگ وجود دارد وجود Glare یا خط رو خط  در سیگنالینگ نوع Loop Start می‌باشد . نحوه عملکرد سیگنالینگ Ground Start از تلفن‌های پولی الگو برداری شده است . به این صورت که تا زمانی که درون تلفن سکه نمی‌انداختید صدای بوق را نمی‌شنیدید .

 
آموزش ویپ سیسکو
 

Signaling درخطوط دیجیتال :

همانطور که می‌دانید امروزه دیگر در بسیاری از سازمان‌ها و ادارات از خطوط دیجیتال خدمات voip برای برقراری تماس تلفنی استفاده می‌شود . این خطوط به ما این امکان را می‌دهند تا با استفاده از یک زوج سیم تعداد زیادی تماس همزمان برقرار کنیم . علاوه بر این توسط خطوط دیجیتال می‌توانیم صدای طرفین تماس را برای مسافت‌های بسیار دور تقویت و ارسال نماییم . یکی از مباحث مهمی که در مراحل آموزش ویپ سیسکو باید با آن آشنایی داشته باشیم سیگنالینگ خطوط دیجیتال می‌باشد . خطوط دیجیتال عموما در کشور‌های کانادا ، آمریکا و ژاپن در قالب T1 و در ایران و کشور‌های اروپایی در قالب E1 به درخواست کننده‌گان ارائه می‌شود . یک خط T1 دارای ۲۴ کانال صوتی با پهنای باند ۶۴ Kkbps و یک خط E1 دارای ۳۲ کانال برای ارسال صوت می‌باشد .

خطوط دیجیتال دارای ۲ نوع سیگنالینگ می‌باشند .

  • CAS) Channel Associated Signaling) : در این حالت اطلاعات سیگنالینگ در میان بقیه فرکانس مکالمات به عنوان صوت منتقل می‌شود .
  • CCS) Common Channel Signaling) : در این حالت اطلاعات سیگنالینگ در دو کانال مجزا ارسال می‌شود .

آشنایی با PSTN :

برای درک بهتر مراحل آموزش ویپ سیسکو بهتر است با برخی از کلمات و واژه‌های تخصصی این زمینه آشنا شوید .

Local Loop : لینک بین مشتری ( مانند خانه یا ادارات ) با مرکز مخابرات می‌باشد .

Trunk : ارتباط بین سوییچ‌ها را ترانک می‌گویند . این سوییچ‌ها می‌توانند سوییچ‌های مخابرات یا خصوصی باشند .

Private Switch : منظور از سوییچ خصوصی شبیه‌سازی یک PSTN در مقیاس کوچک برای یک شرکت می‌باشد تا دیگر نیازی به برقراری ارتباط با مخابرات برای برقراری تماس داخلی نباشد .

Digital Telephone : تلفن‌هایی هستند که عموما به PBX متصل می‌شوند . این تلفن‌ها صدا را به کد‌های ۰ و ۱ تبدیل کرده و به سمت مرکز تلفن ارسال می‌کنند . تلفن‌های دیجیتال بر خلاف تلفن‌های معمولی که از دو کابل برای اتصال استفاده می‌کنند ، از ۴ سیم یا دو زوج سیم برای اتصال به PBX استفاده می‌کنند .

 

کدک صوتی :

یکی از مهم‌ترین پارامتر‌هایی که باید در مراحل آموزش ویپ سیسکو با آن آشنایی داشته باشید ، کدک‌های صوتی می‌باشد . یک کارشناس راه‌اندازی مراکز تلفنی ویپ باید با انواع کدک‌های صوتی و کاربرد‌ آن‌ها در سناریو‌های مختلف آشنایی کامل داشته باشد . چرا که در صورتی که در زمان پیاده‌سازی یک مرکز تلفن ویپ Codec صوتی مناسب انتخاب نشود ، ممکن است با مشکلات بسیاری مانند قطع و وصل شدن صدا ، تاخیر در صدا ، اکو و …. مواجه شوید . مفهوم کدک صوتی به طور کامل در مقاله ( کدک صوتی چیست ؟ ) از مقالات کابردی گروه VoiPing بررسی شده است اما به طور خلاصه می‌توان گفت به نحوه تبدیل یک صدای یا موج آنالوگ به سیگنال دیجیتال Codec صوتی گفته می‌شود . این فرایند تبدیل در کدک‌های مختلف به شکل‌های گوناگونی انجام می‌شود که همین امر باعث به وجود آمدن انواع زیادی کدک می‌شود .

 

جمع‌بندی قسمت اول :

در قسمت اول دوره بلاگی آموزش ویپ سیسکو با روند آموزشی مقالات سیسکو ، انواع سیگنالینگ خطوط آنالوگ ، انواع خطوط دیجیتال و سیگنالینگ آن‌ها ، کلمات و اصطلاحات پرکاربرد دنیای VOICE و مفهوم کلی کدک‌های صوتی که برای شروع دوره آموزش ویپ سیسکو دانستن آنها ضروری می‌باشد ،  آشنا شدیم . در مقاله‌ی بعدی یادگیری دوره‌ی Collaboration را با معرفی قطعات اصلی روتر‌ها و تجهیزات سیسکو ادامه خواهیم داد .

در صورت وجود هر‌گونه سوال یا ابهام می‌توانید از بخش نظرات برای برقراری ارتباط با کارشناسان VOIP سیسکو گروه VoiPing در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 59 دوشنبه 06 آبان 1398 زمان : 12:52 نظرات (0)

در این قسمت از مقالات آموزشی ویپ سیسکو به بررسی نحوه تغییر Firmware تلفن سیسکو ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ که نسبتا از Frimware یکسانی استفاده می‌کنند ، می‌پردازیم . همانطور که در مقاله آموزشی نحوه تغییر FIRMWARE تلفن سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ ذکر شد ، در برخی مواقع لازم است تا فریمور برخی از تلفن‌های قدیمی سیسکو که به صورت پیش فرض از پروتکل SIP پشتیبانی نمی‌کنند را تغییر دهیم . که در این مقاله آموزشی به نحوه تغییر فریمور ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ می‌پردازیم .

همانند قبل در اولین قدم از تغییر فریمور تلفن سیسکو به تشخیص نوع Firmware نصب شده روی تلفن می‌پردازیم .

تشخیص نوع فریمور تلفن CISCO :

برای این کار همانند مدل ۷۹۴۰ و ۷۹۶۰ در ابتدا در منوی Setting وارد بخش Status شوید و سپس Firmware versions را انتخاب نمایید . همانطور که در تصویر ذیل می‌بینید در زیر Application Load ID یک مقدار مانند P0S308200 نمایش داده می‌شود که کارکتر سوم آن یکی از مقادیر ذیل می‌باشد .

  • اگر ۰ باشد Firmware تلفن از نوع SCCP می‌باشد .
  • اگر S باشد Firmware تلفن از نوع SIP است .
  • اگر M باشد Firmware تلفن از نوع MSCP می‌باشد .
 
آموزش تغییر Firmware تلفن cisco
 

 

بررسی روند تغییر فریمور تلفن سیسکو ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ :

همانند مدل ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ ، برای تغییر فریمور تلفن ۷۹۶۱ و یا ۷۹۴۱ ابتدا خدمات ویپ باید فایل‌های فریمور مورد نیاز را تهیه کنیم (فایل‌های لازم در انتهای این مقاله برای دانلود قرار داده شده است) سپس از طریق یک سرویس TFTP سرور ، آن فایل‌ها را برای تلفن در دسترس قرار دهیم . از طرفی در برخی موارد ممکن است به دلایل مختلفی مانند بوت نشدن تلفن و یا …. نتوانیم به صورت دستی روی تلفن ، IP سرور TFTP را تنظیم نماییم در چنین حالتی باید از یک سرویس DHCP برای معرفی سرور TFTP با Option شماره ۶۰ و یا ۱۵۰ استفاده نماییم .

پس با توجه به توضیحات ذکر شده به طور کلی پس از آماده سازی فایل‌های لازمه به یک TFTP Server و یک DHCP سرور احتیاج داریم . در این سناریو از نرم‌افزار Tftpd64 برای راه‌اندازی TFTP و DHCP سرور استفاده می‌کنیم .

تذکر : همانطور که می‌دانیم اگر در شبکه خود بیش از یک DHCP server داشته باشیم ممکن است با اختلال رو به رو شویم .

تذکر : قابلیت DHCP باید روی تلفن فعال باشد و روی آن IP قرار نگرفته باشد .

آماده سازی فایل‌ها برای تغییر فریمور تلفن سیسکو ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ :

آماده‌سازی فایل‌ها برای ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ شباهت زیادی به تنظیم فایل‌های ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ دارد . زمانی‌ که می‌خواهید فریمور تلفن سیسکو ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ را به حالت سیپ ساپورت تغییر دهیم ، فایل‌های کانفیگ و فریمور تلفن که لینک دانلود آن در پایین صفحه وجود دارد نگاه می‌کنید ، در این میان فایل‌هایی را می‌بینید که نام‌ آن‌ها فرمت SEP************.cnf را دارند . هر یک از این فایل‌ها فایل کانفیگ یک تلفن می‌باشند که برای تنظیم ، باید در مرحله‌ی اول نام فایل را به فرمت sip(mac-address).cnf تغییر دهید ( مثلا SIP1a2a3a4a5a6a.cnf ) و سپس آن را با notepad باز کرده و مقادیر مورد نظر خود را برای تنظیم تلفن وارد نمایید . خدمات voip با کمی دقت به متن فایل‌ کانفیگ می‌توان به سادگی نحوه تغییر آن را متوجه شد. به عنوان مثال به چند مورد از سطر‌های اصلی آن اشاره می‌کنیم .

تغییر فریمور تلفن سیسکو مدل 7961 و 7941

همانطور که در جدول فوق مشاهده می‌کنید گزینه‌های زیادی برای تنظیم دقیق تلفن وجود دارد که ما به صورت سطحی به برخی از آن‌ها اشاره کردیم .

تغییر فریمور تلفن سیسکو ۷۹۴۱ و ۷۹۴۱ با TFTPD64 :

در ابتدای کار باید تلفن و کامپیوتر در یک شبکه به یکدیگر متصل باشند . سپس تنظیمات TFTP را روی نرم‌افزار به صورت ذیل انجام می‌دهیم .

۱- ابتدا وارد نرم‌افزار می‌شویم و روی Settings کلیک می‌کنیم .

 
تغییر Firmware تلفن cisco
 

۲- سپس وارد تب TFTP می‌شویم و فیلد‌های ذیل را پر می‌کنیم

  • Base Directory : در این قسمت آدرس یک فولدر که فایل‌های Firmware جدید را درون آن قرار داده‌اید را وارد نمایید . لازم به ذکر است که فایل‌های Firmware باید از حالت فشرده خارج شده باشد . ( باید Firmware جدید SIP را متناسب با تلفن خود دانلود نمایید . Firmware مناسب SIP ساپورت برای تلفن ۷۹۶۱ در پایین صفحه قابل دانلود می‌باشد . )
  • Bind TFTP to this address : در این قسمت باید کارت شبکه‌ای که از طریق آن به تلفن دسترسی دارید و می‌خواهید روی آن سرویس TFTP اجرا شود را وارد نمایید
 
تغییر Firmware تلفن سیسکو
 

۳- سپس وارد تب DHCP می‌شویم و فیلد‌های ذیل را پر می‌کنیم .

  • IP pool start address : در این فیلد شروع آدرس‌های DHCP مورد نظر را وارد نمایید .
  • Size of pool : در این قسمت تعداد IP ارائه شده در DHCP را وارد نمایید .
  • Def router : برای تغییر Firmware بهتر است در این بخش IP سیستم خود (TFTP Server) را وارد نمایید .
  • Mask : Mask ای پی را وارد نمایید .
  • Additional option : در این بخش باید در فیلد اول عدد ۶۰ و در فیلد دوم آدرس سیستم خود ( TFTP Server ) را بدهید . ( در فیلد اول باید عدد Option وارد شود که معمولا عدد ۶۰ یا ۱۵۰ قرار می‌گیرد . )
  • Bind DHCP to this address : در این قسمت باید کارت شبکه‌ای که از طریق آن به تلفن دسترسی دارید و می‌خواهید روی آن سرویس DHCP اجرا شود را وارد نمایید .
 
آموزش تغییر Firmware تلفن سیسکو
 

۴- پس از انجام مراحل فوق روی ok کلیک می‌کنیم . سپس در مرحله آخر کافیست یک بار تلفن خود را خاموش و روشن نمایید . تلفن در هنگام بوت شدن با سرور TFTP ارتباط برقرار کرده و فایل‌های Firmware جدید را دریافت می‌کند .

برای مطالعه و آموزش بیشتر مطالب مرتبط با تجهیزات ویپ Cisco ، بلاگ‌های آموزش ویپ گروه VoiPing را دنبال نمایید . در مقالات بعدی به تغییر Firmware دیگر تلفن‌های سیسکو و کانفیگ تجهیزات ویپ این شرکت می‌پردازیم .

در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در مورد تغییر فریمور تلفن سیسکو مدل ۷۹۶۱ و ۷۹۴۱ در بخش دیدگاه‌ها با ما در ارتباط باشید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 48 دوشنبه 06 آبان 1398 زمان : 12:39 نظرات (0)

در این مقاله آموزشی به بررسی نحوه تغییر Firmware تلفن سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ که از فریمور نسبتا یکسانی استفاده می‌کنند ، می‌پردازیم . همانطور که می‌دانیم برای اتصال تلفن‌های ویپ به مرکز تلفن استریسک عموما از پروتکل SIP استفاده می‌شود ، این در حالی است که تلفن‌های ۷۹۶۰ ، ۷۹۴۰ و اغلب تلفن‌های شرکت سیسکو به صورت پیش فرض از پروتکل اختصاصی خود یعنی SCCP استفاده می‌نمایند . بنابراین برای اتصال این تلفن‌ها به مرکز تلفن استریسک یا باید از ماژول Chan_SCCP در استریسک استفاده شود و یا فریمور تلفن‌های سیسکو به فریموری که پروتکل SIP را پشتیبانی می‌کند تبدیل شود . لازم به ذکر است که تلفن‌های جدید برند سیسکو همگی به صورت پیش‌فرض هم از پروتکل SCCP و هم از SIP پشتیبانی می‌کنند .

ما در این مقاله به بررسی راهکار دوم یعنی تغییر فریمور تلفن‌های سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ می‌پردازیم .

در اولین قدم از تغییر فریمور تلفن سیسکو به نحوه تشخیص نوع Firmware نصب شده روی تلفن می‌پردازیم .

تشخیص نوع فریمور تلفن CISCO :

برای این کار ابتدا در منوی Setting وارد بخش Status شوید و سپس Firmware versions را انتخاب نمایید . همانطور که در تصویر ذیل می‌بینید در زیر Application Load ID یک مقدار مانند P0S308200 نمایش داده می‌شود که کارکتر سوم آن یکی از مقادیر ذیل می‌باشد .

  • اگر ۰ باشد Firmware تلفن از نوع SCCP می‌باشد .
  • اگر S باشد Firmware تلفن از نوع SIP است .
  • اگر M باشد Firmware تلفن از نوع MSCP می‌باشد .
 
آموزش تغییر Firmware تلفن cisco

بررسی روند تغییر FIRMWARE تلفن سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ :

 

برای تغییر فریمور تلفن ۷۹۶۰ و یا ۷۹۴۰ ابتدا باید فایل‌های مورد نیاز را تهیه کنیم (فایل‌های لازم در انتهای این مقاله برای دانلود در دسترس می‌باشند) سپس از طریق یک سرویس TFTP سرور آن فایل‌ها را برای تلفن در دسترس قرار دهیم . از طرفی در برخی موارد ممکن است به دلایل مختلفی مانند بوت نشدن تلفن و یا …. نتوانیم به صورت دستی روی تلفن ، IP سرور TFTP را تنظیم نماییم در چنین حالتی باید از یک سرویس DHCP برای معرفی سرور TFTP با Option شماره ۶۰ و یا ۱۵۰ استفاده نماییم .

پس با توجه به توضیحات ذکر شده به طور کلی پس از آماده سازی فایل‌های لازمه به یک TFTP Server و یک DHCP سرور احتیاج داریم . در سناریویی که قصد انجام آن را داریم ما از نرم‌افزار Tftpd64 برای راه‌اندازی TFTP و DHCP استفاده می‌نماییم .

تذکر : همانطور که می‌دانیم اگر در شبکه خود بیش از یک DHCP server داشته باشیم خدمات ویپ ممکن است با اختلال رو به رو شویم .

تذکر : قابلیت DHCP باید روی تلفن فعال باشد و روی آن IP قرار نگرفته باشد .

آماده سازی فایل‌ها برای تغییر فریمور تلفن سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ :

همانطور که ذکر شد در سناریویی که مطرح می‌کنیم ، می‌خواهیم فریمور تلفن سیسکو ۷۹۶۰ را به حالت سیپ ساپورت تغییر دهیم . اگر به فایل‌های کانفیگ و فریمور تلفن که لینک دانلود آن در پایین صفحه وجود دارد نگاه کنید ، فایل‌هایی را می‌بینید که نام‌ آن‌ها فرمت SIP************.cnf را دارند . این فایل‌ها فایل کانفیگ تلفن می‌باشند که برای تنظیم تلفن باید در مرحله‌ی اول نام فایل را به فرمت sip(mac-address).cnf تغییر دهید ( مثلا SIP1a2a3a4a5a6a.cnf ) و سپس این فایل و فایل SIPDefault.cnf را با notepad باز کرده و مقادیر مورد نظر خود را برای تنظیم تلفن وارد نمایید . با کمی دقت به متن فایل‌های کانفیگ می‌توانید نحوه تغییر آن را متوجه شوید . به عنوان مثال به چند مورد از سطر‌های اصلی آن اشاره می‌کنیم .

sip( مک آدرس ).cnf فایل

line1_authname: “شماره یا یوزر داخلی”
line1_password: “پسورد داخلی”

SIPDefault.cnf فایل

proxy1_address: “آدرس سرور”

برای آشنایی بیشتر با نحوه نوشتن جامع فایل‌های کانفیگ بهتر است تحقیقات و مطالعاتی متناسب با تلفن مورد نظر خود داشته باشید .

تغییر FIRMWARE تلفن سیسکو ۷۹۶۰ و ۷۹۴۰ با TFTPD64 :

 

در ابتدای کار باید تلفن و کامپیوتر در یک شبکه به یکدیگر متصل باشند . سپس تنظیمات TFTP را روی نرم‌افزار به صورت ذیل انجام می‌دهیم .

۱- ابتدا وارد نرم‌افزار می‌شویم و روی Settings کلیک می‌کنیم .

 
تغییر Firmware تلفن cisco
 

۲- سپس وارد تب TFTP می‌شویم و فیلد‌های ذیل را پر می‌کنیم

  • Base Directory : در این قسمت آدرس یک فولدر که فایل‌های Firmware جدید را درون آن قرار داده‌اید را وارد نمایید . خدمات voip لازم به ذکر است که فایل‌های Firmware باید از حالت فشرده خارج شده باشد . ( باید Firmware جدید SIP را متناسب با تلفن خود دانلود نمایید . Firmware مناسب SIP ساپورت برای تلفن ۷۹۶۰ در پایین صفحه قابل دانلود می‌باشد . )
  • Bind TFTP to this address : در این قسمت باید کارت شبکه‌ای که از طریق آن به تلفن دسترسی دارید و می‌خواهید روی آن سرویس TFTP اجرا شود را وارد نمایید
 
تغییر Firmware تلفن سیسکو
 

۳- سپس وارد تب DHCP می‌شویم و فیلد‌های ذیل را پر می‌کنیم .

  • IP pool start address : در این فیلد شروع آدرس‌های DHCP مورد نظر را وارد نمایید .
  • Size of pool : در این قسمت تعداد IP ارائه شده در DHCP را وارد نمایید .
  • Def router : برای تغییر Firmware بهتر است در این بخش IP سیستم خود (TFTP Server) را وارد نمایید .
  • Mask : Mask ای پی را وارد نمایید .
  • Additional option : در این بخش باید در فیلد اول عدد ۶۰ و در فیلد دوم آدرس سیستم خود ( TFTP Server ) را بدهید . ( در فیلد اول باید عدد Option وارد شود که معمولا عدد ۶۰ یا ۱۵۰ قرار می‌گیرد . )
  • Bind DHCP to this address : در این قسمت باید کارت شبکه‌ای که از طریق آن به تلفن دسترسی دارید و می‌خواهید روی آن سرویس DHCP اجرا شود را وارد نمایید .
 
آموزش تغییر Firmware تلفن سیسکو
 

۴- پس از انجام مراحل فوق روی ok کلیک می‌کنیم . سپس در مرحله آخر کافیست یک بار تلفن خود را خاموش و روشن نمایید . تلفن در هنگام بوت شدن با سرور TFTP ارتباط برقرار کرده و فایل‌های Firmware جدید را دریافت می‌کند .

برای مطالعه و آموزش بیشتر مطالب مرتبط با تجهیزات ویپ Cisco ، بلاگ‌های آموزش ویپ گروه VoiPing را دنبال نمایید . در مقالات بعدی به تغییر Firmware دیگر تلفن‌های سیسکو و کانفیگ تجهیزات ویپ این شرکت می‌پردازیم .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 70 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 11:44 نظرات (0)

همواره یکی از چالش هایی که مدیران با آن مواجه هستند. ارزیابی عملکرد کارکنان خود می باشد . در مراکز پشتیبانی و یا خدمات مشتریان بهترین راه حل برای ارزیابی کارایی کارکنان نظر سنجی از مشتریان می باشد . نظر سنجی سنتی از مشتریان فرآیندی وقت گیر و پر هزینه می باشد . اما ما راه حلی نوین برای این مشکل داریم .


  • سیستم نظرسنجی تلفنی
  •  
    ماژول نظرسنجی الستیکس ایزابل freepbx
  •  
    سیستم نظرسنجی تلفنی
  •  
    ماژول نظرسنجی
  •  
    ماژول نظر سنجی تلفنی استریسک ایزابل freepbx الستیکس
  •  
    سیستم نظر سنجی تلفنی Voip
  •  
    سیستم نظر سنجی تلفنی ویپ
  •  
    سیستم نظرسنجی ایزابل الستیکس freepbx
  •  
    ماژول نظر سنجی استریسک
 
 
 
 

ماژول نظرسنجی ویپ به چه شکل کار میکند ؟

ماژول نظرسنجی تلفنی  ویپ ویپینگ بدین صورت عمل می کند که بعد از تماس و پایان مکالمه توسط اپراتور تماس قطع نشده و مشتری شما به نظرسنجی متصل می شود و  می تواند با استفاده از صفحه کلید تلفن به اپراتور امتیاز بدهد.

سیستم نظرسنجی تلفنی مناسب چه سازمان هایی می باشد ؟

اگر صاحب یک مرکز پشتیبانی ، خدمات پس فروش  و یا تعداد زیادی اپراتور تلفن دارید قطعاً ماژول نظرسنجی ویپینگ تحولی اساسی در کسب و کار شما ایجاد خواهد کرد .

آیا امکان دریافت نظر به صورت صوتی در سیستم نظرسنجی تلفنی وجود دارد ؟

بله یکی از قابلیت های بارز ماژول نظر سنجی ویپینگ بدین صورت است که اگر کاربر خدمات ویپ امتیاز پایینی به اپراتور بدهد (حداقل امتیاز توسط مدیر تعیین خواهد شد) از کاربر خواسته می شود تا مشکل خود را از طریق ضبط یک فایل صوتی بیان کند تا توسط مدیر پیگیری شود. این فایل صوتی را هم در پنل وب این ماژول می توان مشاهده کرد و هم به آدرس پست الکترونیک مدیر ارسال خواهد شد.

ماژول نظرسنجی

ماژول نظرسنجی

چطور می توان از نظرات ارسالی  در سیستم نظرسنجی تلفنی گزارش گرفت؟

ماژول نظر سنجی ویپینگ داری کنترل پنل تحت وب قدرتمندی است که می توانید گزارش های متنوعی از سیستم نظر سنجی تهیه تمایید  . میانگین عملکرد اپراتور ها را بررسی کنید و یا به صورت اختصاصی یک اپراتور را پیگیری کنید . تمام امتیاز های ثبت شده ، فایل های صوتی و مشخصات تماس گیرنده در این ماژول قابل مشاهده می باشند . می توانید گزارش ها را به صورت جدول و یا نمودار مشاهده نمایید.

ماژول نظرسنجی ویپ روی چه مراکز تلفنی قابل نصب است ؟

ماژول نظرسنجی ویپینگ قابل نصب روی تمام مراکز تلفنی مبتنی بر استریسک می باشد . خدمات voip از این میان می توان به سیستم تلفنی های  Elastix , Issabel ، FreePBX اشاره کرد. در صورتی که هنوز از مراکز تلفنی سنتی استفاده می کنید بهتر است همین حالا دست به کار شوید و مرکز تماس خود را متحول کنید.

ماژول نظرسنجی الستیکس ایزابل freepbx

ماژول نظرسنجی الستیکس ایزابل freepbx

ماژول نظرسنجی ویپینگ چه مزایایی نسبت به دیگر سیستم های نظرسنجی تلفنی دارد؟

  • ماژول نظر سنجی ویپینگ هیچ وابستگی به صف تماس ندارد . بدین صورت که نظر سنجی می تواند روی یک داخلی مستقیم هم فعال شود .
  • ویژگی دیگری که قابل ذکر است امکان شیفت بندی اپراتور ها می باشد در واقع اپراتورهایی که از یک داخلی به صورت مشترک استفاده می کنند با اعمال شیفت بندی از هم جدا می شوند.
  • عدم از کار افتادگی واسط کاربری در سیستم هایی مثل الستیکس ، ایزابل و یا FreePBX از مزیت‌های این ماژول می باشد.
  • امکان اتصال به انواع CRM و اتوماسیون اداری برای ارسال گزارش ها از طریق وب سرویس .
  • امکان ارسال پست الکترونیک مربوط به صداهای ضبط شده مشتریان ناراضی .

با خرید ماژول نظرسنجی تلفنی ویپینگ چه امکاناتی نصیب من می‌شود ؟

  1. یک ماژول بسیار بسیار کامل با انواع امکانات برای نظر سنجی از مشتریانتان
  2. نصب رایگان این ماژول توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  3. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینک برای این محصول ، پس از خرید این محصول
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 80 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 11:43 نظرات (0)

ماژول اعلام کد اپراتوری برای الستیکس، ایزابل و FREEPBX در یک نگاه

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که هنگام تماس با یک مرکز تلفنی یک سازمان، پیش از برقراری ارتباط با اپراتورِ پاسخگو به شما، اطلاعات آن اپراتور، مانند کد اپراتوری و یا حتی نام اپراتور، به شما اعلام و سپس تماس تلفنی برقرار شود؟

اگر به عنوان مشتری با این سیستم پاسخگو ارتباط برقرار کرده باشید ماژول اعلام کد اپراتوری مطمئناً حس رضایت و اعتماد بیشتری نسبت به سازمان­ هایی که دارای سیستم پاسخگویی مستقیم و سنتی هستند، در شما ایجاد خواهد شد.

اگر  شما هم به عنوان یک سازمان که دارای سیستم پاسخگویی تلفنی می باشد، علاقه دارید با استفاده از این قابلیت، کیفیت پشتیبانی خدمات خود را بهبود ببخشید و در جهت افزایش حس رضایت و اعتماد  مشتریان قدم بردارید، ماژول اعلام کد اپراتوری voiping بهترین پیشنهاد ممکن برای شما خواهد بود.

 

 
 

آشنایی با قابلیت ها و ویژگی های ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ

عدم نیاز به برنامه نویسی و توسعه

نرم افزار متن باز استریسک (Asterisk)، یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین نرم افزارها در خدمات ویپ مراکز تلفنی VOIP است که تمام قابلیت های کاربردی یک سیستم تلفنی مانند تماس اینترنتی، ایجاد شماره های داخلی دلخواه، صف انتظار پاسخگویی ، استفاده از منشی تلفنی و …. را برای شما فراهم می کند . اما برای توسعه ماژول های کاربردی این نرم افزار، نیاز به دانش در زمینه برنامه نویسی استریسک خواهید داشت.

بنابراین اگر شما هم از سیستم های تلفنی مبتنی بر استریسک مانند Elastix , Issabel و FreePBX استفاده می کنید و قصد راه اندازی ماژول اعلام کد اپراتوری شخصی خود را دارید، باید دانش توسعه آن را نیز داشته باشید . اما با استفاده از ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ، تمام پیچیدگی های توسعه برای شما پنهان خواهد شد و فقط با استفاده از یک پنل مدیریتی تحت وب، قابلیت تعریف روش های اعلام کد اپراتوری را خواهید داشت.

عدم ایجاد اختلال در واسط کاربری الستیکس، ایزابل و FreePBX

با توسعه و سفارشی سازی ماژول های مختلف در سیستم های تلفنی مبتنی بر استریسک، همواره شاهد اختلال در قسمتی از واسط کاربری تحت وب نرم افزارهای FreePBX ، Issabel  و یا Elastix خواهیم بود . اما ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ با جداسازی و ارائه یک واسط تحت وب مجزا اما یکپارچه برای مدیریت این ماژول، باعث حذف اختلال های بوجود آمده در نرم افزار های ذکر شده خواهد شد.

امکان فعال سازی و غیر فعال سازی آسان ماژول اعلام کد اپراتوری

در ماژول اعلام کد اپراتوری توسعه داده شده در تیم ویپینگ، تمام امکانات مدیریتی این ماژول از جمله امکان فعال سازی و غیر فعال سازی، در یک صفحه به صورت کامل قرار داده شده است و  شما به راحتی و تنها با زدن یک تیک ساده، می توانید ماژول را در سیستم خود فعال یا غیر فعال کنید .

فعال سازی ماژول اعلام کد اپراتوری

 

شخصی سازی اعلام های ماژول

آیا شما به عنوان یک سازمان، علاقه دارید تا هر اپراتور را به شکل دلخواه خدمات voip خود به تماس گیرنده معرفی کنید ؟

با استفاده از قابلیت های ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ ، می توانید از عبارت های مختلفی جهت اعلام اطلاعات به تماس گیرندگان استفاده کنید. عباراتی مانند “اپراتور شماره …” و یا “کارشناس شماره …” که به صورت پیش فرض در سیستم قرار دارند .

 

امکان بارگذاری اعلام های دلخواه

در تیم توسعه ویپیگ، علاوه بر قابلیت های پیش فرض ذکر شده برای اعلام کد اپراتور، امکان منحصر به فرد دیگری برای این کار در نظر گرفته شده است.

در ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ ، این امکان وجود دارد تا مدیریت سیستم، اعلام های دلخواه خود را برای این ماژول بارگزاری نماید . یعنی هر آنچه که شما علاقه دارید تا به عنوان اعلام برای تماس گیرنده پخش شود را تحت یک فایل صوتی به راحتی در پنل تحت وب ماژول آپلود نمایید . در این صورت هنگام تماس مشتری و اتصال آن به اپراتور ، به جای اعلام عبارات پیش فرض، فایل صوتی ضبط شده شما برای تماس گیرنده پخش خواهد شد .

ویرایش ماژول اعلام کد اپراتوری

 

ماژول اعلام کد اپراتوری مناسب چه سازمان هایی می­ باشد ؟

تمامی سازمان هایی که از سیستم های تلفنی VOIP و مبتنی بر استریسک استفاده می کنند، امکان استفاده از این ماژول را دارند .

با خرید ماژول اعلام کد اپراتوری ویپینگ چه مزایایی نصیب من می شود؟

  1. یک ماژول کاملا هوشمند برای اعلام مشخصات اپراتورها با تمامی امکانات ذکر شده در بالا
  2. نصب رایگان این ماژول توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  3. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینک برای این محصول
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 47 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 11:33 نظرات (0)

نگاهی گذرا به ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین

در دنیای امروز کسب و کار، مدیریت ارتباط با مشتریان به ابزاری مهم در جهت افزایش درآمد و کاهش هزینه های سازمان  تبدیل شده است و این امر از طریق گام‏‌هایی که به منظور ایجاد، توسعه، نگهداری و بهینه‌سازی روابط طولانی‌مدت و ارزشمند بین مشتریان و سازمان برداشته می‏‌شود، محقق می شود و در این مسیر، نرم افزارها و تکنولوژی های مختلفی به کمک سازمان ها آمده است.

تیم توسعه Voiping هم راهکاری را در قالب ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین ، برای شما فراهم کرده است تا شما عزیزان بتوانید قدم مهمی در جهت ایجاد یک رابطه موثر و مناسب با مشتریان بردارید.

 

  • ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین
  •  
    ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین
 
 

اگر شما علاقه دارید تا شماره تماس مخاطبان خود را به محض اولین تماس با سازمان، به صورت خودکار ذخیره کنید و پس از پایان تماس، متنی را در قالب خوش آمدگویی به این مخاطب ارسال کنید، ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین راهکار بسیار مناسبی برای سازمان شما خواهد بود.

 

آشنایی با قابلیت ها و ویژگی های ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین

۱- چند قابلیت در یک ماژول

اگر با سایر ماژول های توسعه داده شده توسط تیم توسعه Voiping، مانند دفترچه تلفن تحت وب هوشمند ، سیستم نظرسنجی تلفنی  و ماژول اعلام کد اپراتوری آشنا نیستید به شما پیشنهاد می ­کنیم که حتما با مراجعه به این محصولات با ویژگی های منحصر به فرد آن ها آشنا شوید.

شما با خرید این محصول صاحب یک پنل مدیریتی تحت وب یکپارچه خواهید شد که در این پنل، تمامی محصولات ویپینگ در دسترس شما خواهد بود و به راحتی می توانید از تمامی آنها در همین پنل استفاده کنید.

در ضمن شما با فعال کردن ماژول ذخیره سازی شماره مخاطبین در این محصول ، خدمات ویپ این امکان را خواهید داشت که به صورت خودکار، تمام شماره هایی که برای اولین بار با سازمان شما تماس می گیرند را ذخیره کنید که این امر ارزش بسیار زیادی برای امر بازاریابی و فروش شما خواهد داشت.

جالب است بدانید شما تنها نیاز به زدن یک تیک برای فعال سازی خواهید داشت و سیستم نیازمند هیچ گونه تنظیم دیگری نخواهد بود.

فعال سازی ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی

 

 

 

۲- فعال سازی آسان ارسال پیامک خوشامدگویی

با فعال سازی ماژول جمع آوری شماره های مخاطبین، شما قادر خواهید بود تا به راحتی قابلیت ارسال پیامک به مخاطبان را نیز فعال یا غیر فعال کنید.

این قابلیت، به شما امکان خواهد داد تا به هنگام تماس از طرف مخاطب جدید با سازمان، علاوه بر ذخیره شماره مخاطب، یک پیامک خوش آمدگویی بعد از اتمام تماس به مخاطب ارسال شود تا به این شکل بتوانید اولین قدم های سازمان خود را در ایجاد رابطه موثر با مخاطبینتان بردارید.

همانند قابلیت فعال سازی ماژول، این امر نیز تنها با یک تیک فعال می شود و شما نیاز به هیچ تنظیمات اضافی برای فعال سازی ارسال پیامک برای مخاطبین خود نخواهید داشت.

۳- شخصی سازی متن پیامک ها

اگر علاقه دارید تا متنی دلخواه برای ارسال به مخاطبین خود تنظیم کنید اصلا نگران نباشید.

در ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین ویپینگ، خدمات voip امکان ارسال پیامک با متن دلخواه وجود دارد، به این شکل که شما می توانید با استفاده از پنل مدیریت تحت وب این ماژول، نوع متن ارسالی خود را از میان چندین نمونه پیامک آماده انتخاب کنید و جالب تر آنکه می توانید بخش اعظمی از این متن را با عبارات دلخواه خود شخصی سازی کنید و سپس برای ارسال به مخاطبین آماده کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ضرورت استفاده از ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین

پیش از این ذکر شد که در جهت مدیریت ارتباط با مشتریان، راهکارهای مختلفی در قالب تکنولوژی ها و نرم افزار های گوناگون وارد بازار شده است و هر کدام از این راهکارها می توانند قدم های مهمی در جهت بهبود ارتباط با مشتریان به شمار آیند. پس ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین نیز یک راهکار بسیار خوب و البته ارزان در این مسیر می باشد.

اگر  قصد آن دارید تا با روشی ارزان و ساده یک قدم در جهت شروع یک ارتباط موثر با مشتریان خود بردارید، ماژول ذخیره ساز اطلاعات مخاطبین Voiping یک راهکار مناسب برای شما خواهد بود زیرا با استفاده از این ماژول شماره قادر خواهید بود، شماره مخاطبین جدید را به صورت خودکار ذخیره کنید تا بدون هیچ دردسر دارای یک بانک عظیم از شماره های تماس مخاطبان خود باشید و برای خوش آمدگویی به این مخاطب، یک پیامک با متن دلخواه خود ارسال کنید که این امر تاثیر بسیار فراوانی در جهت ایجاد حس رضایت، تعهد و وفاداری به عنوان مهم ترین مولفه های مدیریت ارتباط با مشتری در مخاطبین خواهد داشت.

مزایای استفاده از ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی به مخاطبین

  1. دریافت ماژول ارسال پیامک خوش آمدگویی
  2. دریافت ماژول جمع آوری شماره های مخاطبین
  3. دریافت ماژول اصلاح شماره و نام در کالر آیدی به ارزش ۱۰۰،۰۰۰ تومان ، به صورت رایگان
  4. نصب رایگان این ماژول توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  5. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینگ برای این محصول
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 157 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 11:32 نظرات (0)

معرفی دفترچه تلفن تحت وب هوشمند

یکی از نیازهای همیشگی در سازمان ها و ادارات ، برقراری تماس های تلفنی با تلفن همراه یا ثابت مشتریان و همکاران می باشد ، طبیعتا مدیریت حجم بالای اطلاعات مخاطبان با استفاده از روش های قدیمی مانند استفاده از دفترچه تلفن های کاغذی، امری دشوار و سخت خواهد بود . این امر معمولا در بسیاری از موارد با اتلاف وقت، هزینه و اطلاعات همراه می باشد . در طول سال های اخیر راهکارهایی در قالب نرم افزارهای کامپیوتری با عنوان دفترچه تلفن تحت وب یا تحت شبکه وارد بازار شده است.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
 

پیشنهاد ما به شما عزیزان دفترچه تلفن تحت وب هوشمندی است که به شما در مدیریت اطلاعات مخاطبان به صورت یکپارچه و برقراری تماس در کوتاه ترین زمان و راحت ترین شکل ممکن کمک خواهد کرد.


مدیریت دفترچه تلفن تحت وب هوشمند

 

معرفی قابلیت های دفترچه تلفن تحت وب هوشمند

دفترچه تلفن تحت وب هوشمند ما دارای قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد و متعددی است خدمات ویپ که در این بخش شما را با این قابلیت ها آشنا خواهیم کرد:

۱ : تماس آسان بدون نیاز به شماره گیری

یکی از منحصر به فردترین قابلیت های نرم افزار دفترچه تلفن تحت وب VoiPing ، برقراری تماس با مخاطبین، بدون نیاز به شماره گیری تلفن مخاطب می باشد.

اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که از مراکز تلفنی VoIP استفاده می کنید، این قابلیت را خواهید داشت تا پس از جستجوی مخاطب مورد نظر و مشاهده اطلاعات تماس این فرد، با یک کلیک بدون نیاز به شماره گیری دستی، با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. این امکان واقعا لذت بخش نیست ؟

 

تماس آسان در دفترچه تلفن تحت وب هوشمند

 

۲ : تماس مستقیم

از دیگر قابلیت های دفترچه تلفن تحت وب هوشمند VoiPing ، قابلیت تماس مستقیم و بدون واسطۀ مخاطب با شما می باشد، به این شکل که شما در هنگام ثبت مخاطب در دفترچه تلفن، می توانید این امکان را برای مخاطبین خود بوجود آورید تا در هنگام نیاز به برقراری ارتباط با شما، بدون وارد کردن شماره داخلی و عبور از واسط هایی مثل منشی تلفنی، به طور مستقیم با شما ارتباط برقرار کنند.

۳ : برچسب گذاری مخاطبین

در این دفترچه تلفن تحت وب، توانایی خواهید داشت تا در هنگام ثبت اطلاعات مخاطبان خود، خدمات voip از قابلیت برچسب گذاری روی آن مخاطبان استفاده کنید. این قابلیت در زمان استفاده از ماژول تماس خودکار بسیار کاربردی خواهد بود و به شما در برقراری ارتباط خودکار با دسته خاصی از مشتریان کمک خواهد کرد.

۴ : مدیریت نقش ها

از ویژگی های منحصر به فرد دفترچه تلفن تحت وب هوشمند VoiPing ، قابلیت گروه بندی کاربران در مدیریت نرم افزار می باشد که به راحتی در این برنامه کاربردی قابل اجرا و مدیریت می باشد.در کنار تمامی امکانات لازم و ضروری برای مدیر سیستم مانند تنظیمات سیستم، مشاهده و مدیریت اطلاعات کاربران سیستم و….شما به عنوان مدیر سیستم این قابلیت را خواهید داشت تا برای سیستم خود نقش هایی به دلخواه تعریف کنید و سپس کاربران موجود در سیستم را در این گروه های کاربری قرار دهید.

وجود قابلیت مدیریت نقش ها در سیستم به دلیل امکان خصوصی بودن یا نبودن شماره های مخاطبین می باشد که در ادامه به طور کامل معرفی خواهد شد اما به جرات می توان گفت که این قابلیت در این نرم افزار یکی از قابلیت های منحصر به فرد دفترچه تلفن تحت وب هوشمند می باشد.

مدیریت نقش ها در دفترچه تلفن تحت وب هوشمند

 

۵ : سیستم مدیریت مخاطبین

از قابلیت های منحصر به فرد این نرم افزار دفترچه تلفن تحت وب، قابلیت خصوصی کردن مخاطب در هنگام ثبت و ذخیره سازی است که فرد مخاطب را از دید سایر کاربران در هنگام جستجو مخفی نگه می دارد.البته ذکر این نکته ضروری است که با وجود قابلیت گروه بندی کاربران، مخاطبان خصوصی برای افراد در یک گروه قابل جستجو خواهند بود.

مدیریت مخاطبین در دفترچه تلفن تحت وب هوشمند voiping

 

 

۶ : قابلیت فیلتر اطلاعات

سیستم جستجوی اطلاعات مخاطبان در دفترچه تلفن تحت وب هوشمند، به صورت پیش فرض روی تمامی فیلدهای اطلاعاتی وارد شده جستجو را انجام می دهد اما با استفاده از قابلیت فیلتر که در  این نرم افزار قرار داده شده، این امکان را خواهید داشت تا با انتخاب فیلد مورد نظر خود، جستجو را با دقت بالاتر و به صورت اختصاصی روی فیلد مورد نظر خود انجام دهید.

جستجوی پیشرفته در دفترچه تلفن تحت وب هوشمند voiping

 

این دفترچه تلفن مناسب چه افرادی می باشد؟

این محصول بهترین پیشنهاد برای استفاده در ادارات و سازمان های بزرگ می باشد که دارای مشتریان و همکاران با تعداد بالا هستند و مسئولین دفاتر و منشی ها برای برقراری تماس با مخاطبان نیاز به صرفه جویی در وقت و هزینه و سرعت عمل هستند .

اگر از بستر تلفنی voip استفاده می کنید، این محصول می تواند بهترین پیشنهاد ممکن برای شما باشد زیرا علاوه بر قابلیت مدیریت مخاطبان و جستجو در اطلاعات، امکان برقراری تماس با مخاطبان بدون شماره گیری و تنها با یک کلیک برای کاربران فراهم می شود که این امر سرعت عمل و کارایی شما را در برقراری ارتباط با مخاطبان در سازمان به شدت افزایش خواهد داد.

این دفترچه تلفن مناسب چه افرادی نمی باشد؟

اگر در سازمان ها یا اداراتی هستید که اصلا سرعت عمل و کیفیت در برقراری ارتباط با مخاطبان در کنار صرفه جویی در زمان، منابع و انرژی برای شما مهم نیست و علاقه ندارید تا با استفاده از یک برنامه کاربردی تحت وب در سراسر سازمان تنها با یک جستجوی ساده به اطلاعات مخاطبان دسترسی داشته باشید، محصول ما نمی تواند محصول خوبی برای شما باشد.

با خرید دفترچه تلفن تحت شبکه ویپینگ چه امکاناتی نصیب من می شود؟

  1. یک دفتر چه تلفن کاملا هوشمند با تمامی امکانات ذکر شده در بالا
  2. ماژول اصلاح شماره و نام در کالر آیدی به ارزش ۱۰۰،۰۰۰ تومان ، به صورت رایگان
  3. نصب رایگان این نرم افزار توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  4. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینک برای این محصول
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 51 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 11:31 نظرات (0)

معرفی سیستم تماس خودکار و پیامک صوتی

با استفاده از سیستم تماس گیر خودکار و ارسال پیامک صوتی با گروهی از مشتریانتان به صورت کاملا اتوماتیک و زمانبندی شده تماس گرفته خواهد شد و برای آن‌ها یک پیام تبلیغاتی پخش خواهد شد و یا آن‌ها را به یک سیستم نظر سنجی هدایت نمایید و یا آن‌ها را به یک صف از اپراتورهای واحد فروش خود سوق دهید .

در نهایت همه چیز برای شما مهیاست تا با استفاده از مرکز تلفن مبتنی بر ویپ خود یک گام موثر در راستای بازاریابی مدرن وافزایش فروش خود بردارید .

 

  • ساخت کمپین تبلیغاتی جدید
  •  
    نمودار میله ای تماس های ماژول کمپین تبلیغاتی
  •  
    لیست تماس های ماژول کمپین تبلیغاتی
  •  
    خروجی اکسل ماژول کمپین تبلیغاتی
  •  
    غیر فعال سازی ماژول کمپین تبلیغاتی
  •  
    فعال سازی ماژول کمپین تبلیغاتی
  •  
    ثبت شماره برای کمیپن تبلیغاتی
  •  
    نمودار تحلیلی ماژول کمپین تبلیغاتی
 

ابتدا برای آشنایی شما با این ماژول از سری ماژول‌های ویپینگ ، تجربه ای مشترک و جالب را بازگو می کنیم :

تلفن شما زنگ می خورد و در حالی که انتظار دارید تا با پاسخگویی شما، فرد مقابل نیز شروع به مکالمه نماید، خدمات ویپ این بار یک صدای ضبط شده ، شروع به صحبت کردن نموده و شما به واسطه پخش این پیام با خدمات یک سازمان آشنا می شوید . این همان سیستم تماس خودکار و یا پیامک صوتی می‌باشد .

ما در تیم توسعه ویپینگ خبر خوبی برای شما داریم . با استفاده از سیستم تماس گیر خودکار و یا ماژول ارسال پیامک صوتی، نه تنها تمامی انتظارات شما از یک ماژول تماس خودکار برآورده خواهید شد ، بلکه امکانات افزوده ای برای شما ارائه خواهد شد تا تجربه شیرین و دلپذیر یک بازاریابی موفق و مدرن را تجربه کنید.

آشنایی با قابلیت ها و ویژگی های سیستم تماس خودکار

قابلیت زمانبندی برای اجرای کمپین های تماس خودکار

به راحتی یک زمان مناسب را انتخاب نمایید تا کمپین شما در آن زمان شروع به کار خود نماید . خدمات voip به عنوان مثال در روز تولد مشتریانتان برای آنها یک کارت تبریک صوتی ارسال نمایید . هیچ چیزی برای یک مشتری لذت بخش تر این نیست که پس از خرید خود بازهم اهمیت شما را به خود حس نماید .بی شک او به یک مشتری وفادار تبدیل خواهد شد .

قابلیت ضبط تمامی مکالمات در کمپین های نظر سنجی و Tele Marketing

ممکن است راغب باشید تا تمامی مکالمات را در تماس های برقرار شده با مخاطبین ضبط و نگه داری کنید و در صورت لزوم به آنها گوش دهید .

با استفاده از  ماژول تماس خودکار ویپینگ این قابلیت را خواهید داشت تا در پنل تحت وب خود به راحتی مکالمات ضبط شده را گوش دهید .

ساخت کمپین تبلیغاتی جدید

روش های متعدد در اضافه کردن شماره‌های تماس مخاطبین به کمپین تبلیغاتی خود

شما می توانید از سه طریق مختلف به کمپین پیامک صوتی شماره تماس اضافه نمایید .

روش اول بارگذاری یک فایل با پسوند xlsx است که در آن شماره های تماس دلخواه شما می باشد .

روش دوم استفاده از مخاطبین دفترچه تلفن تحت وب هوشمند ویپینگ می باشد. اگر با این محصول آشنا نیستید با مراجعه به صفحه این محصول، می توانید قابلیت های بسیار زیاد این محصول را ببینید و در صورت علاقه از آن استفاده نمایید .

ثبت شماره برای کمیپن تبلیغاتی

روش سوم استفاده از شماره های ذخیره شده توسط ماژول ذخیره ساز هوشمند مخاطبین ویپینگ است که دیگر محصول توسعه داده شده توسط تیم توسعه ویپینگ می باشد.

مشاهده سوابق تمامی کمپین های تماس خودکار

غیر فعال سازی ماژول کمپین تبلیغاتی فعال سازی ماژول کمپین تبلیغاتی

ایجاد کمپین تنها ، تمام نیاز شما را برطرف نخواهد کرد زیرا به اعتقاد ما مهم ترین بخش، پیگیری و مشاهده نتیجه عملکرد کمپین ها خواهد بود.

با استفاده از پنل مدیریتی ارائه شده توسط ویپینگ، شما می توانید تمامی کمپین های خود را بر اساس وضعیت این کمپین ها به سهولت ببینید و با ورود به قسمت جزییات هر کمپین، تمامی مشخصات کمپین ایجاد شده را با سوابق تماس های برقرار شده ببینید. امکان شگفت انگیزی است که با یک نگاه و به راحتی متوجه خواهید شد که کدام یک از تماس ها با موفقیت برقرار شده اند و کدام تماس ها به چه دلیلی برقرار نشده اند.

 

لیست تماس های ماژول کمپین تبلیغاتی

نمودار میله ای تماس های ماژول کمپین تبلیغاتی

نمودار تحلیلی ماژول کمپین تبلیغاتی

خروجی اکسل ماژول کمپین تبلیغاتی

سیستم تماس خودکار و پیام صوتی ویپینگ مناسب چه سازمان هایی می­ باشد؟

با ذکر قابلیت های اصلی و کلیدی محصول، شکی نیست که تمامی سازمان هایی که به نحوی به دنبال ایجاد یک کانال ارتباطی خودکار و دائمی با مشتریان و مخاطبان خود هستند، به این محصول نیاز خواهند داشت.

اگر علاقه دارید تا پیامی تبلیغاتی به صورت خودکار و در زمان های معین برای مخاطبین شما ارسال شود و از این طریق به راحتی عمل بازاریابی را به دقیق ترین شکل ممکن انجام دهید، این ماژول بهترین پیشنهاد برای شما خواهد بود.

شما با استفاده از این محصول می توانید اطمینان حاصل کنید که با تمامی شماره های دلخواه شما تماس گرفته خواهد شد و وضعیت تمامی تماس ها را مشاهده کنید که کدام تماس موفقیت آمیز بوده و کدام یک ناموفق بوده است.

اصولا در سازمان همواره نیاز به انجام کارهایی تکراری در زمان معین در ارتباط با مشتریان حس می شود و از جمله این نیازها، انجام کارهای تبلیغاتی و یا انجام نظرسنجی به صورت تلفنی از مشتریان می باشد.

پس اگر این نیاز ها را در سازمان خود حس می کنید درنگ نکنید و بدانید ماژول تماس خودکار یا همان ماژول ارسال پیامک صوتی همان است که نیاز دارید .

با خرید سیستم تماس گیر خودکار ویپینگ چه امکاناتی نصیب من می شود؟

  1. یک ماژول بسیار بسیار کاملِ تماس خودکار با تمامی امکانات ذکر شده در بالا
  2. نصب رایگان این بسته نرم‌افزاری توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  3. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینگ برای این محصول

 

 
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 182 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 10:54 نظرات (0)

پاپ آپ تماس تلفنی یک ویندوز اپلیکیشن می‌باشد که با نصب آن بر روی سیستم خود به هنگام زنگ خوردن داخلی شما یک پاپ آپ بر روی دسکتاپ شما ظاهر شده که اطلاعات فرد تماس گیرنده بر روی آن قابل مشاهده خواهد بود . شما می‌توانید با کلیک بر روی PopUp به راحتی به CRM سازمان خود منتقل شوید و اطلاعات و پیشینه فرد تماس گیرنده را بر روی CRM خود مشاهده نمایید .



  • پاپ آپ تلفنی
  •  
    تنظیمات پاپ آپ تلفنی
  •  
    تماس با پاپ آپ تلفنی
  •  
    پاپ آپ تماس تلفنی
 
 
 

پاپ آپ تلفنی ویپینگ یک نرم افزار تحت ویندوز با حجم تقریبی ۱٫۳ مگابایتی می‌باشد خدمات ویپ که بدون اتصال به هیچ پایگاه داده‌ای کار خود را انجام می‌دهد.

تنظیمات پاپ آپ تلفنی

 

 

پاپ آپ تلفنی

 

 

آیا پاپ آپ تلفنی ویپینگ قابلیت اتصال به انواع CRM ها را دارد ؟

بلی ; با نصب این نرم افزار شما میتوانید به هر CRM ای متصل شوید وخدمات voip اطلاعات فرد تماس گیرنده را بر روی آن CRM مشاهده نمایید .فقط کافیست CRM شما با آدرس دهی زیر شما را به صفحه مخاطب منتقل نماید :

توجه

HTTP://CRM-LINK/…/CUSTOMER-NUMBER

مثال از نحوه اتصال به CRM :

  • HTTP://192.168.100.50/…/?CALLER=09121716638
  • HTTP://192.168.100.50/…/?CID=09121716638
  • HTTP://192.168.100.50/…/۰۹۱۲۱۷۱۶۶۳۸
  • HTTP://192.168.100.50/…/?CALLER-NAME=YAZDIZADEH
  • HTTP://192.168.100.50/…/YAZDIZADEH
  • …..

شما با این نرم افزار به راحتی می‌توانید الستیکس و یا ایزابل و یا FreePBX خود را به CRM سازمان خود متصل نمایید .

امکانات جانبی پاپ آپ تلفنی ویپینگ

از دیگر امکانات نرم افزار پاپ آپ تلفنی ویپینگ امکان شماره گیری سریع در دسکتاپ شما می‌باشد. بدین صورت که از منوی نرم افزار گزینه شماره گیری را انتخاب نمایید و شماره تلفن مورد نظر خود را وارد نمایید و سپس دکمه Enter صفحه کلید را فشار دهید . به راحتی مشاهده خواهید کرد که داخلی شما زنگ می‌خورد و پس از پاسخ گویی سیستم اقدام به شماره گیری مقصد شما می‌نماید . بدین صورت شما به راحتی قادر خواهید بود که از درون کامپیوتر شخصی خود اقدام به شماره گیری نمایید .

تماس با پاپ آپ تلفنی

 

حرف آخر

نکته اساسی و قابل تامل در این نرم افزار توانایی اتصال آن به هر CRM ای که شما بخواهید می‌باشد. بدون کوچکترین تغییر و کدنویسی در مرکز تلفن خود و یا CRM سازمان شما .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 57 دوشنبه 08 مهر 1398 زمان : 10:40 نظرات (0)

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت ها در یک نگاه

شاید در نگاه اول اعمال محدودیت در سازمان ها امر جالبی به نظر نرسد اما اگر مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت ها های سازمانی با هدف افزایش نظم و بالارفتن بهره وری سازمان تدوین شود، به یک امر مفید و غیر قابل انکار تبدیل خواهد شد .

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت های ویپینگ نیز به سازمان شما کمک خواهد کرد تا به آسانترین روش و بهترین ابزارها و اعمال سیاست های دلخواه و متنوع در سیستم مرکز تلفن ویپ سازمان ، به اهداف عالیه ذکر شده در سازمان برسید .

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت های ویپینگ یک جایگزین مناسب ، خدمات ویپ کامل و بومی از ماژول Custom Context برای الستیکس و ایزابل و FreePBX می‌باشد که در جهت سیاست گذاری تماس های سازمان شما توسعه داده شده است . این ماژول دارای ۳ زیر ماژول با عناوین زیر می‌باشد :

  1. مدیریت زمانی مکالمات
  2. مدیریت ارتباطات داخلی
  3. مدیریت تماس با خارج از کشور

در ادامه به معرفی قابلیت‌های هر ۳ زیر ماژول خواهیم پرداخت .

 

  • مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت ها
  • مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها
  •  
    مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت ها
  •  
    مدیریت مکالمات خارج از کشور در اعمال سیاست ها و محدودیت ها
  •  
    ویرایش اطلاعات در مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها
  •  
    سیاستها و محدودیت ها
 
 
 

مدیریت زمانی مکالمات ( مدیریت بر حجم و زمان مکالمات پرسنل سازمان)

اولین مورد از این مجموعه‌ی شگفت انگیز ، اعمال محدودیت زمانی برای مکالمات پرسنل می‌باشد . شما این امکان را خواهید داشت تا برای تک تک کارمندان خود به صورت کاملا جداگانه و سفارشی ، محدودیت بر حجم مکالمات و محدودیت بر زمان مکالمات اعمال نمایید .

به عنوان مثال آقای X فقط از ۸ صبح تا ۱۲ ظهر می‌توانند با تلفن صحبت نمایند و در خارج از این بازه تماس‌های وی به صورت اتوماتیک قطع خواهد شد .

و یا برای مثالی دیگر خانم Y در طول روز می‌توانند فقط ۱۰ دقیقه مکالمه با خارج از سازمان داشته باشند و خدمات voip پس از اتمام این اعتبار این فرد نتواند با خارج از سازمان تماسی بگیرد .

و یا برای مثالی دیکر آقای X اجازه تماس با خارج از سازمان را در کل ندارند و فقط می‌توانند به تماس‌های ورودی پاسخ دهند .

و یا حتی پیچیده تر : خانم Y می‌توانند ۱۰ دقیقه با بیرون تماس بگیرند و کلا ۳۰ دقیقه با خارج از سازمان صحبت نمایند . ( ۲۰ دقیقه اجازه برای پاسخ دادن به تماس‌های ورودی دارند)

اما قابلیت بزرگی در این ماژول قرار داده شده که به شما این امکان را می دهد تا هنگام اتمام اعتبار کاربر برای دریافت تماس از خارج از سازمان ، ارتباط قطع نشده و به یک مسیر جایگزین برای برقراری ارتباط فرستاده شود .

به این ترتیب، شما به سادگی توانستید برای هر کارمند محدودیت جداگانه و سفارشی مطابق سیاست های سازمان خود اعمال کنید.

مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

 

مدیریت مکالمات خارج از کشور

اگر قصد کنترل و اعمال سیاست روی تماس های گرفته شده از سازمان با خارج از کشور را دارید، این بخش از بسته نرم افزاری ما مورد توجه شما قرار خواهد گرفت .

شما می توانید انتخاب کنید که تماس های با مقصد خارج از کشور بدون هیچ درنگی سریعا قطع شود و یا برای برقراری ارتباط با خارج از کشور از کاربر رمز عبور دریافت کند که این رمز عبور توسط شما در سیستم ذخیره شده است .

در کنار این تنظیمات ، این امکان وجود دارد تا شما بتوانید برخی از کارمندان خود را در سازمان از اعمال این محدودیت ها مستثنی کرده و به آن ها اجازه بدهید تا بدون محدودیت با خارج از کشور تماس برقرار کنند .

اگر مایل هستید تا تمامی تماس های خارج از کشور در سازمان تحت کنترل شما باشد، نگران نباشید زیرا با استفاده از این ماژول و فعالسازی ارسال گزارشات به ایمیل ، گزارش هر تماس به مقصد خارج از کشور برای شما به لحظه ایمیل شده و به این ترتیب کنترل کاملی از آنچه به عنوان تماس خارج از کشور در سازمان شما وجود دارد، در اختیار شما قرار می گیرد.

مدیریت مکالمات خارج از کشور در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

مدیریت ارتباطات داخلی

استفاده از این ماژول نیز بسیار ساده است . شما می‌توانید به صورت نامحدود قانون برای تماس های داخلی تعریف کنید.

شما به راحتی با این ماژول می‌توانید پرسنل سازمان خود را گروه بندی نمایید و برای هر گروه یک قانون مشخص وضع نمایید و یا برخی از کارمندان خود را در این قانون‌ها مستثنی کنید .

به عنوان مثال قانونی وضع نمایید تا فقط پرسنل واحد بازرگانی بتوانند با یکدیگر صحبت نمایند و هیچ واحد دیگری نتواند با واحد بازرگانی مکالمه ای داشته باشد به غیر از مدیریت مجموعه .

یا قانونی وضع نمایید که فقط منشی و یا مدیران ارشد بتوانند با مدیریت کل سازمان مکالمه تلفنی داشته باشند .

و هزاران سناریو که به راحتی با این ماژول قابل پیاده سازی خواهد بود .

مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

ویرایش اطلاعات در مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

بسته نرم افزاری اعمال سیاست ها و محدودیت ها مناسب چه سازمان هایی می­ باشد؟

این محصول در تمامی سازمان هایی که دارای مرکز تلفنی ویپ مبتنی بر استریسک هستند ضروری می‌باشد . شما با دریافت این محصول و استفاده از آن می‌توانید به راحتی سیاست های خود را در زمینه ارتباطات سازمانی اعمال نموده و از نحوه کار آن برای همیشه به صورت کاملا درست و بهینه مطمئن باشید .

توجه

مباحث شیفت بندی پرسنل در این ماژول به درستی پیاده سازی شده است . به عنوان مثال یک داخلی از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر ممکن است برای یک پرسنل باشد و همان داخلی از ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ بعد از ظهر در اختیار یک پرسنل دیگر باشد . تمامی قوانین برای پرسنل وضع می‌شوند ، نه برای داخلی‌ها .

با خرید بسته نرم‌افزاری سیاست‌ها و محدودیت‌های ویپینگ چه امکاناتی نصیب من می شود؟

  1. سه ماژول مجزا برای مدیریت ارتباطات پرسنلی با تمامی امکانات ذکر شده در بالا
  2. نصب رایگان این بسته نرم‌افزاری توسط تیم فنی ویپینگ برای شما
  3. پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینک برای این محصول
سعیده ابراهیم زاده بازدید : 91 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:29 نظرات (0)

مزایای استفاده از CALL FILE ها در استریسک

بگذارید در همین ابتدا یکی از نتایج هیجان انگیز یادگیری و آموزش Call File  ( کال فایل ) ها را برایتان بازگو نمایم :

آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که تلفنتان زنگ بخورد و پس از پاسخ دهی با یک متن تبلیغاتی از پیش ضبط شده مواجه شوید ؟ این تماس ها همان تماس های خودکار تبلیغاتی هستند که در مراکز تلفنی , توسعه داده شده اند .

ما هم میخواهیم در پکیج آموزش  Call File به توسعه و پیاده سازی همین کمپین های خودکار تبلیغاتی در مرکز تلفن های مبتنی بر استریسک بپردازیم . صد البته بهره برداری و استفاده از Call File ها فراتر از ساخت این گونه کمپین ها ی تبلیغاتی بوده و خدمات ویپ استفاده های هیجان انگیز تر دیگری هم خواهد داشت . پس با ما همراه شوید .

 

آموزش کال فایل call file در استریسک
 
 

 

پکیج آموزش CALL FILE و تماس خودکار مناسب چه افرادی می باشد ؟

  1. علاقه مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. علاقه مندان به توسعه استریسک و برنامه نویسان سیستم های تلفنی
  3. مدیران و کارشناسان IT و شبکه
  4. مدیران و کارشناسان تبلیغات و فروش
  5. مدیران و کارشناسان واحدهای پشتیبانی و خدمات پس از فروش

سرفصل های پکیج آموزشی کار با CALL FILE ها و ایجاد تماس های خودکار

  1. معرفی Call File ها و انواع جریان های اجرایی در آن
  2. بررسی ساختار یک Call File
  3. بررسی نکات مهم و عیب یابی در حین کار با Call File ها
  4. معرفی دستورات لینوکس که در پیاده سازی سناریوها از آن ها استفاده خواهد شد (chmode , touch ,….)
  5. پیاده سازی ۲ مثال با ۲ جریان اجرایی مختلف
  6. ساخت یک کمپین تبلیغاتی و تماس خودکار

بررسی سناریوی موجود در این بسته آموزشی

ماژول تولیدی در این سناریو در یک زمان مشخص با یک گروه از مشتریان ما تماس خواهد گرفت و یک پیام تبلیغاتی را برای آن ها پخش خواهد کرد .

نکات مهم و کاربردی در پیاده سازی سناریو :

  1. زمان مورد نظر میتواند هر زمانی در حال و آینده باشد .
  2. ماژول تولیدی شماره تلفن مشتریان فرضی را از یک فایل متنی که به آن داده خواهد شد استخراج کرده و سپس به برقراری تماس با مشتری اقدام خواهد کرد .

با خریداری بسته آموزشی کار با CALL FILE ها چه مزایا و امتیازاتی نصیب من می‌شود ؟

  1. ۹۳ دقیقه فیلم آموزشی با کیفیت برای کار با Call File ها
  2. جزوه آموزشی , شامل کل مباحث عنوان شده در این آموزش در قالب یک فایل Power Point و یک فایل PDF
  3. تمامی کدهای تولید شده در سناریوها ی پیاده سازی شده در این آموزش تحت قالب یک فایل PHP
  4. پشتیبانی فنی به صورت تلفنی و یا تیکت با کارشناسان فنی ویپینگ برای مدت زمان ۱ ماه پس از خرید این پکیج

آیا این بسته آموزشی شامل گارانتی هم می‌شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خریداری این بسته آموزشی , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید و خدمات voip یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

 

 

حرف آخر

در نهایت به شما پیشنهاد می کنم اگر به دنبال یک آموزش با کیفیت و پروژه محور برای یادگیری کار با Call File ها هستید , بدون شک این محصول همانست که دنبالش بودید ; فقط کافیست شروع کنید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 198 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:26 نظرات (0)

با آموزش برنامه نویسی AMI در استریسک ، برای انواع مراکز تلفنی مبتنی بر استریسک می‌توان انواع داشبوردهای مدیریتی را با هر زبان برنامه نویسی ، توسعه داد . با تسلط بر مفاهیم آموزش AMI  در استریسک به راحتی ابزار‌ها و ماژول‌های کاربردی خود را تولید نمایید . ابزار هایی چون :

  • مانیتورینگ مرکز تماس
  • مانیتورینگ مرکز تلفن و داخلی‌ها به صورت live
  • پیاده سازی ماژول تماس خودکار
  • پیاده سازی انواع سیستم های هشدار
  • پیاده سازی سازی سیستم‌های امنیتی
  • داشبورد مدیریتی برای انواع گزارشات مرکز تلفن و یا مرکز تماس
  • پیاده سازی سیستم یادآوری جلسات
  • پیاده سازی سیستم اعلام بدهی مشتریان بانک


  • آموزش برنامه نویسی ami در استریسک
 
 
 

پکیج آموزش برنامه نویسی AMI در استریسک مناسب چه افرادی می‌باشد ؟

  1. علاقه مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. علاقه مندان به توسعه استریسک و برنامه نویسان سیستم های تلفنی
  3. مدیران و کارشناسان IT و شبکه
  4. مدیران مرکز تماس‌

سرفصل های پکیج آموزش AMI

  • معرفی کاربردهای توسعه استریسک با AMI
  • معرفی فایل‌های داخل پکیج آموزشی
  • معرفی ابزارها و برنامه‌های استفاده شده
  • آشنایی با معماری AMI
    • معماری کلی اینترفیس AMI
    • ساختار Event ها
    • ساختار Action ها
    • ساختار Response ها
  • پیکربندی AMI در استریسک
  • بررسی دستورات کاربردی AMI در کنسول استریسک
  • معرفی راه‌های ارتباط با AMI
  • AMI بر روی TCP
    • اتصال به AMI از طریق Telnet
  • AMI بر روی HTTP
    • معرفی api یا وب‌سرویس AJAM  برای اتصال به AMI در مدل HTTP
    • پیکربندی micro web server در استریسک
    • اتصال به AMI از طریق Browser
  • معرفی زبان‌ها و کتابخانه‌ها برای کار با AMI
    • بررسی زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب برای کار با Action ها و Event ها
    • معرفی کتابخانه PHPManager برای کار با AMI در PHP
    • معرفی کتابخانه AsterNet برای کار با AMI  در .net
  • ساخت ماژول تماس خودکار به زبان PHP
    • بررسی سناریو  و ساخت پایگاه داده
    • ساخت ماژول تماس‌گیر خودکار (Manager Action)
    • ساخت ماژول بررسی نتایج تماس‌های گرفته شده  (Manager Event)

بررسی سناریوی موجود در بسته آموزش AMI

ماژول تماس خودکار

  • میخواهیم با یک گروه از مشتریانمان در یک زمان به خصوص تماس گرفته شود و خدمات ویپ پس از برقراری تماس ، آن‌ها را به یک IVR منتقل نماییم .
  • این برنامه با زبان برنامه‌نویسی PHP تولید خواهد شد .
  • لیست شماره مشتریان از یک جدول در پایگاه داده MySQL فراخوانی خواهد شد .
  • زمان‌ مورد نظر برای برقراری تماس‌ با مشتریان با استفاده از سرویس cron در لینوکس مدیریت می‌شوند .
  • موفقیت و یا عدم موفقیت و همچنین دلیل آن ، برای هر تماس در پایگاه داده ذخیره خواهد شد .

پیش نیازهای لازم برای شروع برنامه نویسی AMI

  1. آشنایی با مباحث Dialplan در استریسک
  2. آشنایی به یک زبان برنامه نویسی مانند : #PHP , Python , C  , …

با خریداری بسته آموزش برنامه نویسی AMI چه مزایا و امتیازاتی نصیب من می شود ؟

  1. در حدود ۳۰۰ دقیقه فیلم آموزشی با کیفیت برای آموزش برنامه نویسی AMI در استریسک
  2. جزوه آموزشی , شامل کل مباحث عنوان شده در این آموزش در قالب یک فایل Power Point و یک فایل PDF
  3. تمامی کدهای تولید شده در سناریو‌ی پیاده سازی شده در این آموزش تحت قالب فایل‌‌های  PHP
  4. پشتیبانی فنی به صورت تلفنی و یا تیکت ، با کارشناسان فنی ویپینگ برای مدت زمان ۱ ماه پس از خرید این پکیج آموزشی

 

آیا آموزش AMI شامل گارانتی هم می شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خریداری این بسته آموزش برنامه نویسی AMI , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید و خدمات voip یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 77 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:23 نظرات (0)

با استفاده از پکیج و فیلم های آموزش AGI به راحتی پروژه هایی مانند : تلفن بانک ، مسابقه تلفنی ، IVR های پیچیده ، انواع نظر سنجی تلفنی و  … را تولید نمایید و ماژول های اختصاصی خود ، برای الستیکس ، ایزابل و هر پلتفرمی دیگری بر پایه استریسک را توسعه دهید .

در این پکیج آموزشی قدم به قدم مراحل و نکات آموزش برنامه نویسی AGI را با هم بررسی می کنیم و در انتها به پیاده سازی ۲ سناریوی با ارزش و فراگیر در سیستم تلفنی های مبتنی بر VOIP ، می پردازیم .

شما در انتهای این آموزش می توانید انواع ماژول ها و سناریو های زیر را به راحتی پیاده سازی نمایید :

  1. ساخت یک تلفن بانک واقعی
  2. ساخت انواع ماژول های نظرسنجی
  3. پیاده سازی IVR های پیچیده
  4. ساخت انواع مسابقات تلفنی
  5. ساخت ماژول حضور و غیاب پرسنلی
  6. پیاده سازی ماژول اعلان کد اپراتوری
  7. ساخت ماژول اصلاح Caller ID
  8. پیاده سازی ماژول خوشامد گویی به مخاطبان با ارسال SMS
  9. اجرای انواع سیاست گذاری ها بر روی کاربران ، تماس های ورودی و خروجی مرکز تلفن
  10. ….


  • آموزش برنامه نویسی agi در استریسک
 
 
 

پکیج آموزش AGI نویسی مناسب چه افرادی می باشد ؟

  1. علاقه مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. علاقه مندان به توسعه استریسک و برنامه نویسان سیستم های تلفنی
  3. مدیران و کارشناسان IT و شبکه

سرفصل های پکیج آموزش AGI و برنامه نویسی آن

  1. معرفی کاربرد‌های توسعه استریسک با AGI
  2. معرفی ابزار‌ها و برنامه‌های استفاده شده در این آموزش
  3. معرفی فایل‌های داخل پکیج آموزشی
  4. معرفی AGI
  5. معرفی زبان‌ها و کتابخانه‌های AGI
  6. ساخت اولین اسکریپت AGI به زبان PHP
  7. بررسی برخی از دستورات پر کاربرد در AGI
  8. دیباگ AGI در استریسک
  9. معرفی Dead AGI و اجرای AGI در کانال‌های غیر فعال
  10. ارتباط با دیتابیس
    • نصب  PHP My Admin
    • نصب Webmin
    • واکشی داده از دیتابیس
    • ورود داده به دیتابیس
    • معرفی فایل sql.php برای دسترسی به لایه دیتابیس (راه‌کاری دیگر)
  11. بررسی و پیاده سازی دو سناریو
    • ساخت ماژول نظرسنجی
    • ساخت تلفن بانک
  12. معرفی EAGI و FastAGI
  13. باید‌ها و نباید‌ها در اسکریپت نویسی AGI

بررسی سناریوهای موجود در این بسته آموزش AGI

سناریوی اول : نظرسنجی تلفنی

  • میخواهیم مشتریانمان پس از اتمام مکالمه به نحوه ی پاسخ دهی  خدمات ویپ  اپراتور ها و یا کارشناسان ما با وارد کردن اعداد ۱ تا ۵ امتیاز دهند .
  • امتیاز های داده شده در دیتابیس ذخیره خواهند شد .
  • چنانچه امتیازی از ۳ کمتر باشد همان لحظه از مشتری میخواهیم که به صورت شفاهی دلیل نارضایتی خود را اعلام کند .
  • پیام او را ضبط خواهیم کرد .
  • پیام ضبط شده به همراه شماره اپراتور و شماره مشتری و زمان مکالمه به مدیر مربوطه ایمیل خواهد شد .

سناریوی دوم : تلفن بانک

  • مشتری با شماره تلفن بانک تماس گرفته و وارد یک IVR خواهد شد .
  • مشتری با شماره گیری عدد ۱ از موجودی خود و با زدن عدد ۲ از ۵ گردش آخر حساب خود مطلع می‌شود .
  • از مشتری خواسته خواهد شد تا شماره کارت و رمز خود را وارد نماید .
  • در صورت صحیح بودن اطلاعات موجودی حساب برای مشتری خوانده خواهد شد و ۵ گردش آخر حساب به ایمیلش ارسال خواهد شد .

پیش نیازهای لازم برای شروع برنامه نویسی AGI

  1. آشنایی نسبی با مباحث Dialplan نویسی
  2. آشنایی به یک زبان برنامه نویسی مانند : PHP , Python , Perl , Linux Scripting , …

با خریداری بسته آموزش AGI نویسی چه مزایا و امتیازاتی نصیب من می شود ؟

  1. ۴۰۲ دقیقه فیلم آموزشی با کیفیت برای برنامه نویسی AGI
  2. جزوه آموزشی , شامل کل مباحث عنوان شده در این آموزش در قالب یک فایل Power Point و یک فایل PDF
  3. تمامی کدهای تولید شده در سناریوها ی پیاده سازی شده در این آموزش تحت قالب فایل‌های PHP
  4. پشتیبانی فنی به صورت تلفنی و تیکت با کارشناسان فنی ویپینگ برای مدت زمان ۱ ماه پس از خرید این پکیج

آیا این آموزش AGI شامل گارانتی هم می شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خریداری این بسته آموزش AGI نویسی , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید و یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

 

 

حرف آخر

در نهایت به شما پیشنهاد می کنم اگر به دنبال درآمد زایی در حوزه خدمات VOIP هستید و یا می خواهید در توسعه و برنامه نویسی مرکز تلفن های مبتنی بر VOIP  از دیگر رقبایتان پیشی بگیرید ، بی شک به این پکیج آموزشی نیاز خواهید داشت . باشد که این محصول آموزشی سهمی هر چند کوچک در آینده کسب و کار شما ایجاد نماید .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 151 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:21 نظرات (0)

بدون شک یادگیری مباحث Dialplan ( بخوانید : دایل پلن ) در استریسک دید وسیع و نگرشی جدید به متخصصان حوزه VOIP در زمینه استریسک و برنامه‌های مبتنی بر آن مانند : الستیکس , ایزابل و FreePBX ، خواهد داد . برای تسلط کامل بر مفاهیم VOIP داشتن دانش Dialplan در استریسک مورد نیاز یک مدیر سیستم‌های VOIP خواهد بود .

از طرفی دیگر ، اگر می‌خواهید برنامه نویسی و توسعه سناریوهای مبتنی بر VOIP را شروع نمایید بدون شک شروع کار شما ، آموزش Dialplan در استریسک خواهد بود . توسعه انواع ماژول های ویپ و برنامه نویسی انواع برنامه های مبتنی بر استریسک ، همگی به ناچار گریزی به برنامه نویسی دایل پلن Dialplan خواهند داشت .

در این پکیج آموزشی قدم به قدم مراحل و دستورات و معماری برنامه نویسی دایل پلن در استریسک را مرور خواهیم کرد و در طول آموزش چندین سناریوی کاربردی و با ارزش را پیاده‌سازی خواهیم کرد .

شما در انتهای این دوره  آموزشی Dialplan در استریسک به تمامی مفاهیم خدمات ویپ زیر مسلط خواهید شد :

  1. معماری و ساختار توسعه برنامه های تولید شده برای سیستم های تلفنی مبتنی بر استریسک
  2. آشنایی با معماری برنامه‌هایی از جمله : الستیکس , ایزابل و FreePBX
  3. یادگیری دستورات پرکاربرد در استریسک برای توسعه انواع سناریوهای تلفنی
  4. پیاده سازی انواع سناریوها و برنامه‌های تکمیلی مراکز تلفن
  5. پیاده سازی انواع سیاست گذاری‌های تلفنی در سازمان
  6. ….


  • آموزش Dialplan در استریسک
 
 
 

پکیج آموزش دایل پلن در استریسک مناسب چه افرادی می باشد ؟

  1. علاقه‌مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. مدیران و کارشناسان IT , ICT و شبکه
  3. مدیران مراکز تلفنی و مراکز تماس
  4. مدیران ارشد سیستم‌های VOIP
  5. علاقه‌مندان به توسعه استریسک و برنامه نویسان سیستم‌های تلفنی

سرفصل های پکیج آموزش برنامه نویسی  DIALPLAN در استریسک

  • معرفی ابزار‌ها و برنامه‌های استفاده شده در این آموزش
  • معرفی فایل‌های داخل پکیج آموزشی
  • مفهوم توسعه در استریسک
  • معرفی ابزار‌های توسعه در استریسک
  • مفهوم Channel و بررسی انواع آن در استریسک
  • تشریح فایل extensions.conf , تعریف Context , Dialplan
  • آشنایی با : Extension , Priority , n , Label , same , Comment
  • فراخوانی Context ها و File ها در یکدیگر :
    • فراخوانی یک Context در Context ای دیگر
    • فراخوانی زمانبندی شده‌ی Conetxt ها
    • روش‌های فراخوانی یک فایل در فایلی دیگر
  • تمرین Dialplan نویسی (مرور عملی مباحث گذشته)
  • آشنایی کلی با ساختارFreePBX  و ایزوهای مبتنی بر آن
  • بررسی فرایند ساخت یک داخلی
    • در استریسک
    • در ایزوهای مبتنی بر FreePBX
  • بررسی ارتباط Channel و Context
    • در استریسک
    • در ایزوهای مبتنی بر FreePBX
  • تمرین Dialplan نویسی (مرور عملی مباحث گذشته)
  • بررسی اپلیکیشن‌های Answer , Playback , Hangup
  • دیباگ کد‌های Dialplan و آشنایی مختصر با محیط CLI در استریسک
  • بررسی اپلیکیشن‌های Background , WaitExten , Goto
  • بررسی اپلیکیشن‌های Verbose , NoOp
  • بررسی انواع متغییر‌ها در Dialplan
  • بررسی اپلیکیشن Dial
  • سناریوی اول : برنامه‌ای هوشمند برای گرفتن موجودی و یا آخرین گردش‌ها از حساب‌ بانکی
  • اپلیکیشن Dial در CLI استریسک
  • کار با Local Channel ها در استریسک
  • آشنایی با Function ها در Dialplan
  • فارسی سازی فایل‌ها و تغییر زبان پیش‌فرض استریسک
  • بررسی اپلیکیشن‌های SayNumber , SayDigits , SayAlpha , SayPhonetic
  • بررسی اپلیکیشن‌های Authenticate و DISA
  • بررسی اپلیکیشن‌های Read , System
  • بررسی Expression ها و کار با رشته های متنی در Dialplan
  • بررسی اپلیکیشن‌های ExecIF, GotoIF , GotoIFTime
  • سناریوی دوم : ساخت یک منشی دیجیتال یا AA
  • سناریوی سوم : ساخت برنامه مدیر منشی
  • بررسی Dial Patterns در استریسک
  • سناریوی چهارم : توسعه برنامه مدیر منشی قبلی
  • سناریوی پنجم : بستن ۰۰ و موبایل برای برخی از داخلی‌ها
  • بررسی اپلیکیشن ChanSpy
  • سناریوی ششم : بهبود عمل شنود در FreePBX  , Elastix , ISSABEL
  • بررسی Extension های از پیش تعریف شده
  • آشنایی با Macro و Subroutine ها
  • آشنایی با مسیر های Dial در FreePBX و ایزوهای مبتنی بر آن

بررسی سناریوهای موجود در این بسته آموزشی

سناریوی اول : برنامه‌ای هوشمند برای گرفتن موجودی و یا آخرین گردش‌ها از حساب‌ بانکی

  • می‌خواهیم فقط با شماره گیری یک عدد ۳ رقمی و بدون وارد کردن شماره حساب و خدمات voip  یا رمز عبور و … موجودی و یا چند گردش حساب بانکی خود را بشنویم .
  • این عملیات بوسیله Dial کردن سرویس تلفن بانک ارائه شده توسط بانک مورد نظر انجام خواهد شد .

سناریوی دوم : ساخت یک منشی دیجیتال یا AA

  • یک منشی دیجیتال را با استفاده از امکانات Dialplan ایجاد خواهیم کرد .

سناریوی سوم : پیاده سازی برنامه مدیر ، منشی

  • می‌خواهیم در سازمان هر کسی که اقدام به شماره‌گیری داخلی مدیر می‌کند ، تماس او به جای مدیر به منشی متصل شود و سپس منشی تماس را به مدیر مربوطه منتقل نماید .
  • منشی و برخی از کارکنان به صورت استثنا اجازه تماس مستقیم با مدیر را خواهند داشت .

سناریوی چهارم : توسعه برنامه مدیر ، منشی

  • برنامه مدیر منشی تولید شده در سناریوی قبلی را توسعه خواهیم داد تا این برنامه کاربردی‌تر شود .

سناریوی پنجم : بستن ۰۰ برای برخی از داخلی‌ها

  • میخواهیم برای برخی از کاربران سازمان امکان تماس با خارج از کشور را مسدود نماییم .

سناریوی ششم : بهبود عمل شنود FreePBX , Elastix و ایزابل

  • همان‌طور که می‌دانید برنامه شنود موجود در الستیکس و یا ایزابل با کاستی‌های همراه می‌باشد . ازجمله :
    • با شماره گیری کد شنود هر کسی می‌تواند هر مکالمه‌ای را شنود نماید .
    • برای شنود یک داخلی خاص ابزاری موجود نمی‌باشد و باید با زدن دکمه “*” داخلی‌ها را برای شنود پیمایش کرد .
  • این کاستی‌ها را جبران میکنیم تا یک برنامه شنود کامل و کاربردی داشته باشیم :
    • اجازه شنود مکالمات فقط در اختیار برخی از داخلی‌ها خواهد بود .
    • می‌توانیم به صورت مستقیم یک داخلی خاص را شنود نماییم .
    • امکانات مختلفی از جمله صحبت با داخلی مورد نظر در حین شنود مکالمه را به این ابزار اضافه می‌کنیم .

برخی از تمرین‌های موجود در این پکیج آموزشی

تماس با چندین شماره به صورت هم‌زمان ولی با زمان‌های انتظار مختلف

  • بوسیله یک دستور با سه شماره به صورت هم‌زمان تماس گرفته خواهد شد ولی زمان شروع تماس‌ها و زمان انتظار برای پاسخ هر شماره متفاوت خواهد بود . (تمرین مبحث Local Channel ها)

پیش نیازهای لازم برای شروع برنامه نویسی دایل پلن

  1. آشنایی نسبی با استریسک یا الستیکس ، ایزابل و یا FreePBX

با خریداری بسته آموزش برنامه نویسی دایل پلن چه مزایایی نصیب من می‌شود ؟

  1. ۶۹۰ دقیقه فیلم آموزشی با کیفیت برای یادگیری Dialplan در استریسک
  2. جزوه آموزشی , شامل کل مباحث عنوان شده در این آموزش در قالب یک فایل Power Point و یک فایل PDF
  3. پکیج فارسی سازی الستیکس ، ایزابل و در کل سیستم‌های مبتنی بر استریسک
  4. تمامی کدهای تولید شده در سناریوهای پیاده سازی شده در این آموزش
  5. پشتیبانی فنی به صورت تلفنی و تیکت با کارشناسان فنی ویپینگ برای مدت زمان ۱ ماه پس از خرید این پکیج

آیا این بسته آموزشی شامل گارانتی هم می شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خرید این بسنه آموزش Dialplan در استریسک , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید و یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

 

 

حرف آخر

در نهایت به شما پیشنهاد می‌کنم چنانچه آستین‌های خود را بالا زده‌اید برای داشتن تخصص بیشتر در زمینه VOIP و اگر می‌خواهید ماژول‌ها و سناریوهای دلخواه خود را در ویپ تولید نمایید ، بدون شک اولین قدم شما یادگیری مفاهیم Dialplan خواهد بود . پس همین حالا این قدم را بردارید اما محکم و با اراده .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 109 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:20 نظرات (0)
در این سری از پکیج های ویدیویی و فیلم های آموزش VOIP  با آموزش ESSABEL ، از صفر تا صد ، در کنار شما هستیم برای راه‌اندازی یک مرکز تلفن پر قدرت ویپ ، بوسیله محبوب‌ترین نرم‌افزار تلفنی رایگان در دنیا ، یعنی ایزابل .

بدون شک ایزابل ( ISSABEL ) در حال حاضر محبوب‌ترین نرم‌افزار برای راه‌اندازی یک سیستم تلفنی  VOIP با امکانات فراوان در دنیا می‌باشد که یادگیری و تسلط بر امکانات بی نظیر آن می‌تواند تغییر چشم‌گیری در کسب و کار شما ایجاد نماید .

شما در انتهای این مجموعه از فیلم‌های آموزش VOIP ایزابل (Issabel)  ، می‌توانید به راحتی یک مرکز تلفن ویپ پر قدرت با امکانات زیر را پیاده سازی نمایید :

  1. مدیریت بر تماس‌های ورودی و خروجی
  2. پیاده سازی انواع IVR های یک یا چند مرحله ای
  3. ضبط کلیه مکالمات با انواع سناریو‌ها
  4. صندوق صوتی پیشرفته
  5. راه‌اندازی انواع Ring Group
  6. پیاده سازی انواع Time Condition ها
  7. انواع صف‌های ساده و پیچیده
  8. سیستم پیجینگ , Paging
  9. امکان کنفرانس صوتی و تصویری
  10. اتصال به انواع کارت‌ها و گیتوی‌های تلفنی
  11. اتصال به SIP Trunk مخابرات
  12. گرفتن انواع گزارشات مدیریتی از مرکز تلفن
  13. کلیه تنظیمات امنیتی
  14. یک فکس سرور همه کاره
  15. یک میل سرور حرفه‌ای
  16.  و ده‌ها امکان و سناریوی دیگر ….


 
 

فیلم‌های آموزش فارسی ایزابل ( ISSABEL ) مناسب چه افرادی می باشد ؟

  1. علاقه مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. علاقه مندان به راه‌اندازی مرکز تماس‌های پیشرفته
  3. مدیران و کارشناسان IT و شبکه

سرفصل های بسته آموزشی ISSABEL

  1. آشنایی با ایزابل
  2. آشنایی با مفاهیم ویپ
  3. آموزش نصب ایزابل
  4. تنظیمات شبکه ایزابل
  5. تنظیمات داخلی ها
  6. تنظیمات مسیر وردی و خروجی
  7. تنظیمات ترانک
  8. ترانک بین ایزابل و گیت وی نیوراک
  9. ترانک بین ایزابل و گیت وی گرند استریم
  10. ترانک بین دو ایزابل ( الستیکس)
  11. آموزش استفاده از کارت های ویپ
  12. راه اندازی SIP Trunk مخابرات در ایزابل
  13. دایال پترن در ایزابل
  14. فارسی سازی ایزابل
  15. صندوق صوتی ایزابل
  16. تنظیمات ساعت کاری در  ایزابل
  17. راه اندازی IVR در  ایزابل
  18. صف در ایزابل
  19. ضبط مکالمات در ایزابل
  20. تهیه نسخه پشتیبان از ایزابل
  21. تقویم ایزابل
  22. انتقال تماس در ایزابل
  23. گزارش تماس ها در ایزابل
  24. راه اندازی فکس سرور روی ایزابل
  25. تنظیمات امنیتی در ایزابل (مقدماتی)

پیش نیازهای لازم برای شروع یاد‌گیری ایزابل

تنها نیاز شما برای شروع این دوره آموزشی ، آشنایی نسبی با مباحث Network + می‌باشد .

مدت زمان دوره ویدیویی آموزش ISSABEL

این دوره شامل بیش از ۸۳۰ دقیقه فیلم با کیفیت با فرمت mp4 می‌باشد ، خدمات ویپ که به محض تهیه این دوره ، قابل دانلود در قسمت دانلود‌های من در وب‌سایت می‌باشد .

مدرس دوره آموزشی ایزابل

مهندس حمید رضا آروین نژاد :

  • کارشناس ارشد شبکه
  • مدرس ارشد دوره‌های میکروتیک
  • مدرس دوره‌های ویپ ایزابل ، الستیکس و FreePBX
  • توسعه دهنده سیستم‌های تلفنی ویپ مبتنی بر استریسک
  • مشاور و مجری ده‌ها پروژه ویپ سازمانی
  • نویسنده کتاب آموزش میکروتیک دوره MTCNA به زبانی ساده
  • مدیر فنی شرکت ویرا پردازش رامان ، ویپینگ

آیا این بسته آموزشی ایزابل شامل گارانتی هم می شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خریداری این بسته آموزش ایزابل , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید خدمات voip و یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 78 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:11 نظرات (0)

در این دوره از مجموعه آموزش‌های ویدیویی ویپ آموزش سیسکو ، از صفر تا صد راه‌اندازی مرکز تلفنی CME سیسکو در کنار شما عزیزان خواهیم بود . بدون شک آشنایی و تسلط به راه‌اندازی و تنظیم سرویس‌های VOIP سیسکو به عنوان برترین ارائه دهنده تجهیزات شبکه و ویپ ، تاثیر چشم‌گیری در توسعه کسب و کار شما خواهد داشت .

شما پس از گذراندن این دوره به راحتی می‌توانید با Call Manager یا مرکز تلفنی CME سیسکو به طور کامل کار کنید و سناریو‌ها و سرویس‌های ویپ مورد نظر خود را راه‌اندازی کنید .

 

  • فیلم آموزش ویپ سیسکو CME
 
 
 

سناریو‌های موجود در دوره آموزشی CME :

همانطور که همه ما می‌دانیم ، هیچ گاه مطالعه تئوری یک مطلب بار آموزشی کافی برای ما نخواهد داشت . خدمات ویپ به همین دلیل در این دوره آموزشی ، سناریو‌های بسیار مفید و کاربردی را با تجهیزات واقعی و یا مجازی ، پیاده‌سازی خواهیم نمود تا به طور کامل با مطالب مورد بحث و اشکالاتی که ممکن است در مسیر پیاده‌سازی سناریوهای VOIP سیسکو با آن رو به رو شویم آشنا شوید . برخی از مفید‌ترین سناریو‌هایی که راه‌اندازی خواهیم نمود عبارت است از  :

  1. راه‌اندازی مرکز تلفنی CME سیسکو
  2. راه‌اندازی Voice VLAN
  3. تغییر فریمور تلفن سیسکو
  4. اتصال روتر سیسکو به خطوط شهری
  5. اتصال روتر سیسکو به SIP Trunk مخابرات
  6. اتصال روتر سیسکو به خطوط دیجیتالی E1
  7. اتصال روتر سیسکو به مراکز تلفنی ایزابل
  8. اتصال روتر سیسکو به تجهیزات آنالوگ قدیمی
  9. ….

فیلم‌های آموزش فارسی CME سیسکو مناسب چه افرادی است ؟

  1. علاقه‌مندان به یادگیری مباحث VOIP
  2. دانشجویانی که می‌خواهند تخصص‌های خود را افزایش داده و وارد بازار کار شوند .
  3. مدیران شبکه و کارشناسان IT
  4. ….

پیشنیاز‌های دروه ویدیویی آموزش CISCO CME :

پیشنیاز اصلی مطالعه دوره آموزشی CCNA Collaboration – CME دوره +Network می‌باشد .

تذکر : آشنایی با دوره CCNA R&S می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در روند آموزشی داشته باشد خدمات voip اما در طول دوره در هر جا که نیازی به مطالب دوره CCNA R&S باشد آن مبحث معرفی خواهد شد .

روند آموزش فیلم‌های آموزشی مرکز تلفن CME سیسکو به چه صورت می‌باشد ؟

در این دوره از آموزش‌های ویدیویی CCNA Collaboration – CME تمامی مطالب مرتبط با مرکز تلفنی CME سیسکو از کتاب ۰۶۰-۲۱۰ مورد بررسی قرار خواهد گرفت و شما پس از گذراندن این دوره می‌توانید به راحتی سناریو‌های متعددی را با CME ، Call Manager راه‌اندازی کرده ، و کسب و کار خود را توسعه دهید .

در قدم بعدی پس از اتمام این دوره مطالب مرتبط با مرکز تلفن CUCM سیسکو به صورت پکیج جداگانه از طریق سایت ارائه خواهد شد تا شما عزیزان به طور کامل به تمامی مباحث مرتبط با دوره CCNA Collaboration مسلط شوید و به عنوان یک کارشناس VOIP سیسکو ، سناریو‌های بسیار پیشرفته‌ای و پیچیده‌ای را راه‌اندازی کنید .

آیا بسته آموزشی ویپ CISCO شامل گارانتی هم می شود ؟

صد در صد بله :

چنانچه به هر دلیلی پس از خریداری پکیج آموزش Cisco CME , این آموزش را کم کیفیت ارزیابی کردید و یا آن را مطابق سرفصل های عنوان شده مشاهده نکردید , فقط کافیست با واحد پشتیبانی ویپینگ تماس حاصل فرمایید تا وجه پرداختی بدون هیچ گونه سوالی به شما عودت داده شود .

 

 

سعیده ابراهیم زاده بازدید : 65 دوشنبه 01 مهر 1398 زمان : 17:08 نظرات (0)

اجازه بدید در ابتدا به توضیح دلایل و ضرورت های آموزش برنامه نویسی استریسک بپردازیم .

اگر وارد این صفحه شده اید احتمالا فردی هستید که با سیستم تلفنی استریسک تا حدی آشنایی دارید ، اما به دنبال پیاده سازی سناریوهای شخصی و سازمانی خود هستید . احتمالا دوست دارید استریسک و ایزوهای مبتنی بر آن ( الستیکس ، ایزابل و FreePBX ) را مجبور سازید تا هر آنچه شما می خواهید و یا دستور می دهید ، انجام دهند .

این را بدانید با تسلط بر مفاهیم توسعه و برنامه نویسی استریسک ،  یقینا هیچ سناریوی ارتباطی در حوزه فناوری اطلاعات وجود نخواهد داشت که شما آن را نتوانید با استریسک پیاده سازی کنید . سناریوهایی چون :

  • ساخت یک تلفن بانک
  • پیاده سازی ماژول نظرسنجی
  • پیاده سازی انواع مسابقات تلفنی
  • ساخن انواع تلفن های گویای هوشمند
  • پیاده سازی ماژول حضور و غیاب پرسنل
  • پیاده سازی ماژول خرید و پرداخت تلفنی
  • اتصال مرکز تلفن سازمان شما به یک CRM
  • ایجاد انواع سیاست های تلفنی در یک سازمان

استریسک فقط یک سیستم تلفنی متن باز نیست . استریسک یک پلتفرم برای ارتباط میان شما با سناریوهای هیجان انگیز دنیای واقعی می باشد . می پرسید چه سناریوهایی ؟

  • آیا دوست دارید درب پارکینگ منزل خود را با تلفن باز کنید ؟
  • آیا دوست دارید روشنایی خانه خود را از راه دور با یک تلفن مدیریت کنید ؟

همه این آیا ها با استفاده از توسعه و آموزش برنامه نویسی Astrisk قابلیت اجرا و پیاده سازی دارند .

ویپینگ چه پیشنهاداتی برای آموزش برنامه نویسی استریسک دارد ؟

ما برای کسانی که پا به به دنیای سیستم های تلفنی متن باز به خصوص استریسک گذاشته اند ، خدمات ویپ پکیج هایی را در قالب فیلم و جزوات آموزشی آماده کردیم . شما می توانید همین حالا با این پکیج های آموزشی شروع به توسعه سیستم تلفنی استریسک خود کرده و ماژول های مورد نیاز خود را به راحتی تولید نمایید .

با خرید دوره های آموزش برنامه نویسی استریسک ، چه امکاناتی نصیب من می‌شود ؟

در هر پکیج آموزشی در ویپینگ ما معمولا ۳ نوع محتوا به شما ارائه می کنیم :

  1. فیلم ضبط شده با کیفیت از کل دوره
  2. جزوات دوره ها در قالب فایل pdf و Power Point
  3. تمامی برنامه ها و سناریوهای تولید شده در طول دوره

آیا محصولات آموزشی ویپینگ شامل پشتیبانی هم می‌شوند ؟

ما برای هر محصول آموزشی یک دوره پشتیبانی هم در نظر گرفته‌ایم . خدمات voip زیرا اعتقاد داریم آموزش بدون تمرین کارآمد نخواهد بود . این پشتیبانی ها معمولا به صورت تلفنی ، ایمیل و عضویت در گروه کانال خصوصی ویپینگ انجام خواهد شد . مدت زمان و نوع پشتیبانی برای هر محصول متفاوت بوده که در صفحه خود محصول شرح داده شده است .

آیا محصولات آموزشی ویپینگ شامل گارانتی هم می‌شوند ؟

بله ; چنانچه پس از خریداری و استفاده از هر کدام از محصولات ، آن را بی کیفیت ارزیابی نمودید و یا محتوای آموزشی را مطابق سرفصل های عنوان شده در صفحه محصول ندیدید ، کل وجه پرداختی به شما عودت داده خواهد شد .

تعداد صفحات : 4

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مطالب
    آرشیو
  • 1398
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 130
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 4
  • باردید دیروز : 8
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 4
  • بازدید ماه : 296
  • بازدید سال : 2,938
  • بازدید کلی : 17,706